КПК

Показати повну версію : Гудит муфта ПП.

Okuma
19.09.2017, 20:07
Добрый день. Есть вопрос, на который я так и не смог найти ответ: должен ли гудеть электромагнит муфты ПП при принудительном включении? У меня гудит прилично, особенно если заглушить двигатель. Звук специфический, как от трансформатора.

Sympson
20.09.2017, 09:22
Вряд ли должен гудеть. Или контакты плохие или провода или сама катушка (может типа неустойчивый обрыв где или пробой на массу), что и вызывает дребезг. Не хочу думать что контроллер электромуфты выдает такой сигнал, что вызывает дребезг магнита.
Надо копать ящетаю.
Некоторые повреждения вообще только осцилографом увидишь.

Okuma
22.09.2017, 18:54
Спасибо. Буду наблюдать, пока оно всё работает то пусть гудит )

VIC
22.09.2017, 21:25
Спасибо. Буду наблюдать, пока оно всё работает то пусть гудит )
гудіння котушки можливе тільки на змінному або імпульсному струмі, як результат взаємодії механічної складової вузла, якщо ввімкнути 4ВД блок - там постійна напруга, не імпульсно-керована, гудіння має припинитися, якщо гуде - некоректний сигнал блоку управління муфтою

Toljanos
24.09.2017, 10:49
В мене теж гудить, навіть сказав би, тихенько пищить

Надіслано від мого 0PAJ5, використовуючи Tapatalk

Okuma
24.09.2017, 17:15
Как заберу машину из ремонта то запишу этот звук, может кому интересно будет послушать :)

Okuma
28.09.2017, 22:12
Может быть кому пригодится, тут немного полезной информации о трансмиссии:
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Alex Under
02.10.2017, 17:19
Можливо, присутнє (паразитне) неповне ввімкнення муфти - тоді на електромагніт подається ШІМ і катушка теоретично може гудіти.
Якщо цей ефект проявляється відразу після ввімкнення запалення - це проблема контролера ПП.

VIC
03.10.2017, 10:56
це проблема контролера ПП. був би індикатор - побачив би відразу

Okuma
10.11.2017, 19:22
Заметил, что муфта включается если включено зажигание и нажимать на газ: нажал включилась, отпустил - выключилась. При этом двигатель не заведенапущен. Очень странно. Похоже нужен электрик.

Отправлено с моего GT-I9500 через Tapatalk

VIC
10.11.2017, 19:37
Заметил, что муфта включается если включено зажигание и нажимать на газ: нажал включилась, отпустил - выключилась. При этом двигатель не заведенапущен. Очень странно. Похоже нужен электрик.

це нормально, так і є

Okuma
10.11.2017, 19:56
це нормально, так і єСпасибо за хорошие новости. Думал уже очередное попадалово.

Alex Under
10.11.2017, 20:34
Спасибо за хорошие новости. Думал уже очередное попадалово.

Щоб не попадати, придбай та встанови індикатор ПП ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])...

Okuma
10.11.2017, 20:37
Щоб не попадати, придбай та встанови індикатор ПП ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])...
Когда мотор не заведен то у меня свой индикатор - она же гудит у меня )) А так согласен - вещь полезная, но нужно найти время и желание чтобы взяться за паяльник.

Dmytro83
26.03.2018, 00:27
У меня гудит прилично, особенно если заглушить двигатель. Звук специфический, как от трансформатора.
Добрый день всем! сегодня установил индикатор ПП в гараже у olegoo (был рад знакомству, спокойный и веселый человек, была отснята видеоинструкция по установке индикатора, позже будет на форуме), при проверке работы индикатора; -подключили
-ключ в замок
-зажигание
-загорается приборная панель (не заводим двиг)
-нажимаем кнопку блокировки ПП и СЛЫШЕН звук-писк!
До установки индикатора при включенном зажигании нажимал я кнопку блокировки ПП или нет - не помню... Принудительную блокировку испытывал в снегу и в песке, но писка не слышал, но тогда ведь я ехал, шум двигателя мог просто глушить этот писк. Машина 2012года, Черкассы, 2,0, автомат.
Парни, у кого Черкассы и кто не нажимал кнопку ПП при включенном зажигании, проверьте - отпишитесь. Всем спасибо! Всем успехов всегда!

