|
Дизельный двигатель (CRDI) все что касается дизельных авто |
Рекламные ссылки: |
|
Опции темы | Опции просмотра |
11.11.2016, 21:23 | #1 |
Постоялец
Поблагодарили 83 раз(а) в 34 сообщениях
|
Детальний звіт про заміну двигуна і результат
Всім вітання.
Тепер можу написати про все. Катаюсь, перевіряю, всі баги ніби виправлено. Початок. Машинка моя пройшла 300 000 км за десять років. Все обслуговування по графіку у Кирила на СТО на Фучіка. Заміна масла, фільтрів, ременів і т. д. - чітко. Проблеми накопичувались потроху. "Чек" горить постійно - клапан ЄГР весь час трахає мізки. Міняв його і чистив чотири рази. Чек знову загорається. Упала потужність, збільшилась витрата пального. На трасі при швидкості 110-120 було 10- 10,5 літрів. Масло не " їло". Почалися глюки і трабли при заводці - форсунки відпрацювали своє. На 290 000 поміняв розпилювачі і мультиплікатори + капіталка форсунок. Стало краще. Але машинка була "тупа". Нарешті машинка задимила - густий білий дим. Вердикт майстрів - пробита прокладка ГБК і антифриз попадає в циліндри. Попередня оцінка ремонту - 4000 гр. (без запчастин). Вирішив робити у знайомого на СТО - там за півціни. Після зняття ГБЦ , виявилось , що вся головка в тріщинах [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] , розподільчий вал має виробітку до 2 мм, [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] також виробітка на рокерах [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] , свічі накалювання - 2 штуки в хлам, а ще дві скоро теж там будуть. Антифриз через тріщини потрапляв в циліндри. Ніякої гарантії на те що робиться в циліндрах і з колінвалом ніхто не дає. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] Зверніть увагу скільки бруду і сажі в циліндрах. Причина - всі в один голос заявляють що це або масло погане або солярка наша гавно(пардон). Оскільки масло весь час міняв у Кирила, то грішу на солярку. За цей час і кілометраж дивно взагалі що ще їздила. Що робити? Як ремонтувати? Читаємо далі. Последний раз редактировалось Лірник; 11.11.2016 в 21:42. |
11.11.2016, 21:39 | #2 |
Постоялец
|
Re: Детальний звіт про заміну двигуна і результат
Рекламные ссылки:
Але не ясно що робити із колінвалом і циліндрами - може там все таке ж кончене? Крім того ціна нової головки - захмарна. Варіант - купити головку б/у . Найдешевше що знайшов 350 доларів, але без гарантій. Капремонт всього двигуна - ціна захмарна і ніяких гарантій що зможуть. Новий двигун - не розглядається в принципі. Прийнято рішення купити хороший двигун б/у і замінити. Моніторинг ринку дав такі результати: Найдешевший варіант - 600 доларів із невідомим пробігом і невідомим результатом Найдорожчий - 1800 доларів , пробіг 80 000 км, гарантія два тижні. Знайшов варіант за 1000 доларів, пробіг 135 000 км "з обвісом", гарантія два тижні, але все зі слів незнайомої людини і їхати у Львів. Вирішив взяти у хорошого давнього знайомого - у нього двигун з Англії, пробіг 70 000 км, "без обвіса" - 1000 доларів, в розстрочку, гарантія "скільки хочеш", в Києві. Привезли в дуже хорошому стані, чистенький, всі отвори закриті заглушками, дали зняти кришку - всередині як новеньке все. Прокручували, передивлялися. Ну що там можна ще зробити. Майстер дав добро. Навіть ремені там нові були. Ось він (із знятою кришкою). [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] Для заміни двигуна розібрали всю "морду" машинки - так зручніше, заодно все перечистили і помили. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] |
11.11.2016, 21:44 | #3 |
Постоялец
|
Коли знімали старий двигун, то повилазило купа всякої супутної хріні.
