TUCSON Club UA

TUCSON Club UA (http://tucson-club.org.ua/index.php)
-   Доработка двигателя (http://tucson-club.org.ua/forumdisplay.php?f=2056)
-   -   Тюнинг двигателя (http://tucson-club.org.ua/showthread.php?t=119)

ymka 11.11.2009 20:27

Re: Тюнинг двигателя

Парни у кого чипованый crdi оставте координаты или перезвоните 067-444-03-47

Alex Under 11.11.2009 20:31

[quote=ymka;102854]Парни у кого чипованый crdi оставте координаты или перезвоните 067-444-03-47
[/quote]А по форумам не видно?
У меня Тушканчик соответствует твоему критерию.

ironic 22.12.2009 17:35

[quote=Tankist;65510]На прошлой неделе залили новую прошивку (2х режимную) на НК(250уе)[/quote]
А кого там спросить шобы и себе!?

И что значит "2-х режимную"? Кто и чем их переключает?

ИгорьОК 22.12.2009 20:27

[quote=ironic;110112][quote=Tankist;65510]На прошлой неделе залили новую прошивку (2х режимную) на НК(250уе)[/quote]
А кого там спросить шобы и себе!?

И что значит "2-х режимную"? Кто и чем их переключает?
[/quote]Пиши ему в личку!

Novik 19.02.2010 09:23

У всіх інжекторних автомобілів з заводу йде досить великий запас по параметрах роботи двигуна, і при вмілому його використанні авто їде набагато краще. Також усуваються "провали" та інші недоліки. Чіп-тюнінг останнім часом досить міцно вкоренився, як один з найдешевших способів добитись кращих результатів, не змінюючи "заліза" двигуна.

miruwor 20.02.2010 20:24

Как правило, чип-тюнинг делают не от того, что это красиво звучит, а потому, что водителю начинает уже чего-то нехватать. Не секрет, что Таксоны 2.0 задумчивы при старте, особенно с кондёром. А при езде под гору с включённым кондиционером машина заметно теряет в динамике. Многих это раздражает, и они решают эту проблему посредством чип-тюнинга. Кто-то хочет уменьшить расход. Конечно, вдвое расход чип-тюнингом не уменьшить, но на литр сбросить можно. Опять же, при установке газа стоит сделать чип-тюнинг, чтобы улучшить динамику, уменьшить расход. К тому же угол опережения зажигания, котрый установлен в блоке управления под бензин, для газа поздний, в результате смесь поджигается позже, и кроме того, что в результате сгорания мощность двигателя меньше, так ещё и повышается температура выпускных клапанов, т.к. смесь догорает на выпуска из-за позднего зажигания. От этого клапана могут быстрее прогореть.

ymka 23.02.2010 21:36

Ну как бы ситема cvvt всё реализует,а чип на атмосферниках это +до10% максимум сил, тоесть 10-12 лошадок , а то что расказывают что самолёт это всё фантазии.На турбо ощутимей 20-30% ,экономия 1-1.5 л. максимум .

miruwor 24.02.2010 09:20

10-15 лошадей тоже весьма ощутимы. А на турбе. естественно, приход получше будет.

Олександр 26.02.2010 09:41

тут можна прочитати: [url=http://www.tucson-club.org.ua/forum/index.php/board,56.0.html]http://www.tucson-club.org.ua/forum/index.php/board,56.0.html[/url]

Novik 26.02.2010 09:53

Почитати в інтернеті можна, і то досить багато.
А на рахунок корпорації, вони роблять авто для внутрішнього ринку, Європи, Росії, України і т.д. Бензин скрізь різний, і робляться дуже великі допуски, щоб працювало скрізь.
Тому є можливість покращити режим роботи двигуна, покращується ККД, і відповідно падає розхід та покращується динаміка.

Тушелюб 26.02.2010 10:31

[quote=Олександр;121432]тут можна прочитати: [url=http://www.tucson-club.org.ua/forum/index.php/board,56.0.html]http://www.tucson-club.org.ua/forum/index.php/board,56.0.html[/url]
[/quote]
Читав, звісно.

Та тут йдеться про відчуття юзерів ідеї. На рівні: випив таблетку і полегшало. Про те, що таблетка садить печінку, або тромбує вену стане ясно, коли буде пізно.
Хотілось би почитати і критичні відгуки, і не тільки юзерів, а й кодерів (розробників).