sergio1965
29.07.2018, 21:47
Сьогодні увімкнув запалення і натиснув на кнопку 4WD - теж пищить. Завів - теж пищить. 2008 рік, рестайлінг, "волинець", МКП.

avtomaster
29.07.2018, 22:16
Цікаво інше. Є така тема, про тички на 2000об. Не в двигуні справа, бо таке є і на дизелі і на бензині. І на обох форумах теми є - а проблема не вирішена. Пишуть: "У багатьох таке, забий і катайся". От я подумав, а не може цей толчок при розгоні бути моментом підключення муфти ПП?

sergio1965
30.07.2018, 09:39
Цікаво інше. Є така тема, про тички на 2000об. Не в двигуні справа, бо таке є і на дизелі і на бензині. І на обох форумах теми є - а проблема не вирішена. Пишуть: "У багатьох таке, забий і катайся". От я подумав, а не може цей толчок при розгоні бути моментом підключення муфти ПП?

Я думаю що може і перевірити не складно - вийняти запобіжник 4wd в салоні автомобіля і спостерігати за результатом. А ось причина писку ??? Можливо, це результат якогось механічного деренчання ?

Aviator
30.07.2018, 10:04
Все известно. Если цикличный писк, то это пищит сальник (!!!) подшипника ПП. Смазка его даёт временный эффект. Замена сальника - тут нужно подбирать производителя.

ApTeM
30.07.2018, 13:11
А ось причина писку ??? Можливо, це результат якогось механічного деренчання ?
Ну тут смотря какой писк. Не так давно с одноклубником тоже этот вопрос проверяли. При принудительном подключении пп слышен легкий писк. Это, как я понял, нормально. Обычный звук электромагнитной муфты. Например, если послушаете как работает электрический ниссан лиф - у него тоже есть легкий писк от электродвигателей.

Aviator
30.07.2018, 14:02
Ну тут смотря какой писк. Не так давно с одноклубником тоже этот вопрос проверяли. При принудительном подключении пп слышен легкий писк. Это, как я понял, нормально. Обычный звук электромагнитной муфты. Например, если послушаете как работает электрический ниссан лиф - у него тоже есть легкий писк от электродвигателей.
Имеется в виду не "электрический" звук, а именно писк, цикличный. Я сначала думал, что в колесе заднем левом что то подтирает. Ан нет! Подшипник почти новый, да и сальник тоже. Вопрос в том, что он (сальник) этого производителя, что у меня, чуть туже стоит. Вот и начинает пи...!
Что за производитель не знаю, но с Кириллом на эту тему уже говорили.

sergio1965
30.07.2018, 21:32
Все известно. Если цикличный писк, то это пищит сальник (!!!) подшипника ПП. Смазка его даёт временный эффект. Замена сальника - тут нужно подбирать производителя.

Писк не циклічний, а рівномірний. Манжета не може бути причиною, бо автомобіль при цьому не рухається - двигун не заведений, просто увімкнене запалювання і натиснута кнопка 4WD.

Toljanos
30.07.2018, 21:41
Писк не циклічний, а рівномірний. Манжета не може бути причиною, бо автомобіль при цьому не рухається - двигун не заведений, просто увімкнене запалювання і натиснута кнопка 4WD.Все нормально.так і має бути. Гудить електромагніт

Надіслано від мого MI 6, використовуючи Tapatalk

avtomaster
04.08.2018, 23:34
Витягнув запобіжник ПП. Ривки на 2000 об. пропали. Поставив - з'явились. Що далі робити і чим це грозить для муфти?

sergio1965
05.08.2018, 09:38
Витягнув запобіжник ПП. Ривки на 2000 об. пропали. Поставив - з'явились. Що далі робити і чим це грозить для муфти?
Саме просте ви зробили, наступним і більш складнішим може бути встановлення кнопки вимикання ПП, щоб вмикати тільки при гострій необхідності. Але все це тільки боротьба з наслідками, а як побороти причину цих смикань, в цьому, можливо, допоможуть більш обізнані колеги по форуму. На мою думку, це або блок керування ПП так різко вмикає муфту (подає занадто сильний сигнал), або в муфті кільця притискаються занадто різко. :confused: Тепер слово за "гуру ПП".

