![]() |
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Треп "О расходе топлива"
[QUOTE=KoDmiS;272277]"...верить ... Мне можно!" ©
[/QUOTE] В автосправі я людина темна і, тому, вірю/невірю - тут єдиний для мене критерій істини. Але як математика мене здурити нелегко :D. Згідно даних, що наведені вище, приріст розходу палива між рухом на швидкостях 80 і 90 км/год складає 0.5 л на 100 км, тобто зростає на 0.05 л за кожний 1 км/год. В інтервалі між 90 та 110 швидкість зростання розходу 0.025 л на кожний 1 км/год, тобто прискорення розходу є від"ємним. Потім це прискорення знову стає додатнім. Інтуїтивно розумію, що функція прискорення розходу палива при зростанні швидкості машини має бути монотонною, тому Вашим даним довіряю лише частково. :D |
[QUOTE=KoDmiS;272251]Для бензина 2,0 механика по трассе думаю примерно так:
80 km/h - 8 л 90 km/h - 8,5 л 110 km/h - 9 л 120 km/h - 10,5 л 140 km/h - 13 л 160 km/h - 16 л [/QUOTE] Как то круто :confused: У меня при 80 - 7,3 один раз такого добился но так ездить не могу Последнии поездки в Крым 1300км в общем При скорости 100 - 110 9л. показания компа (средняя 87) При скорости 130 - 10-10,2л. показания компа (средняя 98) По баку ощущается меньше но насколько не скажу никогда этим не заморачивался п.с. машина чипована под евро2 |
[QUOTE=Тушелюб;272288]В автосправі я людина темна і, тому, вірю/невірю - тут єдиний для мене критерій істини. Але як математика мене здурити нелегко :D.
Згідно даних, що наведені вище, приріст розходу палива між рухом на швидкостях 80 і 90 км/год складає 0.5 л на 100 км, тобто зростає на 0.05 л за кожний 1 км/год. В інтервалі між 90 та 110 швидкість зростання розходу 0.025 л на кожний 1 км/год, тобто прискорення розходу є від"ємним. Потім це прискорення знову стає додатнім. Інтуїтивно розумію, що функція прискорення розходу палива при зростанні швидкості машини має бути монотонною, тому Вашим даним довіряю лише частково. :D[/QUOTE] тут ничего не придумаешь как на экстремум исследовать (приравнять к нулю первую производную) и таки выяснить а при какой скорости расход будет иметь минимум (а тогда уже решать, толи гнать к теще як скажений, толи дать тестю вылакать бутылку а на сэкономленные деньги купить еще две;))...хуже другое - нет точного уравнения функции расхода топлива от скорости (или есть, но мне не попадалась:D) ЗЫ: только сел на тушкана...по бензину еще не выяснил...а по газу выходит в городе ок. 13л/100...на трассе выходило 10л/100 при 100-110км/ч |
80 km/h - 8 л 90 km/h - 8,5 л 110 km/h - 9 л 120 km/h - 10,5 л 140 km/h - 13 л 160 km/h - 16 л Ну плюс минус 0,5 л. [/QUOTE] Соглошусь! У меня где-то также! Хотелось бы ездить 80 км/ч, но не хватает терпения и времени, ноги сводит! :pardon: В основном езжу при скорости 120-130 км/ч, 3-3,5 оборотов двигателя, думаю оптимальненько и динамично получается! :good: |
Re: Треп "О расходе топлива"
80 km/h - 8 л 90 km/h - 8,5 л 110 km/h - 9 л 120 km/h - 10,5 л 140 km/h - 13 л 160 km/h - 16 л Ну плюс минус 0,5 л. [/QUOTE] До чиповки примерно такие были результаты, даже немного ниже в связи с тем что монопривод. [QUOTE=ЧЕРЕП;272291]Как то круто :confused: У меня при 80 - 7,3 один раз такого добился но так ездить не могу Последнии поездки в Крым 1300км в общем При скорости 100 - 110 9л. показания компа (средняя 87) При скорости 130 - 10-10,2л. показания компа (средняя 98) По баку ощущается меньше но насколько не скажу никогда этим не заморачивался п.с. машина чипована под евро2[/QUOTE] Чипован под "Эконом", то теперь ~на литр меньше, чем показатели [B]Череп'[/B]а... |
Из познаний аэродинамики - знаю, что возрастание силы сопротивления воздуха пропорционально квадрату скорости,
например: вы увеличили скорость в 2 раза - сила сопротивления увеличилась в 4... Может данный факт поможет в понимании выбора оптимальной скорости... Сам стараюсь держать 90- 100 |
Добавлю от себя немного OFFa
Проездил зиму по киеву (в основном короткие поездки по 10-20 км) Режим езды разогнался и дальше на 5-й передаче 60-80 км/ч по спидометру (ну настроение такое, как говорится НЕ ТОРОПИСЬ А ТО УСПЕЕШЬ :), ну по приколу мне среди ночи на пустой дороге под музычку неспеша... Как следствие, расход топлива в таком режиме меня более чем устраивает [SIZE="2"](иногда и менее 6 литров показывает )[/SIZE], но это не самоцель, а способ косвенного контроля — иногда сбросить показания и сделать контрольный замер на знакомом участке меня не напрягает, все равно так "еду", так почему бы и не померять иногда. Но я не об этом. Юбка свечей от такой "езды" покрыта сажей! (хотя изолятор и электрод чистые, фотку в ветке про свечи) Нет самоочищения свечей ну и естественно остального. Это обратная сторона медали коротких поездок на низких оборотах. Чтобы почистить - можно выехать на трассу и на пятой передаче