Показати повну версію : заміна прокладки голови 2.0 + ГБО
Усім доброго дня
коротка невеличка предісторія ))
Авто 2.0 механіка , повний привід, пробіг 230тис, два роки на газу (уже десь тис 60).
Двигун не вскривався, помилок не вискакує жодних (лампочки на панелі працюють :) )
Ще з весни почала зникати охолоджуюча рідина - грішив лише на радіатор, бо бачив що сльозиться на пластмасовому стику патрубка й радіатора (напевне треба дякувати рівним дорогам), нещодавно замінив радіатор, але через два тижні заглянув і долив ще з літру півтори, Результат - зникає далі, інших підтікань не виявлено, масло чисте, насторожує занадто видимий вихлоп (в порівнянні з іншими, хоч наразі й не критично - бо бачу є крутіші екземпляри на дорозі :D )
Але все ж таки - зникання й витік, наштовхує на висновок - пробиття прокладки, тому й планую розібрати й замітити
- Може хтось мав подібне й підкаже що ще прикупити й замінити, раз намічається таке розбирання
- Й як там з регулюванням клапанів ? це типу все що тут ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] %E2%EA%E8) , киньте посилання де прикупитись комплектом потрібних шайб.
sergio1965
11.01.2018, 19:08
Усім доброго дня
коротка невеличка предісторія ))
Авто 2.0 механіка , повний привід, пробіг 230тис, два роки на газу (уже десь тис 60).
Двигун не вскривався, помилок не вискакує жодних (лампочки на панелі працюють :) )
Ще з весни почала зникати охолоджуюча рідина - грішив лише на радіатор, бо бачив що сльозиться на пластмасовому стику патрубка й радіатора (напевне треба дякувати рівним дорогам), нещодавно замінив радіатор, але через два тижні заглянув і долив ще з літру півтори, Результат - зникає далі, інших підтікань не виявлено, масло чисте, насторожує занадто видимий вихлоп (в порівнянні з іншими, хоч наразі й не критично - бо бачу є крутіші екземпляри на дорозі :D )
Але все ж таки - зникання й витік, наштовхує на висновок - пробиття прокладки, тому й планую розібрати й замітити
- Може хтось мав подібне й підкаже що ще прикупити й замінити, раз намічається таке розбирання
- Й як там з регулюванням клапанів ? це типу все що тут ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] %E2%EA%E8) , киньте посилання де прикупитись комплектом потрібних шайб.
Міг би порекомендувати розглянути технічну можливість дещо збільшити ступінь стиснення - для "газованого" двигуна це було б надзвичайно добре.
Stason-Tucson
11.01.2018, 21:20
не спеши разбирать. Во первых- если бы была пробита прокладка то мотор бы выкидывал через расширительный бачек кучу антифриза. Во вторых-грелся бы. В третих-как вариант была бы эмульсия в масле в случае пробоя не в цилиндр а в маслянную систему. Но в любом случае из расширительного бачка были бы выбросы прорывающихся газов. У меня тоже под машиной сухо но антифриз уходит. Место течи обнаружил, (и уже у нескольких человек с форума течет в том же месте), и антифриз просто высыхает на горячем блоке и естественно место подтека себя не выдает. Ищи где подтекает по характерным белёсым разводам вокруг места течи.
Та я й сам розумію що мало б рвати бачок або патрубок, адже тиск в камері більший ніж в системі охолодження
Та тут якраз прикол в тому що у знайомого правда на іншій машині були подібні симптоми ( бачок аліс гуд, масло чисте, а тосол то тю тю), й він нещодавно пустив парову завісу, сьогодні як пробував своїм ходом заїхати до майстра, то я на власні очі бачив туман від нього що здавалося б що має з'явитись Алла Пугачова :-)
І забув сказати, що вчора я їздив на сервіс - викручували свічки й дивились на камеру стан поршнів - три з характерним нагаром, а один підозріло чистий
Я й сам не горю бажанням розбирати (фінансово кусюче (( )
Де витік у тебе?
На нижнем патрубке подкапывает ... в движении испаряется от температуры ... в гараже ,когда холодный двигатель ,то пятно на полу.
Stason-Tucson
12.01.2018, 01:04
у меня капает под верхним патрубком от радиатора(самый большой) к головке. Вот там или проело алюминиевый патрубок или сам резиновый. Уже на третьей машине такое вижу. Место там такое что сразу не заметишь откуда капает. Но слышно в движении в салон затягивает сладковатый запах антифриза когда он испаряется попадая на горячий двигатель. Тут недавно выкладывали дае фото того места откуда сочится антифриз. Щас поищу
Міг би порекомендувати розглянути технічну можливість дещо збільшити ступінь стиснення - для "газованого" двигуна це було б надзвичайно добре.
В чому плюси, складність реалізації, побічні дії, вартість, (якщо врахувати що я не гонщик, і мене цілком влаштовував двигун і до цього )), от в коробку я б передачу з заводу добавив )))
маленьке відео димка з вихлопу після пробігу зранку 50 км
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
ну дуже мені це не подобається ((
маленьке відео димка з вихлопу після пробігу зранку 50 км схоже на антифриз
Николай__
12.01.2018, 15:44
Похожая проблема, только у меня на дизеле в ГБЦ трещина и погнало в цилиндр. Симптомы: при работающем двигателе надувало патрубки, особенно когда подгазовывать и потемнел расширительный бачек.
схоже на антифриз
так от і я ж про це,
тому ще раз прошу підказати що попутно замінити, раз така справа.
sergio1965
12.01.2018, 20:22
[QUOTE=Gonzo;469871]В чому плюси, складність реалізації, побічні дії, вартість, (якщо врахувати що я не гонщик, і мене цілком влаштовував двигун і до цього )), от в коробку я б передачу з заводу добавив )))
Питання зовсім не в тому гонщик ти чи ні. Газ - високооктанове паливо (ОЧ близько 105 од.), для якого необхідна висока ступінь стиснення (СС) - так він швидше згорає і значно легше випускним клапанам. Французькі двигуни, що з заводу обладнані ГБО для пропан-бутану, мають СС щось близько 14 од. Наш має 10,1 од., бо під 92-й бензин. До того ж, при збільшенні СС двигун стане економнішим.
І хто таке й як вже реалізував?, чи я десь пропустив інформацію?
sergio1965
12.01.2018, 22:40
І хто таке й як вже реалізував?, чи я десь пропустив інформацію?
На нашому двигуні ще, схоже, ніхто. Я планую десь на весну. На всіх своїх попередніх авто з двигунами робив таку процедуру. Просто займався колись такими роботами.
vBulletin версії 3.8.6, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010