КПК

Показати повну версію : В ближайшее время отменят техосмотр в ГАИ

Сторінки : [1] 2

Milaya_Ginger
07.02.2011, 22:05
Министр внутренних дел Анатолий Могилев сообщил, что с сегодняшнего дня не требуется медицинская справка для прохождения техосмотра. По его словам, ранее была абсурдная ситуация, когда одним транспортным средством могли управлять несколько человек, а техосмотр проходил только один, и поэтому он предоставлял справку, а другие — нет.

Кроме того, предполагается, что новые авто впервые будут проходить техосмотр после трех лет эксплуатации, а затем техосмотр будет проводиться каждые два года, а автомобили старше 15 лет будут проходить техосмотр ежегодно.

Напомним, сегодня Могилев также сообщил о том, что отменит доверенности на управление транспортным средством. Также министр высказался за лишение прав водителей, управлявших авто в нетрезвом состоянии.

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

VIC
07.02.2011, 22:14
идем в Европу [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Milaya_Ginger
07.02.2011, 22:16
оно то да...
но почему-то такое ощущение, что не через то место, пардон [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

VIC
07.02.2011, 22:17
оно то да...
но почему-то такое ощущение, что не через то место, пардон [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
эх... труден и тернист путь к совершенству....

almond
07.02.2011, 22:37
Могилев также сообщил о том, что отменит доверенности на управление транспортным средством.
Тоже видел это по ящику сегодня. Он, видите ли, будет определять круг лиц, которым я могу доверить свой автомобиль.... Подскажите, чтобы новых тем не плодить, а он полномочия не превышает ? Есть у меня имущество. У меня есть право владения, распоряжения и т.д. Наверняка есть что-то в ГК об этом. И он вдруг "отменит" [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

VIC
07.02.2011, 23:02
Есть у меня имущество. У меня есть право владения, распоряжения и т.д. Наверняка есть что-то в ГК об этом. И он вдруг "отменит" [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
может и не превышает, если рассматривать авто как средство повышенной опасности

almond
07.02.2011, 23:14
В ГК у нас есть что-то о предметах повышенной опасности, какие-то ограничения ? Никакой иронии, я действительно хотел бы знать

Cracker
07.02.2011, 23:23
идем в Европу [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Идем в ЕврОпу! Прошу прощения. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

VIC
07.02.2011, 23:25
В ГК у нас есть что-то о предметах повышенной опасности, какие-то ограничения ? Никакой иронии, я действительно хотел бы знать
Стаття 1187. Відшкодування шкоди, завданої джерелом
підвищеної небезпеки

1. Джерелом підвищеної небезпеки є діяльність, пов'язана з
використанням, зберіганням або утриманням транспортних засобів,
механізмів та обладнання, використанням, зберіганням хімічних,
радіоактивних, вибухо- і вогненебезпечних та інших речовин,
утриманням диких звірів, службових собак та собак бійцівських
порід тощо, що створює підвищену небезпеку для особи, яка цю
діяльність здійснює, та інших осіб.

2. Шкода, завдана джерелом підвищеної небезпеки,
відшкодовується особою, яка на відповідній правовій підставі
(право власності, інше речове право, договір підряду, оренди тощо)
володіє транспортним засобом, механізмом, іншим об'єктом,
використання, зберігання або утримання якого створює підвищену
небезпеку.

3. Особа, яка неправомірно заволоділа транспортним засобом,
механізмом, іншим об'єктом, завдала шкоди діяльністю щодо його
використання, зберігання або утримання, зобов'язана відшкодувати
її на загальних підставах.

4. Якщо неправомірному заволодінню іншою особою транспортним
засобом, механізмом, іншим об'єктом сприяла недбалість її власника
(володільця), шкода, завдана діяльністю щодо його використання,
зберігання або утримання, відшкодовується ними спільно, у частці,
яка визначається за рішенням суду з урахуванням обставин, що мають
істотне значення.

5. Особа, яка здійснює діяльність, що є джерелом підвищеної
небезпеки, відповідає за завдану шкоду, якщо вона не доведе, що
шкоди було завдано внаслідок непереборної сили або умислу
потерпілого.

