![]() |
Re: Разрядка аккумулятора.
[QUOTE=Tabbycat;334903]Смазать клеммы тонким слоем любой консистентной смазки.[/QUOTE]
Салидолом или литолом. Или чем то другим? |
Литолом или солидолом.
Без фанатизма. |
Hard_Man
По грязной поверхности корпуса аккумулятор разряжается даже если клеммы сняты. Особенно в сырую погоду. Окисел на клеммах - тому подтверждение. Периодически осматривать, протирать верх и бока в верхней части- прослужит дольше. |
Не протирал 1,5 года. Окисла нет. Почему ?:confused:
|
[QUOTE=DOKTOR;334911]Не протирал 1,5 года. Окисла нет. Почему ?:confused:[/QUOTE]Может потому что загрязнения "попались" малопроводящие и тока поверхностного разряда недостаточно для химической коррозии? Не знаю. :)
|
а можно встряну с вопросом?
в очередной раз сел аккум. думаю что лето отьезжу, а осенью куплю новый. так вот вопрос по покупке: по мануалу надо емкость 65 (сейчас 62). стоит ли покупать аккумулятор в 70? в чем будут плюсы и недостатки? хочу понять, имеет ли смысл такой маневр. |
[QUOTE=DimonDSV;335013]а можно встряну с вопросом?
в очередной раз сел аккум. думаю что лето отьезжу, а осенью куплю новый. так вот вопрос по покупке: по мануалу надо емкость 65 (сейчас 62). стоит ли покупать аккумулятор в 70? в чем будут плюсы и недостатки? хочу понять, имеет ли смысл такой маневр.[/QUOTE] Если [B]DOKTOR[/B] установил то можно :) [QUOTE=DOKTOR;334896]С Июня 2008 года, как купил авто, ни разу не заряжал аккум. Родной проходил 2 года, успешно сдох внезапно, завёлся с прикурки ,поехал и купил новый (Веста Премиум 74 А/ч) вместо родного 55 А/ч. 3 недели назад долил водички грамм 250 на все банки. И снова забыл про него. Ни разу не было, чтоб не завёлся. Чем вы загоняетесь ? Не понятно.:pardon:[/QUOTE] |
[quote=DimonDSV;335013]стоит ли покупать аккумулятор в 70? в чем будут плюсы и недостатки? [/quote]Можно спокойно ставить.
Главное, чтобы пусковой ток был не меньше (а лучше- больше), чем у старого. |
Доработать площадку под аккум нужно. Снять её, и отпилить один бортик.
Это если больше,чем 60 А/ч ставить. |
[QUOTE=DOKTOR;335066]Доработать площадку под аккум нужно. Снять её, и отпилить один бортик.
Это если больше,чем 60 А/ч ставить.[/QUOTE] пилить металлический бортик площадки не надо, можно срезать пластиковый торец аккумулятора, там порядка 2-3 мм(на сторону по 1.5 мм) срезать всего то. |
[quote=мытарь;335206]можно срезать пластиковый торец аккумулятора[/quote]да, если аккум не гарантийный или жить по принципу "мне повезет"
|
2 мытарь
Размеры глянь, 74 и 55-60, и поймёшь, что глупость сморозил. з.ы. Умиляют меня такие советы, лишаться гарантии на 2 года (в случае с Вестой) и жариться со срезанием не пойми чего, хотя вопрос решается в течение 15 минут вместе с разборкой/сборкой. Лишь бы языком ляпнуть. |
Сьогодні знайшов причину витоку струму (аж 0,65 А) з акумулятора на стоянці, знявши запобіжник "STOP" в салоні, що живить стопсигнали та блок керування складанням зовнішніх зеркал. Струм бере або сам блок, або якісь його елементи. Можливо, хтось щось підкаже конкретне ?
|
[quote=sergio1965;456449] та блок керування складанням зовнішніх зеркал[/quote]
дивись сигнал кінцевика |
[QUOTE=VIC;456450]дивись сигнал кінцевика[/QUOTE]
При під'єднанні клеми акумулятора з'являється клацання із дзеркал і в розкладеному, і в складеному стані. Дякую. |
Клацать так не должно
|
Добрый день, подскажите утечка тока АКБ 40mA вынимал поочередно предохранители в салоне и под капотом результат 0. Это нормально или надо копать глубже?:confused:
|
[QUOTE=LSG;456479]Добрый день, подскажите утечка тока АКБ 40mA вынимал поочередно предохранители в салоне и под капотом результат 0. Это нормально или надо копать глубже?:confused:[/QUOTE]
забий, 40 мА то на рівні саморозряду |
Тушкановоды!