Із турбіни гнало масло. Турбіну віддали на діагностику і профілактику. Порвані дві подушки двигуна( одна реально в хлам,а інша надірвана)- треба міняти. Вирішили поки двигун не поставили, то одразу поміняти сальники колінвалу - доступ є. Головний ремінь(ГРМ) там реально новий.Ролики не пищать, чисті. Вирішили не чіпати, раз двигун на гарантії. Бо , якщо шо, то продавець буде правий, якщо відмовить в гарантії- бо лазили всередину. Поки знята коробка автомат, вирішили замінити масло. Замінити масло в двигуні само собою. Паралельно зняти патрубок і той клапан ЄГР, який запалює мені чек весь час. Перечистимо, перемиємо патрубки і поставимо назад. Заодно перечистили і помили все всередині відсіку. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] На фото - патрубок із клапаном ЄГР лежить на верстаку.Видно який він брудний. |
11.11.2016, 21:52 | #4 |
Постоялец
|
Додатково до покупки двигуна довелося ремонтувати капітально турбіну, міняти подушки двигуна, міняти свічки накалу, міняти всі прокладки для того щоб установити "обвіс".
Також поміняли масло в двигуні, передній сальник колінвалу(поки вільний доступ), масло в коробці -автоматі (поки знято), заміна антифризу і т.д. Отже витрати: 1000 доларів - двигун 6000 гр. - прокладки, масло, подушки, сальник, фільтри, і т.д. 3200 гр. - капітальний ремонт турбіни 1200 гр. - свічки накалювання 1200 гр. - "розхідні матеріали" СТО( не знаю що це, але не сперечався) Робота: Моторист - 250 доларів (по дружбі півціни) Автослюсар - 2500 гр. ( по дружбі півціни) Последний раз редактировалось Лірник; 11.11.2016 в 22:50. |
Рекламные ссылки: |
11.11.2016, 21:56 | #5 |
Постоялец
|
Ось зібраний новий двигун перед установкою на машинку
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] Последний раз редактировалось Лірник; 11.11.2016 в 23:02. |
11.11.2016, 21:57 | #6 |
Постоялец
|
Перед цим я вже зробив капіталку генератора і купив новий акумулятор.
|
11.11.2016, 22:02 | #7 |
Постоялец
|
|
11.11.2016, 22:12 | #8 |
Постоялец
|
Важливо :
Маркування двигуна [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] VGT У нас , в Україні двигуни - WGT. Різна маркування означає що двигун з Англії має турбіну із "змінними лопатками"( я знаю що це я неправильно називаю, але так простіше). Так турбіна дає можливість розвивати більшу потужність. Ось ця турбіна (на чотири шпильки) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] Таких турбін у нас немає. Ось наша турбіна (на три шпильки) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] Я боявся, що виникнуть проблеми із встановленням моєї турбіни на цей двигун. Але турбіна встановлюється на впускний патрубок, а посадка патрубка однакова у наших двигунів і у інших. Тобто я взяв свій патрубок із своєю турбіною і він ідеально підійшов, як і прокладка. |
11.11.2016, 22:17 | #9 |
Админ
Поблагодарили 6,805 раз(а) в 3,906 сообщениях
|
Відповідь: Re: Детальний звіт про заміну двигуна і результат
і в нас такі були, але малим числом і всі проблемні, офіціали продали в Україні трохи більше 30 авто з такою турбіною
11.11.2016, 22:22 | #10 |
Постоялец
|
Коли віддавали машинку, то ще раз заганяли на яму, бо щось там не підключили на коробці.
