![]() |
Re: Прогорание клапанов на 2.0 бензин
[quote=newbe;478899]Може на бензині й не буває від'ємних значень LTFT[/quote]
- LTFT на газі також вперше бачу, а температура каталізатора чим визначено? |
[quote=VIC;478895]від'ємний LTFT м'яко кажучи дивує....[/quote]
а где-то есть подробный ликбез по каждому из показателей? что это? для чего? какой должен быть?.... |
[QUOTE=kym;478902]а где-то есть подробный ликбез по каждому из показателей?
что это? для чего? какой должен быть?....[/QUOTE] є, цілі підручники, теорія ДВЗ називається |
[quote=VIC;478904]є, цілі підручники, теорія ДВЗ називається[/quote]
не, я в автотехникум не пойду а вот по этим программкам для элм ченить подробное почитать - не отказался бы а то прогу ставишь, на экран датчики вытягиваешь, а что надо а что нафиг, особенно на вражьем языках которые - репу чешешь не, ну там температура охж понятно, а нафига мне темепертаура во впускном коллекторе? или график угла опережения зажигания? или процент кислорода? иди даже угол открытия дроссельной заслонки и это все на ходу.... про скорость\обороты\угол крена - ваще рюшики... |
[quote=VIC;478901]LTFT на газі також вперше бачу[/quote]
Вообщемто у меня похожая картина. Город газ-тормоз уходит в минус в районе 3-5 (на плохом газе может и существенно ниже), равномерное движение 90-100 уходит в 0, 120-140 в плюс 2-4. На бензине на холодной машине уходит в минус, по мере прогрева возвращается в район 0. А кратковременная коррекция это разве не F/T? |
[quote=silademon;478920]А кратковременная коррекция это разве не F/T?[/quote]
STFT - коротка, читає лямбду, коригує довгу LTFT - довга, коефіцієнт що коригує таблицю прошивки таким чином довга є демпфером між лямбдою і базовою таблицею |
[QUOTE=VIC;478901]- LTFT на газі також вперше бачу, а температура каталізатора чим визначено?[/QUOTE]-LTFT на газі рідко, бо наші майстри налаштовують ГБО в бідну сторону, щоб клієнт був задоволений низькими витратами газу. Таксисти особливо цим грішні: приїздять і просять зробити щоб розхід був меншим, чек нехай горить. Взагалі, Стаг має тенденцію до збагачення суміші після автокалібрації.
Температура колектора скоріше за все емульована ECU. |
[quote=newbe;479094]бо наші майстри налаштовують ГБО в бідну сторону, щоб клієнт був задоволений низькими витратами газу.[/quote]
низької витрати не буде, бо потрібно більше відкривати дросель |
[QUOTE=VIC;479097]низької витрати не буде, бо потрібно більше відкривати дросель[/QUOTE]
Це правда. |
[QUOTE=VIC;478901]- LTFT на газі також вперше бачу, а температура каталізатора чим визначено?[/QUOTE]Розібрався чому LTFT йшла в мінуса: треба було зробити корекцію по температурі газу, в мене робоча температура у поїздках десь 40°С, а по місту я їзжу короткотерміново і газ не встигає догрітися до цієї температури. Тепер буде все правильно.[IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181103/5d05541ac8f2f4ceb125df4e0242e8c7.jpg[/IMG][IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181103/998ca3aaa90088af5ffb85a18db83c95.jpg[/IMG]
|
[quote=newbe;479294]Розібрався чому LTFT йшла в мінуса: треба було зробити корекцію по температурі газу[/quote]тепер порядок, я б ще до 1,24-1,26 підняв тиск, звичайно якщо форсунки швидкі, а судячи з таймінгів дюзи форсунок з запасом і швидкості має вистачити на короткий таймінг, буде запас для прискорення
|
У мене при їзді на бензині корекція в мінус 5 мінус 6 довготривала. По газу робити також в мінус 5-6 чи в 0 ?