Стаття 1188. Відшкодування шкоди, завданої внаслідок
взаємодії кількох джерел підвищеної небезпеки

1. Шкода, завдана внаслідок взаємодії кількох джерел
підвищеної небезпеки, відшкодовується на загальних підставах, а
саме:

1) шкода, завдана одній особі з вини іншої особи,
відшкодовується винною особою;

2) за наявності вини лише особи, якій завдано шкоди, вона їй
не відшкодовується;

3) за наявності вини всіх осіб, діяльністю яких було завдано
шкоди, розмір відшкодування визначається у відповідній частці
залежно від обставин, що мають істотне значення.

2. Якщо внаслідок взаємодії джерел підвищеної небезпеки було
завдано шкоди іншим особам, особи, які спільно завдали шкоди,
зобов'язані її відшкодувати незалежно від їхньої вини. и т.д. ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

palysik
08.02.2011, 07:29
Идем в ЕврОпу! Прошу прощения. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
После красной карточки которой грозил президент нам дорого в ...

Stason-Tucson
08.02.2011, 09:02
ну насколько я понял простую довереность опять-же никто не отменял???

almond
08.02.2011, 09:14
ну насколько я понял простую довереность опять-же никто не отменял???
В том -то и дело, что никто не знает, что скрывалась за этими таинственными словами. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] А что такое "простая доверенность" ?

Snayper
08.02.2011, 10:02
А что такое "простая доверенность" ?
Ну типа написал на клочке туалетной бумаги , что мол я такой то такой, доверяю такому то такому , паспорт №------ И всё такое, управление ТС № ---- и подпись. И езжай себе на здоровье [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

palysik
08.02.2011, 10:13
В России это уже давно практикуется.Бланк доверенности можно купить в любом ларьке союзпечати.

Mayor
08.02.2011, 10:49
Вот, а так все хорошо начиналось: "Отменить техосмотр... желтая карточка ... " ля-ля-ля-тополя-...
Опять никакой конкретики, сплошная отсебятина.
Я не против техосмотров, а против того, что бы ими опять занимались карающие органы.

almond
08.02.2011, 10:59
Только что по радио сказали : владелец ТС "особисто, або поштою" подает нотариально заверенный список людей, которым он доверяет управление. Что потом с этим списком - не ясно. Они его принимают автоматически, или говорят : "Нет, Пете нельзя на твоей машине ездить" - не понятно. И так же не ясно, как на дороге будут отличать тех, кто "из списка"

palysik
08.02.2011, 11:04
Только что по радио сказали : владелец ТС "особисто, або поштою" подает нотариально заверенный список людей, которым он доверяет управление. Что потом с этим списком - не ясно. Они его принимают автоматически, или говорят : "Нет, Пете нельзя на твоей машине ездить" - не понятно. И так же не ясно, как на дороге будут отличать тех, кто "из списка"
Кормушка открывается через нотариусов [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Shara
08.02.2011, 11:43
Очередной техосмотр предстоит в феврале 2011 (машина поставлена на учет 26.02.2010)
Пройду и сразу отчитаюсь что и как. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

aerodron
08.02.2011, 12:11
А нужно ли проходить? Если машине 1 год? Написано же что до 3 лет не надо проходить ТО, Или я че-то не понял

Shara
08.02.2011, 13:01
А нужно ли проходить? Если машине 1 год? Написано же что до 3 лет не надо проходить ТО, Или я че-то не понял
Про 3 года ничего сказать не могу, хотя я не против [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] .
А вот очередной техосмотр мне придется пройти в текущем 2011 году, так как дата изготовления машины сентябрь 2009.

ЧЕРЕП
08.02.2011, 13:36
А вот п.26 ч.5 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]), как было так и есть, непонятно однако [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Про остальное я вообще молчу.

VIC
08.02.2011, 15:43
А вот п.26 ч.5 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]), как было так и есть, непонятно однако [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Про остальное я вообще молчу.
так и 7) того же документа в силе

ViP
08.02.2011, 16:56
Это ссылка на "Зразок протоколу перевірки технічного стану колісного транспортного засобу.."
Кто делал переоборудование стоит почесать затылок [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

мытарь
09.02.2011, 12:37
Это ссылка на "Зразок протоколу перевірки технічного стану колісного транспортного засобу.."
Кто делал переоборудование стоит почесать затылок [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

та и весь протокольчик тоже так ниче

Stason-Tucson
09.02.2011, 13:31
от чего чесать? всё равно всё будет проходить через решал как и раньше. Всё это показуха! А вообще ГБО ставить что это резервный вид питания двигателя и вопросов не должно возникнуть.