Чому? - Та просто. Скажімо, я їду 15 т. на рік. Отже 1,5 т бензини. За оцінками VIKа-440 - це десь 80 л* 0.8 = 640 грн економії. Отож економити фактично почну на третій рік. Тобто, в принципі, вигідність такої операції виключно сильно залежить від її безобідності.

Тушелюб 26.02.2010 10:52

[quote=Novik;121439]Почитати в інтернеті можна, і то досить багато.
А на рахунок корпорації, вони роблять авто для внутрішнього ринку, Європи, Росії, України і т.д. Бензин скрізь різний, і робляться дуже великі допуски, щоб працювало скрізь.
Тому є можливість покращити режим роботи двигуна, покращується ККД, і відповідно падає розхід та покращується динаміка.
[/quote]
Покращувати щось можна тільки з умов зменшення діапазонів допусків, тобто, якщо чіпувати машини для Європи, які апріорі були зачіповані на найгірші умови на Україні. Іншими словами при чіпуванні я маю зобов'язатися їздити не менше, аніж на Євро-6 - ому бензині при температурі > 0 і т.п. ?
З того, що я прочитав, довіру викликає можливість економії за рахунок погіршення екологічних характеристик вихлопу. Якщо це дає 0.5 л економії на 10 л пального без прихованої шкоди машині - то я вже чіпуюся.

Vik-440 26.02.2010 10:56

[quote=Тушелюб;121446]Отож економити фактично почну на третій рік. Тобто, в принципі, вигідність такої операції виключно сильно залежить від її безобідності.
[/quote]Ні, я вже писав, що головна ідея того, що прошивався в тому, щоб отримати більшу потужність на низах (глибокий сніг, болото) та більшу потужність (навіть 5% на обгоні по трасі має значення)! Розхід палива для мене не є кретерієм для таких робіт. Щоб економити, треба ставити газ...

Offroader 26.02.2010 11:01

Для [b]Тушелюб[/b] - рекомендую спробувати проїхатись на чіпованій машині щоб відчути різницю.

Тушелюб 26.02.2010 11:02

[quote=Vik-440;121450][quote=Тушелюб;121446]Отож економити фактично почну на третій рік. Тобто, в принципі, вигідність такої операції виключно сильно залежить від її безобідності.
[/quote]Ні, я вже писав, що головна ідея того, що прошивався в тому, щоб отримати більшу потужність на низах (глибокий сніг, болото) та більшу потужність (навіть 5% на обгоні по трасі має значення)! Розхід палива для мене не є кретерієм для таких робіт. Щоб економити, треба ставити газ...
[/quote]
Логічно.

Якщо можна, то покращення тяги у відсотках (хай навіть дуже приблизно) ?

Тушелюб 26.02.2010 11:12

[quote=Offroader;121452]Для [b]Тушелюб[/b] - рекомендую спробувати проїхатись на чіпованій машині щоб відчути різницю.
[/quote]
Не впевнений, що у моєму випадку це допоможе. Тут треба їхати на одній і тій же машині до і після чіпування. Моя машина апріорі може їхати гірше за твою ще без чіпування, бо старіша, або з якихось інших причин.

Про всяк випадок, я прошу розуміти, що ні у який спосіб не намагаюсь тут щось закритикувати, позаяк є абсолютним чайником у цих справах. Просто я вже як старий гуцул став недовірливим, можливо вже й надто. [img]http://tucson-club.org.ua/oldsmiles/grin.gif[/img]

Олександр 26.02.2010 11:16

важко оцінити відчуття у відсотках. тим більше, що "тяга на низах" у даному випадку описується як мінімум двома параметрами: крутний момент та швидкість реакції.
тільки сідати у чіповану машину та пробувати...

Vik-440 26.02.2010 11:34

[quote=Олександр;121459]важко оцінити відчуття у відсотках. тим більше, що "тяга на низах" у даному випадку описується як мінімум двома параметрами: крутний момент та швидкість реакції.
тільки сідати у чіповану машину та пробувати...
[/quote]Я гадаю, що після чіпованої сісти у звичайну, тоді можна відразу прикинути різницю. Навпаки важкувато напевно... (зокрема я на трасі, після першої годони їзди тільки почав помічати, при обгонах)

Тушелюб 26.02.2010 11:43

[quote=Олександр;121459]...тільки сідати у чіповану машину та пробувати...
[/quote]
І отак завше - і хочеться, і колеться...