Poshtarik
05.08.2018, 12:36
Шукай тут на форумі звіти про перебірку муфти власними руками. Думаю зі своїм колегою майстром осилиш.

avtomaster
05.08.2018, 14:14
Колега, якому я колись допомагав перебирати цю муфту (точно не пам'ятаю, але тищ 60 тому точно, а скоріше - до 100) уже за 1000 км від мене. Сам не осилю. Поруч таких майстрів немає(( Варіанти бачу такі поки:
- залишаєм так як є, а там будь, що буде,
- знімаю і пересилаю у фірму, яка перебирає муфти (може хто дасть контакти нормальних, хоч знати яка ціна...).

sergio1965
05.08.2018, 20:34
Колега, якому я колись допомагав перебирати цю муфту (точно не пам'ятаю, але тищ 60 тому точно, а скоріше - до 100) уже за 1000 км від мене. Сам не осилю. Поруч таких майстрів немає(( Варіанти бачу такі поки:
- залишаєм так як є, а там будь, що буде,
- знімаю і пересилаю у фірму, яка перебирає муфти (може хто дасть контакти нормальних, хоч знати яка ціна...).

Здається, ось ця людина має якийсь стосунок до муфт ПП - Whiplash7771.

avtomaster
05.08.2018, 22:03
Здається, ось ця людина має якийсь стосунок до муфт ПП - Whiplash7771.
Дякую, попробую зв'язатись. Але людина останній раз була на форумі 2 роки тому...

UPD: цікавий пост від GROOVER на рос. форумі:
Форумчане. Если у вас появились толчки разбирайте муфту и меняйте масло в ней. А заодно и сальник выходного вала. Банальная нехватка масла приводит к тому, что фрикционы просто не могут нормально сцепиться/расцепиться. Масло выходит через сальник выходного вала, который соединяется с редуктором. Именно по этой причине на вас и выливается эта самая эмульсия при снятии муфты с машины.

avtomaster
13.08.2018, 00:14
Зв"язався з цим майстром. Зрозумів, що навіть заміна масла у них - це розборка муфти, бо мало що... І середній ремонт/обслуговування 3000-3500 грн. Це, якщо розколоти, замінити масло, виставити зазори... Сиджу, думаю...

sergio1965
14.08.2018, 20:47
Зв"язався з цим майстром. Зрозумів, що навіть заміна масла у них - це розборка муфти, бо мало що... І середній ремонт/обслуговування 3000-3500 грн. Це, якщо розколоти, замінити масло, виставити зазори... Сиджу, думаю...

Сума не маленька, та думаю, можна і самому, тим більше, що автомобіль без карданного валу та муфти зможе їздити. Якщо не вийде, то звертатися до професіоналів та платити гроші.

avtomaster
14.08.2018, 20:52
Сума не маленька, та думаю, можна і самому, тим більше, що автомобіль без карданного валу та муфти зможе їздити. Якщо не вийде, то звертатися до професіоналів та платити гроші.

Погоджуюсь. Сума не маленька для "вимушеного переселенця". Думаю, що робити... Муфта 39200. Пробувати знайти сальник і маселко залити. А якщо не зміниться - до профі...

sergio1965
15.08.2018, 09:35
Погоджуюсь. Сума не маленька для "вимушеного переселенця". Думаю, що робити... Муфта 39200. Пробувати знайти сальник і маселко залити. А якщо не зміниться - до профі...

Перед заміною мастила спробувати добре промити внутрішню конструкцію гасом (уайт-спіритом) та перевірити щоб механізм не торкався електро-обмотки. А далі - як повезе...

avtomaster
17.08.2018, 14:08
А як вам такий варіант? Фото не моє, єслі шо))) Напевно, також може муфта загудіти після такого...

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Astute
17.08.2018, 15:38

В ютуб є відео з ремонту цієї муфти. там немає нічого складного. головне мати мастило спеціальне. але на відео майстер все розповідає.

Doutor
18.08.2018, 23:49
А як вам такий варіант? Фото не моє, єслі шо))) Напевно, також може муфта загудіти після такого...

Хтось вирішив суворо зекономити на еластичній муфті?
А чому б ні? Напевно, після такої реабілітації кардана, важко зробити його балансування, якщо воно там взагалі робилося. Могло добряче дістатися підшипнику муфти від такого розколбасу, та й ще й без гумового буферу.