С 6.01 синоптики обещают взрослые морозы. По крайней мере в Киеве и области. Так что советую подзарядить аккумуляторы, чтобы не заниматься снятием-установкой на морозе. |
Сьогодні вранці прийшов в гараж за автомобілем (планувалося їхати в далеку поїздку), а напруги на акумуляторі немає зовсім - 0,01 В. Причина банальна - тиждень тому не до кінця зачинив дверцята. Під'єднав і увімкнув зарядний пристрій, а він показав струм щось близько 0,2 А. Напруга на клемах акумулятора спочатку була 15,2 В, але на протязі хвилини почала стрімко падати і спинилася на позначці 12,5 В. При цьому струм почав зростати і дійшов до 5А. Зараз встановив струм 4А і напругу показує 12,4 В. Акумулятору трохи більше півроку, в експлуатації з середини грудня 2016 р. Акумулятор ТАВ 65Аh 650A. Прикро, хочу все ж таки сподіватися, що зарядиться і буде служити...
|
[quote=sergio1965;461898]Прикро, хочу все ж таки сподіватися, що зарядиться і буде служити...[/quote]в кращому випадку до зими пропрацює
|
[quote=sergio1965;461898]При цьому струм почав зростати і дійшов до 5А. Зараз встановив струм 4А і напругу показує 12,4 В. [/quote]
Мабуть вже пізно радити, але я спробував би заряджати довго малим струмом (2 А) Перед зимою доцільно зробити контрольно-тренувальний цикл: зарядка до максимума, розряд струмом 6А (1 лампочка фари) до напруги 11 В на клемах. Далі "пасти" напругу до 10,2...10,3 Вольт і після цього знову зарядити до максимума. Буде жити! |
[QUOTE=VIC;461900]в кращому випадку до зими пропрацює[/QUOTE]
З "рідним" Рокетом, який прослужив 8,5 років, була така історія, коли йому було 7 років. Залишив автомобіль під штатною охороною на два тижні на стоянці в аеропорту Бориспіль, а коли приїхали, то навіть лампочки панелі приладів не горіли... Завів за допомогою "донора", нормально доїхав до Хмельницького. Вдома вже дозарядив зарядним пристроєм і він ще більш-менш нормально прослужив 1,5 роки. З польським акумулятором, що стояв з заводу на моєму Ланосі-Сенсі, була точно така ж історія, як і сьогодні, і було тоді йому 3.5 - 4.5 роки. Лампочка освітлення багажника розрядила його теж "в нуль". Думав - все, кінець йому. Але зарадився і прослужив ще до 6.5 років, коли і був проданий автомобіль. Правда, я за ним постійно слідкував. Це я розповідаю і водночас займаюся "аутотренінгом" - заспокоюю себе, що прослужить більше, ніж ви йому пророкували. Але поживемо - побачимо. Напевно, після повного заряджання для діагностики потрібно буде перевірити його ємність. |
[quote=sergio1965;461902]після повного заряджання для діагностики потрібно буде перевірити його ємність.[/quote]та не переживай так, за нормальний вечір на віскарь можна потратити більше вартості хорошого акумулятора ))
|
[QUOTE=Tabbycat;461901]Мабуть вже пізно радити, але я спробував би заряджати довго малим струмом (2 А)
Перед зимою доцільно зробити контрольно-тренувальний цикл: зарядка до максимума, розряд струмом 6А (1 лампочка фари) до напруги 11 В на клемах. Далі "пасти" напругу до 10,2...10,3 Вольт і після цього знову зарядити до максимума. Буде жити![/QUOTE] Сподіваюся, що ще не пізно - заряджається всього 2,5 год. Це зразу він брав зарядку 5А, але через 10 - 15 хв. я зменшив струм до 4А. Щойно, прочитавши ваш пост, зменшив до 2А і буду так заряджати до ранку. А якщо дослужить до зими, то все зроблю згідно вашої поради. Дякую за ваш оптимізм та підтримку ! |
[QUOTE=VIC;461903]та не переживай так, за нормальний вечір на віскарь можна потратити більше вартості хорошого акумулятора ))[/QUOTE]
Та краще б я витратив ці +/- 1200,00 грн. на СПБТ для поїздки в Закарпаття на термальні джерела, що і планував сьогодні зробити і власне для чого і пішов вранці в гараж за автомобілем. Але з поїздкою не склалося...:( |
[quote=sergio1965;461904]буду так заряджати до ранку.[/quote]
Вранці бажано заміряти напругу на клемах ДО вимкнення зарядника. Хоча це не універсальний показник, сильно залежить від схеми та режиму зарядника. |
Постановили бы подменный и поехали на отдых.