Ну добре, а як щодо впливу на інші вузли машини?

Vik-440 26.02.2010 13:18

[quote=Тушелюб;121476][quote=Олександр;121459]...тільки сідати у чіповану машину та пробувати...
[/quote]І отак завше - і хочеться, і колеться...
Ну добре, а як щодо впливу на інші вузли машини?
[/quote]Для прикладу, які вузли?

ymka 26.05.2010 06:00

[quote=YV;138487]где чиповались? если не секрет..
[/quote]Если есть желание подедь на петровку проедеш на чипованом 0674440347

Alex Under 26.05.2010 07:42

ymka 08.06.2010 20:11

[quote=Toljanos;140938]мені казали, що чіповка впливає на ресурс двіжка любої машини.
десь зменшує на 20-30 тис., а десь і на всі 70... не знаю на скільки правда, але думаю, що можливо.
[/quote]Дружище на жигулях когда меняеш кол. вал с 1 на 3 ,ставиш присаженые шатуны тогда пробег уменшается на 35 тыс.надо точить блок а так всё нормуль.Не слушай бабского базара.

MASTERGID 08.06.2010 20:18

[quote=ymka;140956][quote=Toljanos;140938]мені казали, що чіповка впливає на ресурс двіжка любої машини.
десь зменшує на 20-30 тис., а десь і на всі 70... не знаю на скільки правда, але думаю, що можливо.
[/quote]Дружище на жигулях когда меняеш кол. вал с 1 на 3 ,ставиш присаженые шатуны тогда пробег уменшается на 35 тыс.надо точить блок а так всё нормуль.Не слушай бабского базара.
[/quote]Підтримую [img]http://tucson-club.org.ua/oldsmiles/good.gif[/img] [img]http://tucson-club.org.ua/oldsmiles/friends.gif[/img]

VIC 08.06.2010 20:54

[quote=Toljanos;140938]мені казали, що чіповка впливає на ресурс двіжка любої машини.
[/quote]а чем думаешь отличается дизель спортяги от тушкановского? правильно, прошивкой

Йосип 10.06.2010 14:11

[quote=Alex Under;141284]На повышенную не переключает, ....
[/quote]Ещё как переключает [img]http://tucson-club.org.ua/oldsmiles/buba.gif[/img]

Alex Under 10.06.2010 14:32

[quote=iosip;141439][quote=Alex Under;141284]На повышенную не переключает, ....
[/quote]Ещё как переключает [img]http://tucson-club.org.ua/oldsmiles/buba.gif[/img]
[/quote]Я конечно активно спорить не буду, но в мануале написано, что в ручном режиме переключает только на пониженную при недостаточных оборотах. Как-то проверю, если буду злой и мне не будет жалко моего родного Тушканчика.

rainford 10.06.2010 15:29

в районе 6200 автоматически переключает на повышенную передачу, не раз проверено!

Alex Under 10.06.2010 15:36

[quote=rainford;141468]в районе 6200 автоматически переключает на повышенную передачу, не раз проверено!
[/quote]Если коробка САМА переключает - то какй же это "ручной режим"?!

Офф: На 6200 мой дизель превратится в ядерный реактор... [img]http://www.tucson-club.org.ua/forum/Smileys/default/crazy_pilot.gif[/img]

Tankist 10.06.2010 19:43

Уже не раз говорилось, у нас "псевдоручная" коробка. Испытал специально сам, поставил на 1 передачу(ручную) и разгонял машину, АКПП переключалась на повышенную передачу, при достижении 4000 оборотов. Рев правда стоял.... Держит передачи цепко, без переключения, только если не раскручивать свыше 3500 (у мну дизель, АКПП)

Alex Under 11.06.2010 05:30

[quote=Tankist;141492]Уже не раз говорилось, у нас "псевдоручная" коробка. Испытал специально сам, поставил на 1 передачу(ручную) и разгонял машину, АКПП переключалась на повышенную передачу, при достижении 4000 оборотов. Рев правда стоял.... Держит передачи цепко, без переключения, только если не раскручивать свыше 3500 (у мну дизель, АКПП)
[/quote]Спасибо, буду знать. Я-то не насиловал никогда в "ручном" режиме.

anastas 11.06.2010 09:36

[quote=Tankist;141492]Уже не раз говорилось, у нас "псевдоручная" коробка. Испытал специально сам, поставил на 1 передачу(ручную) и разгонял машину, АКПП переключалась на повышенную передачу, при достижении 4000 оборотов. Рев правда стоял.... Держит передачи цепко, без переключения, только если не раскручивать свыше 3500 (у мну дизель, АКПП)
[/quote]
Не понимаю вообще, зачем так насиловать двигатель ? просто в целях проверки возможностей?? Может просто подождать удобного момента, когда предоставится такой случай ?? Когда были в Карпатах, я проверил возможности АКПП на спуске, остался доволен, в остальном - время покажет, может и будет возможность потестировать самостоятельно ручной режим.
А намеренно проверять возможности двигателя и коробки на полном максимуме, считаю нецелесообразным как таковое.

