![]() |
Re: Треп "О расходе топлива"
[QUOTE=rovera;236246]Спасибо, расход у меня Мама не горюй...!:eek:[/QUOTE]
Для движения в стиле:[QUOTE]...еду как трамвай и пофиг...???? [/QUOTE], если со всеми остановками - нормальный расход. |
Обнулял конечно! Стоит ли почистить карбюратор, свечи поменять, клему снять как многие пишут???
|
[QUOTE=rovera;236310] Стоит ли почистить карбюратор.....???[/QUOTE]
Выкинь его и поставь инжектор. Какой пробег, сколько лет машине? |
Тфу блин, ИНЖЕКТОР конечно, машина 2007 года, пробег 100000, 2 литра, полный привод.
|
Если сто штук проехала,то инжектор чистить с "особым пристрастием". Ну и свечи после ,обязательно.
|
Re: ТО 130 000
[quote=ОТЕЦ;239379]С надеждой почистили форсунки, а то расход под 16 литров по городу как-то напрягает.[/quote]
А как сейчас расход по городу? А то я слегка шокирован цифрой 16 л. Такого у меня на АТ никогда не было, максимум 14л зимой в пробках. |
Re: ТО 130 000
[QUOTE=Mayor;239460]А как сейчас расход по городу? А то я слегка шокирован цифрой 16 л. Такого у меня на АТ никогда не было, максимум 14л зимой в пробках.[/QUOTE]
то ли бенз такой, то ли ХЗЧ.... 12,5 по городу+трасса (70/30) - налетней резине, с ужасом жду зимы!!! |
Дано:
Їду пустою трасою і нікуди не кваплюся. Питання: З якою швидкістю я маю їхати, щоб на всю дорогу палива витратити мінімально ? |
[quote=Тушелюб;271793]З якою швидкістю я маю їхати, щоб на всю дорогу палива витратити мінімально ? [/quote]з обертами двигуна, які забезпечують мінімальну межу оптимального крутного моменту помноженими на передаточне число трансмісії
|
[QUOTE=Poshtarik;271796]з обертами двигуна, які забезпечують мінімальну межу оптимального крутного моменту помноженими на передаточне число трансмісії[/QUOTE]
Якщо можна, то мені б диференціальну модель, але бажано у звичайних, а не в часткових похідних. :) |
[QUOTE=Тушелюб;271799]Якщо можна, то мені б диференціальну модель, але бажано у звичайних, а не в часткових похідних. :)[/QUOTE]
та в звичайних похідних таких моделей(маю на увазі математичні моделі) немає... використайте для часткових метод скінчених інтегральних перетворень або Рунге-Кутта та й ділов то... |
[QUOTE=мытарь;271853]та в звичайних похідних таких моделей(маю на увазі математичні моделі) немає...
використайте для часткових метод скінчених інтегральних перетворень або Рунге-Кутта та й ділов то...[/QUOTE] Та Рунге-Кутта, власне, лише для звичайних і надається, а для просторово-розподілених - добре володію МСЕ. Так моделі ж не дають, а лише голі перші інтеграли :D. Не раз бачив тут на форумі, що народ пильнує за розходом, навіть 7 л на 100 км хтось хвалився. Зрозуміло, що абсолютне значення мін. розходу є індивідуальним для кожної машини і багато від чого залежить, а от найекономічніша швидкість на 5-й передачі, як мені виглядає, має буди куди консервативнішою величиною. Згрубша це десь між 60 та 80 км/год і, думаю, що ця величина є доволі близькою для всіх Туксонів. Саме через це її знання є куди важливішим, ніж якийсь там конкретний розхід при їзді під гору у 13,5 град при температурі 20 град і боковому вітрі у 5 м/сек. Дивно, що таке важливе питання мало кого цікавить. :confused: |
Відповідь: Re: Треп "О расходе топлива"
[quote=Тушелюб;271855]а от найекономічніша швидкість на 5-й передачі, як мені виглядає, має буди куди консервативнішою величиною. Згрубша це десь між 60 та 80 км/год і, думаю, що ця величина є доволі близькою для всіх Туксонів[/quote]
все вірно - максимальна передача та 70-80 км/год. тільки дуже важко у такому режимі їхати. ну хіба що є круїз... |
Re: Відповідь: Re: Треп "О расходе топлива"
[QUOTE=Олександр;271860]все вірно - максимальна передача та 70-80 км/год. тільки дуже важко у такому режимі їхати. ну хіба що є круїз...[/QUOTE]Было всего один раз на круизе, когда ездил в Харьков 7,6-7.8 литра. На следующий день ехал обратно, все так же сделал уже такого расхода не было. Причем пробег тогда был где то 7 тык.
Теперь 8.5 л - за счастье. |
Re: Відповідь: Re: Треп "О расходе топлива"
[QUOTE=Олександр;271860]все вірно - максимальна передача та 70-80 км/год. тільки дуже важко у такому режимі їхати. ну хіба що є круїз...[/QUOTE].
Взагалі-то питання є ширшим, аніж я сформулював. Стільки всіляких графіків розподілу різних там обертових моментів у залежності від температури баранячих яєць на Місяці в неті є, а от такого практично потрібного графіка зміни розходу палива у залежності від швидкості машини на горизонтальній дорозі ніде не видно. Оце, наприклад, їду я до тещі і вона по телефону каже, що тесть пляшку вже відкрив. Знаю, що тесть сам цю пляшку вип"є за 2 год. Прискорюся до 100 - втрачу бензин. Треба ж мені знати, чи ці втрати будуть скомпенсовані зекономленою горілкою. Компенсація вираховується легко, бо тесть наливає регулярно, а от втрати як знати ?:D |
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 03:28. |
vBulletin 3.8.6 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
При использовании информации с форума, действующая ссылка на первоисточник обязательна!