|
[QUOTE=Hard_Man;479297]У мене при їзді на бензині корекція в мінус 5 мінус 6 довготривала. По газу робити також в мінус 5-6 чи в 0 ?[/QUOTE]
прошивка модифікована? якщо ні то або лямбда бреше або форсунки заливають або кат частково оплавлений |
[QUOTE=VIC;479298]прошивка модифікована? якщо ні то або лямбда бреше або форсунки заливають або кат частково оплавлений[/QUOTE]
Так прошивка під гбо. На бензині підвищені витрати 13.5+ літрів десь по бк у місті |
Годi матюки гнути ! Я на газу 30 ткм, пробiг загальний 55 ткм. Що робити ?
|
[QUOTE=хирург Тарас;479300]Годi матюки гнути ! Я на газу 30 ткм, пробiг загальний 55 ткм. Що робити ?[/QUOTE]
Всмислі? |
у торка есть показатели
запустил и перебрал у себя ВСЕ которые показывают где почитать сколько какого надо? а то цифры и стрелки пляшут, а вот о чем?.... |
[QUOTE=kym;479307]
а то цифры и стрелки пляшут, а вот о чем?....[/QUOTE] для якого авто? |
[quote=VIC;479311]для якого авто?[/quote]
для дизеля, мерс хотя мне так кажется одновалентно должно быть |
[QUOTE=kym;479356]для дизеля, мерс
хотя мне так кажется одновалентно должно быть[/QUOTE] у дизеля, особливо турбо трохи складніший контроль |
[quote=VIC;479357][/quote]
верю но ведь надо с чего-то начинать... работающие датчики-индикаторы отфильтровал в итоге из полезных вышло 2,5 экрана - 20 параметров всякие наклоны\ускорения\время в пути\в пробке - пофигу а вот давление в топливной рампе, вакуум, расходомер воздуха - уже интереснее не знаю насколько важно - углы зажигания, всякие коррекции кратко и долго играющие... |
[QUOTE=хирург Тарас;479300]Годi матюки гнути ! Я на газу 30 ткм, пробiг загальний 55 ткм. Що робити ?[/QUOTE]Якщо їздить без чека, і не глохне - не паритися. Перевірити клапана у Романа і все.
То ми тут заморочилися як в анекдоті про доньку кримінального авторитета та 5 копійок. |
[QUOTE=Hard_Man;479299]Так прошивка під гбо. На бензині підвищені витрати 13.5+ літрів десь по бк у місті[/QUOTE]За показники БК можна забути, він під час праці ГБО вже не вказує яка була б реальна витрата бензину. Підвищений розхід може вказувати на те, що LTFT на газу 'в плюсах'.
Ідеальним вважається що налаштування газу має давати таку саму вартість LTFT як на бензині. Відхилення газу від бензину 5% в абсолютному вимірі це майже ідеал. Якщо все добре працює, навіщо покращувати? |
[QUOTE=VIC;479296]тепер порядок, я б ще до 1,24-1,26 підняв тиск, звичайно якщо форсунки швидкі, а судячи з таймінгів дюзи форсунок з запасом і швидкості має вистачити на короткий таймінг, буде запас для прискорення[/QUOTE]Faro 8mm, мультиклапан Extra, відповідний редуктор, і тиск тримається дуже добре до самої відсічки на максимальних обертах. Час відкриття газових форсунок на максимальному навантаженні і обертах коротший від бензинових.
Динамікою я був навіть трохи зляканий, коли газмен казав тиснути до кінця і так тримати, хоч дорога та умови дозволяли їхати 170 км/ч. Але для швидшої реакції мені треба вкорочувати патрубки від форсунок до колектора, або ставити одиночні баракуди безпосередньо близько, як бензинові. Але щодо тиску, вже є приблуда, щось типу варіатора тиску редуктора, підвищує тиск на максимальному навантаженні, знижує на мінімальному, щоб форсунки працювали максимально ефективно, але то хоббі-проект одного поляка. |
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:43. |
vBulletin 3.8.6 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
При использовании информации с форума, действующая ссылка на первоисточник обязательна!