|
[QUOTE=хирург Тарас;461914]Постановили бы подменный и поехали на отдых.[/QUOTE]
Якби він був... Але дружина мудро сказала: "Все что ни делается, - делается к лучшему. Значит, в следующий раз". |
[quote=sergio1965;461917]Але дружина мудро сказала[/quote]а я би купив новий акум і поїхав )))
|
[QUOTE=VIC;461924]а я би купив новий акум і поїхав )))[/QUOTE]
Можливо, і доведеться купити, але поки що заряджаю. |
[QUOTE=sergio1965;461926]Можливо, і доведеться купити, але поки що заряджаю.[/QUOTE]
а час спливає... час - саме дороге |
[QUOTE=VIC;461924]а я би купив новий акум і поїхав )))[/QUOTE]
У богатых свои причуды ! :rofl: |
У меня разряжался в ноль аккум на Авейке в 09 году. Зарядил и он ходил до2015 г.( Шанхай Джи Эм).
|
sergio1965
Ну шо? Скільки годин заряджався, яким струмом, які заміри в кінці зарядки? |
Заряджався півтори доби. Спочатку струмом 4А і напруга була близько 12,5 В. Через 3 год. зменшив струм до 2А, напруга була щось близько 12,2 В. Через добу струм впав до 1А, а напруга була 13 В. Я збільшив струм до 2А, напруга збільшилася до 13,5 В. Так заряджав ще півдоби. В кінці заряджання струм був 1А, напруга 13,3 В. Збільшивши струм до 1,5 А, напруга стала 14,5 В і я почув кипіння всередині акумулятора. Вирішив що він вже зарядився як міг, я вимкнув живлення. Це було вчора о 23:00 год. Сьогодні о 8:00 год. напруга була 13,2 В. Двигун завівся нормально і заводився весь день. Далі буду бачити. Можливо, перевірю просідання напруги під навантаженням стартером.
|
[quote=sergio1965;461971]напруга стала 14,5 В і я почув кипіння всередині акумулятора.[/quote]Вдалося "пробити" оксиди (чи там сульфати) на пластинах. Якщо в процесі експлуатації вранці перед першим пуском напруга буде менше 12,4 (влітку) ...12,5 (ближче до нулевих температур) - повторити зарядку зовнішнім пристроєм.
При нагоді можна перевірити на СТО "інтелектуальним дівайсом", який дає навантаження і друкує "чек" із зазначенням реального пускового струму. Тільки міряти слід повністю заряджений акумулятор. |
[QUOTE=Tabbycat;461974]Вдалося "пробити" оксиди (чи там сульфати) на пластинах. Якщо в процесі експлуатації вранці перед першим пуском напруга буде менше 12,4 (влітку) ...12,5 (ближче до нулевих температур) - повторити зарядку зовнішнім пристроєм.
При нагоді можна перевірити на СТО "інтелектуальним дівайсом", який дає навантаження і друкує "чек" із зазначенням реального пускового струму. Тільки міряти слід повністю заряджений акумулятор.[/QUOTE] Зрозуміло, дякую. Так як в електросистемі є якесь несанкціоноване витікання струму (через електропривід зовнішніх дзеркал заднього виду - це точно), то практично один раз в півтора - два місяці підзаряджаю акумулятор. Потрібно буде встановити вимикач маси. |
[quote=sergio1965;462034]Потрібно буде встановити вимикач маси. [/quote]
Вимикач маси скине корисні дані з ЕБУ, магнітоли і чогось іще. Дехто паралельно вимикачу маси ставить резистор щоби підживлювати пам'ять. Але найкращий вихід - звернутися до автоелектрика, щоби він виловив "халявного споживача" і на крайняк поставив би вимикач для тих споживачів. |
Помітив, що акумулятор постійно дещо розряджається - до 12,4 В. Сьогодні поміряв напругу на обертах ХХ без інших споживачів - 14,06 В, увімкнув ближнє світло - 13,86 В, збільшив оберти - 13,75 В, тобто, чим вищі оберти, тим генератору важче тримати потрібну напругу. Щось не те з генератором чи тільки з регулятором напруги, наприклад, зносилися щітки ? Можливо, потрібно перевірити натяг ременя ?
Буду вдячний за поради. |
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 08:27. |
vBulletin 3.8.6 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
При использовании информации с форума, действующая ссылка на первоисточник обязательна!