PDA

Просмотр полной версии : Штрафи за порушення ПДР вдвічі зменшили


palysik
23.07.2015, 23:24
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Штрафи за порушення ПДР вдвічі зменшили









[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Згідно з ухваленим Верховною Радою законом про автофіксацію порушень ПДР, в Україні кардинально зміниться система штрафів за порушення правил на дорогах. Так, якщо раніше за кожне порушення був передбачений мінімальний і максимальний розмір штрафів, то в новому законі він один – в розмірі, який раніше був мінімальним. Це зроблено для того, щоб прибрати суб’єктивізм з боку поліції при визначенні міри покарання.
Раніше розмір штрафу визначав ДАІішник на власний розсуд – наприклад, власника стареньких “Жигулів” міг оштрафувати за мінімальною ставкою, а новенького Mercedes-Benz ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) – за максимальною.


Друге важливе нововведення – можливість заплатити половину штрафу. Сума штрафу зменшується удвічі, якщо автовласник встиг її сплатити за 5 робочих днів з моменту отримання повідомлення про штраф. Але збільшується удвічі, якщо не заплатив впродовж місяця. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Але ця можливість передбачена тільки для тих порушень, які зафіксовані засобами фото- і відеофіксації. А якщо поліцейський оштрафував водія особисто – 50-відсоткова “знижка” не діятиме. Зате буде можливість сплатити штраф прямо на місці за допомогою кредитної карти, якщо в машині у партульного є термінал для оплати.
Крім того, поблажки існують тільки для тих, хто згоден з порушенням і готовий сплатити штраф. Якщо ж порушник “забув” його сплатити впродовж місяця, то сума первинного штрафу подвоюється. А через два місяці справа про несплату штрафу передається у виконавчу службу. І якщо вона внесе машину боржника у відповідну базу даних, автомобіль конфіскують на першому ж КП.
Втім, схожий порядок існував і раніше. Просто він був недостатньо чітко виписаний в Кодексі, тому і викликав плітки серед юристів.

Tracert
24.07.2015, 17:04
ох уж эти письма....
имхо, никто не против, ну скажем большинство не против платить свои штрафы, но этот механизм с письмом укрпочтой, сцуко, удручает.
мало того что человек может не проживать там где зарегестрировано ТС, и доказывай что не получал письмо, так еще и прогресс же не стоит на месте, электронная почта, смс, робот-звонилка... про автомобили зарегистрированные в зоне АТО я вообще молчу. кому там что дойдет.

когда же когде же ....

berdjansk
24.07.2015, 22:29
по теме-благодарность.
не по теме-не богохульствуй,смени подпись:
МОЙ АНГЕЛ-ХРАНИТЕЛЬ... ОН СВОЛОЧЬ ТАК ЛЕТИТ... ШО ХРЕН ЕГО ДОГОНИШ(ь)