Показать сообщение отдельно
Старый 06.07.2011, 13:51   #1
Бомж
Старожил
0116
 
Аватар для Бомж
 
Регистрация: 15.01.2009
Адрес: Харьков
Возраст: 52
Авто: НМПС 2,5 Di-D
Сообщений: 622
Сказал(а) спасибо: 6
Поблагодарили 109 раз(а) в 37 сообщениях
Сообщение Управление полным привод одной кнопкой (режим 2WD) 4WD трансмисии - ОБСУЖДЕНИЕ

Нужен совет как сделать так, чтобы она отключала по нажатию и включала по нажатию режим 4WD/2WD.

Комментарий модератора
VIC:
Блок разработан, обкатан, и уже в серии
вопросы изготовления и покупки здесь
в этой теме только обсуждение


Блок управления ПП от Vik 440 подробно под спойлером
Посмотреть весь текст


Вибачте за якість, під рукою тут лише телефон....

Блок 2ВД/4ВД зроблений для можливості відключення повного (автоматичного) приводу у Tucson. Такий ефект отримується шляхом відключення живлення блоку ЕСМ (який здійснює контроль та керування заднього приводу). БК автомобілю при відсутності зв’язку з ЕСМ, вважає що авто скомплектовано у версії 2ВД. Решта функцій при вірному підключенні залишаються незмінними. Для уникнення зміни інтер’єру, перемикання між режимами 2ВД/авто/4ВД здійснюється 1 кнопкою (використати для цього кнопку “4WD LOCK” чи встановити іншу – на розгляд власника автомобіля) При використанні штатної кнопки “4WD LOCK”, з неї потрібно дістати фіксатор, щоб вона перестала фіксуватись у натиснутому стані.
На сьогоднішній день остання версія блоку є №3.1. Під цією версією блок працює наступним чином: При короткочасному натисканні кнопки відбувається почергова зміна режимів 2ВД та АВТО. Якщо тримати кнопку натиснутою більше «Х» секунд, вмикається режим 4ВД (незалежно від того, у якому режимі автомобіль знаходиться у даний момент). Наступне короткочасне натискання кнопки встановить режим АВТО. У блоці є енергонезалежна пам'ять, що дозволяє блоку пам’ятати у якому режимі авто експлуатувалось попередній раз.
Версія 3.1 відрізняється від 3-ї тим, що режим 4ВД вмикається одразу при перебільшенні часу «Х» утримання кнопки, але запам’ятовування режиму відбувається після відпускання кнопки. (У версії 3 обчислення часу утримання кнопки відбувалось після її відпускання).
Блок має один вихід для індикації, і у версії 3.1 індикатор вмикається для індикації режиму 2ВД. Дякуючи пропозиції Андрія (автоелектрик клубу), в якості індикатора використовується знак “SET”, що розташований на щитку, зеленого кольору.

Блок має 6 контактів на роз’ємі:
1. Корпус
2. Живлення, 12В, отримували при розриві кола живлення блоку ЕСМ.
3. ЕСМ – з цього контакту живиться ЕСМ (другий кінець обрізаного проводу живлення ЕСМ)
4. Кнопка – підключається кнопка керування, керування здійснюється замиканням контакту на корпус.
5. Індикатор – вихід індикації з блоку, активним сигналом є на контакті корпус, з МАХ струмом 150 мА. (світлодіод споживає 5 – 20 мА)
6. 4WD – вихід з блоку, для ввімкнення режиму 4ВД, на цей контакт підключається провід, що йшов від кнопки “4WD LOCK”.

Додаткові коментарі для монтажу:
Згідно схеми, різати потрібно провід що йде на контакт "on/start", контакт №8, колір (R/B); а не "memorу"- контакт №10, колір (R). Ці 2 проводи є "живленням". Червоний - для підтримки пам'яті блоку. Червоно-чорний (на схемі R/B - червоно/коричневий перекладається, а ще краще дивитись по номеру контакту на роз'ємі) для живлення блоку під час роботи авто. Російська розробка-реле для пам’яті попереднього стану повинно постійно мати напругу живлення, навіть коли витягнутий ключ, тому його підключали до червоного.
Стосовно кнопки: потрібний контакт №4, згідно схеми колір Gr/B (сіро/чорний), на якому повинен з’являтись корпус (струмовий), після натискання кнопки.


Прошивка №5.
За принципом роботи вона в більшості відповідає №3.1, за виключенням того, що орієнтована на водіїв які рідко планують використовувати 2ВД і використовується кнопка з фіксацією (оригінальна - без діставання фіксатора).
Якщо кнопку натиснути і вона залишиться зажатою, то через 2 секунди ввімкнеться 4ВД. Якщо після цього режиму віджати кнопку, то ввімкнеться АВТО. Для ввімкнення 2ВД потрібно натиснути кнопку та одразу віджати на протязі 2 секунд. Для повернення у режим АВТО потрібно повторити процедуру. У блоці також зберігається пам'ять, для визначення режиму який був до вимкнення авто при віджатій кнопці.

№5.1 Она отличается от версии №5 тем, что индикатор в режиме 2ВД мигает (в версии №5 он просто горит).


п.с. Дуже гарно описана установка в пості 362 даної теми, за що велике дякую hawk
На данный момент блоки делаю с зажимными разъемами, по скольку они надежнее к вибрации:



Дослідним методом встановлено - відключення заднього приводу економії палива не дає!

Оскільки це є розробка, то можливі і наступні модернізації...
__________________
Rally...its my life!

Последний раз редактировалось Vik-440; 06.06.2013 в 09:21. Причина: Додано нову інформацію.
Бомж вне форума   Ответить с цитированием Вверх
 
Время генерации страницы 0.42466 секунды с 9 запросами