![]() |
Закрити бізнес стане легше
[B][FONT=Verdana]Закрити бізнес стане легше завдяки мовчазній згоді[/FONT][/B]
[B][FONT=Verdana]Закон про спрощення закриття бізнесу вступив у силу[/FONT][/B] [FONT=Verdana]Припинення юридичних осіб триватиме від 2 до 6 місяців, а фізичних осіб-підприємців – від 2 до 3 місяців. Такі терміни ініціатори припинення можуть встановити для [/FONT][FONT=Verdana]заявлення[/FONT][FONT=Verdana] кредиторами своїх вимог. [/FONT][FONT=Verdana]Закон[/FONT][FONT=Verdana] "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедур припинення юридичних осіб та підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців за їх рішенням" (№ 3384-VI) вступив у силу. [/FONT] [FONT=Verdana]Відтак, державний реєстратор вноситиме до [/FONT][FONT=Verdana]Єдиного державного реєстру запис про припинення юрособи чи припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем за принципом мовчазної згоди. Якщо після закінчення строку, протягом якого кредитори можуть висувати свої вимоги, орган податкової служби та/або Пенсійного фонду України не дав довідку про відсутність заборгованості із сплати податків, зборів, єдиного соціального внеску та страхових коштів або рішення про відмову в їхній видачі, голова ліквідаційної комісії чи фізична особа-підприємець через десять робочих днів після цього може подавати держреєстраторові документи для державної реєстрації припинення.[/FONT] [FONT=Verdana]Водночас, закон передбачає, що з[/FONT][FONT=Verdana]а затримку передачі документів чи інформації, пов’язаної із припиненням господарської діяльності, для податківців, посадовців Пенсійного фонду та ліквідаторів може бути встановлений штраф у розмірі від 1020 до 4250 грн. [/FONT] [FONT=Verdana]Закон також:[/FONT] [FONT=Verdana]- наполовину скорочує [FONT=Verdana]кількість документів, [/FONT]необхідних для процедури припинення, [/FONT] [FONT=Verdana]- зменшує з 3-х до 1-го дня граничний строк внесення державним реєстратором запису про припинення, [/FONT] [FONT=Verdana]- встановлює максимальний строк у 30 днів на розгляд, прийняття рішення та направлення кожному кредитору повідомлення про прийняте рішення щодо його вимоги, [/FONT] [FONT=Verdana]- обмежує час, протягом якого кредитори можуть заявити позов до суду з приводу невизнання суб’єктом господарювання вимог цього кредитора, одним місяцем від дня, коли кредитор дізнався або мав дізнатися про таке невизнання.[/FONT] [FONT=Verdana]Відповідні законодавчі зміни дозволять заощаджувати гроші підприємців. Так, більше не треба буде підтверджувати ліквідаційний баланс аудиторським висновком, який коштує 5 – 10 тис грн., засвідчувати нотаріусом підписи на ліквідаційному балансі та рішенні про припинення юридичної особи, що дозволить зекономити ще 100 – 150 грн. на кожному погодженні, а також платити за публікацію повідомлення про прийняття рішення про припинення суб’єкта господарювання. [/FONT] [FONT=Verdana]Також б[/FONT][FONT=Verdana]уде визначено [FONT=Verdana]єдине друковане видання, в якому мають публікуватися оголошення про ліквідацію суб’єктів господарювання, та єдину черговість задоволення вимог кредиторів для платоспроможних суб’єктів господарювання.[/FONT][/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Verdana][URL]http://www.dkrp.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=265383&cat_id=37571[/URL] [/FONT][/FONT] |
Re: Закрити бізнес стане легше
вот это позитивный момент, а то паришься с ликвидацией около года.....это если все ок с документами....
|
Есть способ не париться - например, подарить кому-то фирму при обязательном условии переоформления корпоративных прав и изменения директора и бухгалтера.
Если чистая, кому надо, заберут. Например, для тех же тендеров часто нужны фирмы с положительной, но историей, а не свежие. |
а если фирма с ндс- то вообще с руками и ногами заберут - да еще и кучу денег дадут...
|
Да, есть такое дело. Мне уже кто-то даже цифру "5" называл за свидетельство. Хотя думаю, что за 2 с головой порешать можно. А вообще было бы классно, если бы все сговорились и не решали. Потому что пока есть готовые платить, цены будут только расти. Уже и так до абсурда докатились - если раньше за несколько куе можно было купить классное заходное обеспечительное определение суда, то сейчас - лишь свидетельство НДС.... :o:sad:
|
Куда я попал... :eek:
А я честно закрывал. Только совсем немножко налоговому милиционэру пришлось дать :( |
[QUOTE=Водник;249386]Да, есть такое дело. Мне уже кто-то даже цифру "5" называл за свидетельство. - мои клиенты уже 10 давали- говорят мало(((( и не дают ндс...
|
[QUOTE=Maxxx;249390]Куда я попал... :eek:
А я честно закрывал. Только совсем немножко налоговому милиционэру пришлось дать :([/QUOTE] -ггггггг- то это уже не честно - вот я делала честно - закрыла и без даваний!!!!! |
[B]Maxxx[/B]
Да это мы уже не о закрытии - это мы чуть-чуть свернули к сложности в наше время с регистрацией плательщиком НДС :) |
[QUOTE=Maxxx;249390]Куда я попал... :eek:
А я честно закрывал. Только совсем немножко налоговому милиционэру пришлось дать :([/QUOTE] Ой -а Вы подумали что цифра 5 это за закрытие????)))) |
[B]Kassi писала:[/B]
[QUOTE]мои клиенты уже 10 давали- говорят мало(((( и не дают ндс...[/QUOTE]Как интересно. Надо попробовать освоить бюджет, иду в личку :) |
[QUOTE=Водник;249399][B]Kassi писала:[/B]
Как интересно. Надо попробовать освоить бюджет, иду в личку :)[/QUOTE] идите- тока аккуратно.... |
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:47. |
vBulletin 3.8.6 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
При использовании информации с форума, действующая ссылка на первоисточник обязательна!