прокатиться с ветерком полчасика... ИМХО А смысл тогда ездить на пониженных оборотах? (это я к тому, что смысл экономить, чтобы затем наверстать тот же расход :) ) Поэтому не заморачивайтесь, а ездите как того просит Ваша машинка и желает Ваша Душа: и пошумахерить в пределах дозволенного и поплестись с приятной музыкой как черепаха на пустой дороге. А на длинные дистанции иногда может проще ехать немного медленнее, и приехать на 15 минут позже и при этом не заезжая лишний раз на заправку. Здесь каждый должен сам для себя [I]"Поделил, умножил, сложил, вычел и поехал"[/I] :) Для себя давно решил, что на нашей машинке больше 120-130 (по спидометру) нет смысла без необходимости ехать (с точки зрения экономии), поэтому давно стараюсь ездить ТУПО ПО ПРАВИЛАМ :) ну либо со скоростью колонны :) ps Кстати у меня между 80 и 130 разница тоже далеко не 1 литр |
[QUOTE=Dim777;272352]Из познаний аэродинамики - знаю, что возрастание силы сопротивления воздуха пропорционально квадрату скорости,
например: вы увеличили скорость в 2 раза - сила сопротивления увеличилась в 4... Может данный факт поможет в понимании выбора оптимальной скорости... Сам стараюсь держать 90- 100[/QUOTE] :gif: :clapping: |
А кто знает какой расход у дизеля на ХХ должен быть? :confused:
|
[QUOTE=Тушелюб;272255]... Ну і кому тепер вірити ? ... :D.[/QUOTE]
Найкраще собі :D. Вертався в п"ятницю з Рави-Руської до Львова. Новеньку трасу до Євро лише пів-року як закінчили - лялька - їдеш, як по столі. Майже штиль при +9 град. Пасмурно з деколи легенькою мжичкою. А-92 Укрнафта. Зимова гума. Один в машині без грузу. Машина не чіпована. Транспорту на дорозі мало. Рельєф практично плоский. Нікуди не кваплюся. Вирішив перевірити на собі. 50 км/год ~ 5.9 л/100км 60 ~ 6.2 80 ~ 7.9 100 ~ 9.0 Показники (можливо крім останнього) багатократно перевірені. Тобто розхід багатократно відхилявся в обидва боки на 0.1 л/100км (швидкість +- 3 км/год, спуск/підйом, тощо). Останній показник (для 100км/год) вимірювався вже ближче до Львова, тому пологі участки без перешкод стали дещо коротшими. Хоча інтервалу 8.9-9.1 л/100км, здається, все ж можна довіряти. Втім, більше зростання розходу між 60-80, аніж між 80-100 викликає деякий подив. P.S. Щодо квадратичної залежності опору повітря від швидкості, то його вплив починає бути переважаючим вже після 100 км/год, до цього в основному впливає тертя в двигуні та об дорогу. Щодо сажі на свічках - то самі свічки дешеві у порівнянні з бензином. Хіба що то якось двигуну шкодить. В принципі я давно хотів спитатися в гуру: [B]наскільки то вредно (чи ні) їздити "в натяг" ???[/B] |
Подскажите плиз по расходу. Машина на обкатке и после тысяч 7 берага на 95 и расход был не выше 10,8. Сейчас 15000 и езжу на 92 расход нижу 113 не видел. Неужели так топливо дает повышение расхода?
|
50 км/год ~ 5.9 л/100км
60 ~ 6.2 80 ~ 7.9 100 ~ 9.0[/quote] Ну не может двухлитровка при скорости 50км в час расходовать 5.9литров,при 60-6.2 литра,разве что с горки и на пятой передаче. |
[QUOTE=мыкола;273751]50 км/год ~ 5.9 л/100км
60 ~ 6.2 80 ~ 7.9 100 ~ 9.0[/QUOTE] Ну не может двухлитровка при скорости 50км в час расходовать 5.9литров,при 60-6.2 литра,разве что с горки и на пятой передаче.[/QUOTE] Це факт, який я бачив на власні очі, будучи абсолютно тверезим. Та й який мені сенс тут щось вихваляти ? Тестові відстані були достатньо довгими - по 3-5 км. Дорога практично горизонтальна. Як тільки був найменший ухил вгору розхід повз 5.9, 6.0, 6.1 і відразу падав до 5.7- 5.5 з іншого боку підвищення. Дуже добре було видно ріст 6.2, 6.3, ... і спадання витрат 6.2, 6.1 при повільній зміні швидкості 60 +- 5 км/год. Дорога була практично пуста і я чітко тримав режими швидкості. Головне, що я кілька разів пробував скидати показники і всі результати незмінно повторювались. Не думаю, що моя машина якась напрочуд вдала. Їзда по Львову незмінно бере своїх 11 л - як не старайся. Маю підозру, що велику роль тут зіграла якість дороги - рівнесенька як стіл. Ще згадав, колеса накачані до 2.1. |
[QUOTE=Тушелюб;273807]
Тестові відстані були достатньо довгими - по 3-5 км. [/QUOTE] ІМХО 3-5 км не є достатньо довгими, якби це було 30-50 км, то про щось можна говорити, а так... |
[QUOTE=Bad;273822]ІМХО 3-5 км не є достатньо довгими, якби це було 30-50 км, то про щось можна говорити, а так...[/QUOTE]
Які підстави? Чи просто інтуїція ?:D Мій аргумент полягає у тому, що на тестовому участку розхід багатократно коливався в обидва боки від вказаної величини. Якщо б довжини участка бракувало, то показники наближались би лише з одного боку. |
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 07:20. |
vBulletin 3.8.6 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
При использовании информации с форума, действующая ссылка на первоисточник обязательна!