P.S. Это все равно что на кружку забодяжить банку кофе и устроить себе спринт на 400 метров. Посмотреть как будут себя чувствовать сердечко и головушка.....

Tankist 11.06.2010 11:27

Причина проста, выезжал из какой хрени, переключился на 1 и тянул. Смотрел естественно на дорогу, а не щиток приборов, поэтому чуть прибавил газку, слышу звук движка поменялся, вроде как повышенная включилась, гляжу точно, сама переключилась. Потом уже просто на ровной дороге попробовал, думал показалось или случайно рычаг в автомат перевел, оказалось действительно переключается, а звук в принципе обычный, просто вроде как все время разгон "тапок в пол".

YV 06.09.2010 19:52

есть возможность подкоректировать протокол настроек ЕБУ тюксон CRDI 2.0 (авт.,мех, поф.) как в сторону эко. так в сторону драйв, недорого...
P.S.некоторые называют это чиптюнингом...

Alex Under 07.09.2010 05:42

[quote=YV;159818]есть возможность подкоректировать протокол настроек ЕБУ тюксон CRDI 2.0 (авт.,мех, поф.) как в сторону эко. так в сторону драйв, недорого...
P.S.некоторые называют это чиптюнингом...
[/quote]Поподробнее пожалуйста.
Если мой уже проходил "корректировку", его можно ещё докорректировать, чтобы стал экономичной ракетой???

ymka 07.09.2010 06:02

Существует не одна прошивка, и если у кого есть желание это проверить то это не проблемма.Первая лутше чем родная(экономичнее и приёмистей),вторая улутшенная официальная(экономичность и так себе приёмистость),третья бомба (расход чуть меньше чем родной но прёт что дурной).Всё это я могу показать.

Alex Under 07.09.2010 06:35

[quote=ymka;159891]Существует не одна прошивка, и если у кого есть желание это проверить то это не проблемма.Первая лутше чем родная(экономичнее и приёмистей),вторая улутшенная официальная(экономичность и так себе приёмистость),третья бомба (расход чуть меньше чем родной но прёт что дурной).Всё это я могу показать.
[/quote]ОК, очень интересно.
1. Как можно это посмотреть?
2. Чем отличается "приёмистость" от "бомба"?
3. Сколько вешать в граммах? Сколько это стоит? Где и как долго приозводится перепрошивка? (Сам бы согласился на третий вариант, хотя и так прёт, но, например, при обгоне на скорости 100-120, всё равно приходится тапку в пол - и чего-то ждать...).

beleg85 07.09.2010 09:18

[quote=ymka;159891]Существует не одна прошивка, и если у кого есть желание это проверить то это не проблемма.Первая лутше чем родная(экономичнее и приёмистей),вторая улутшенная официальная(экономичность и так себе приёмистость),третья бомба (расход чуть меньше чем родной но прёт что дурной).Всё это я могу показать.
[/quote]А третья откуда взялась?

ymka 08.09.2010 05:57

[quote=beleg85;159931][quote=ymka;159891]Существует не одна прошивка, и если у кого есть желание это проверить то это не проблемма.Первая лутше чем родная(экономичнее и приёмистей),вторая улутшенная официальная(экономичность и так себе приёмистость),третья бомба (расход чуть меньше чем родной но прёт что дурной).Всё это я могу показать.
[/quote]А третья откуда взялась?
[/quote]Твоя только ещё подкоректирована.

YV 08.09.2010 16:43

нет предела совершенству [img]http://www.tucson-club.org.ua/forum/Smileys/default/b-boy.gif[/img]

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 22:21.

vBulletin 3.8.6 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
При использовании информации с форума, действующая ссылка на первоисточник обязательна!

Время генерации страницы 0,69582 секунды с 8 запросами