Але через годинку все зробили і я виїхав. Машинка одразу порадувала - рванула з місця як ракета. Що особливо втішило - розхід показало 7 літрів у пробках. Ніколи такого не було. Я був щасливий. Але не довго. Через кілометрів 30 впала тяга. В салоні засмерділо соляркою. Вдома , після зупинки виявив що під машиною - пляма солярки чи масла. Реально струмком текло. Поїхав до Кирила на Фучіка. Перед цим прочитав в інеті, що "попав" на ТНВД ( насос очевидно потік, через це і солярка , і тяга впала. Але виявилось все простіше і, слава Богу, легше. При монтажі моторист переплутав трубочки подачі палива до форсунок- першу і другу. Зовні вони дуже схожі, але трошки кут входження в гніздо відрізняються. Тому із другої трубочки текла солярка і дуже сильно. У Киріла їх переставили, закрутили, висушили і перевірили. Все стало суперово. Поїхав перевіряти. Їздив в Умань і назад. Последний раз редактировалось Лірник; 11.11.2016 в 22:52. |
11.11.2016, 22:26 | #11 |
Постоялец
|
Проїхав більше 500 км.
Машинка якась тупа , але їхав 120 - 140 км на годину. Якщо раніше набирала швидкість добре, то тут реально важко і з натугою. Здивував низький розхід палива. Ну і "чек" я не скинув від клапана ЄГР ( пізніше заїхав до офіціалів і скинув його - поки ще не горить, далі побачу.)))) Ось що я отримав по витратіі палива на трасі при середній швидкості 130 км на годину. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ] Последний раз редактировалось Лірник; 11.11.2016 в 22:53. |
Пользователь сказал cпасибо: | Dimych (11.11.2016) |
11.11.2016, 22:29 | #12 |
Постоялец
|
Детальний звіт про заміну двигуна і результат
Для дизеля і коробки автомат це витрата 7,6 літра на 100 км дуже мала.
Раніше показувало 8,2- 8,3 літрів на новій машинці. Ну і потужність впала. Я задумався. А потім виявилось що "на холодну" машинка почала троїти. Нагрівалася і вирівнювалося, але і "на гарячу" теж іноді трусилася. Я був збентежений, адже перша думка - форсунки,але я якраз недавно їх міняв. Врешті вирішив плюнути і заїхав на діагностику на "Савдизель", де я робив форсунки. Типу гарантія як-не-як. Кирилівська( колишня Фрунзе) 47 А тут уже стало цікаво. Всі були здивовані - шо за діла? Форсунки пройшли тисяч 10 всього, а трусить машинку. Сказали одразу що проблема- компресія в одному з циліндрів мала. У мене все упало всередині. Капєц коротше. Але все виявилося набагато прозаїчніше. Моторист тупо поставив форсунки на новий двигун на старі мідні кільця. ППЦ.... Вони вже були обжаті і не забезпечували герметичність і термоізоляцію. Ось так. І це при тому, що кільця коштують три копійки і купити їх можна через дорогу в кіоску.(образно). В результаті форсунки перегрівалися і засиралися. Последний раз редактировалось Лірник; 11.11.2016 в 22:56. |
4 пользователя(ей) сказали cпасибо: |
11.11.2016, 22:37 | #13 |
Участник
Поблагодарили 71 раз(а) в 55 сообщениях
|
Re: Відповідь: Re: Детальний звіт про заміну двигуна і результат
|
11.11.2016, 22:39 | #14 |
Админ
Поблагодарили 6,805 раз(а) в 3,906 сообщениях
|
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Детальний звіт про заміну двигуна і результат
11.11.2016, 22:42 | #15 |
Постоялец
|
На "Савдизелі" зняли всі форсунки, віддерли залиплі мідні кільця, почистили посадочні місця.
Самі форсунки прогнали на стенді і виявилося, що дві з чотирьох розрегульовані нахрін. Різниця в кількості вприску в ЧОТРИ рази. Комп'ютер не справлявся із такими перепадами і тому машинку ковбасило. Дві форсунки(першу і другу) відрегулювали і відремонтували. Форсунки поставили на місце і машинка "розцвіла" !!! Зараз їду і насолоджуюсь. Машинка рве з місця як ракета. Заводиться і працює як годинник, слава Богу! Витрата палива в пробках і на коробці автомат по місту - 8,7 - 8,8 літра. На трасі ще не перевіряв. Перевірка і ремонт форсунок разом з усіма роботами - 3100 гривень. |
|
|