RoadRunner
21.03.2011, 16:18
Может кто подскажет суммы и реквизиты платежей при прохождении техосмотра 2011. Район Печерский. Про подъехать в МРЭО - знаю, работа не отпускает. Заранее спасибо.
Сорри, если не туда...

Лыжник
21.03.2011, 16:22
Может кто подскажет суммы и реквизиты платежей при прохождении техосмотра 2011. Район Печерский. Про подъехать в МРЭО - знаю, работа не отпускает. Заранее спасибо.
Сорри, если не туда...
Может тут? [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
А лучше тут [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] но не факт что оно. Но телефоны там есть что бы узнать

Borisich
11.04.2011, 12:37
Вот такие новости ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Чет меня это не радует. Наверняка будем платить еще больше страховым компаниям и СТО. Врядли они откажуться от дополнительной прибыли.:sad:

ЧЕРЕП
11.04.2011, 12:56
Стремненько все это, как показала практика убрали дорожный сбор, а цена за техосмотр выросла на той недели делал 2х литровому скорпаку 850грн:dash:

Roma007UA
11.04.2011, 14:24
Стремненько все это, как показала практика убрали дорожный сбор, а цена за техосмотр выросла на той недели делал 2х литровому скорпаку 850грн:dash:
И что талон дали? У нас (в Житомире) с января талонов нет! Так что езжу без техосмотра :pardon: И за что такая цыфра? На сто (если не заезжать 100 гр) + официально (не помню сколько) но ни как не 850!

kym
11.04.2011, 14:26
такая "новость" бородатая....
єта тема муссируется уже давно
а потом очередной журналюга просыпается и ... жарит аки новье

кстати, не более пары недель назад из мувэдэ, из связей с общественность, был коммент - до конца первого полугодия работает старая схема (через гаи)

VIC
11.04.2011, 14:56
до конца первого полугодия работает старая схема (через гаи)значит успею, у меня до 06-2011

Vik-440
11.04.2011, 15:16
Як раз вчора по 1+1 показували як в Грузії права отримують за 15 хв. і відсутній техогляд...
Все одно я не вірю, що стане краще...

Stason-Tucson
11.04.2011, 15:23
такая "новость" бородатая....ну какая бородатая,следите за новостями- 4.04.2011 вновь внесено предложение в парламент об отмене техосмотра. Где борода?

ЧЕРЕП
11.04.2011, 15:32
И что талон дали? У нас (в Житомире) с января талонов нет! Так что езжу без техосмотра :pardon: И за что такая цыфра? На сто (если не заезжать 100 гр) + официально (не помню сколько) но ни как не 850!
Дали без проблем, откуда я знаю за что, у нас на наш маленький городок 1 СТО сертифицированное и то в одном здании с МРЕО

Vik-440
11.04.2011, 16:29
Дали без проблем, откуда я знаю за что, у нас на наш маленький городок 1 СТО сертифицированное и то в одном здании с МРЕО
ОФФ: Враховуючи що Вами написано: "Адрес: Днепропетровск", а там проживає по останнім даним біля 1 млн. чол.... Зовсім не зрозуміло, оскільки у нас на 200 тис. чол., є кілька СТО...

ЧЕРЕП
11.04.2011, 16:36
Я ж про тоже, где то была тема со списком, там указано 1 и гаишники сказали пока одно дальше посмотрим:anim:

Shara
12.04.2011, 13:18
значит успею, у меня до 06-2011
А я вот две недели назад как прошел :)

DRAKO
12.04.2011, 14:56
А я вот две недели назад как прошел :) +1 на всякий случай. Не думаю, что при удлинении цепочки будет дешевле

Mayor
12.04.2011, 16:24
Дык, механизма передачи функций по техосмотру у МВД_ГАИ просто НЕТ! Одни сложат полномочия, а другие их взять пока не готовы... Верный путь к анархии минимум на полгода. Сертифицированных СТО по Киеву не прибавилось, а про областные центры и пр. просто тишина.
Інформація про суб’єктів господарювання, уповноважених на проведення перевірки технічного стану колісних транспортних засобів під час державного технічного огляду ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

с официального сайта ГАИ не грузится.:dash:

ЧЕРЕП
13.04.2011, 11:23
Это у нас закон жизни такой - сначала делают, потом думают

ИгорьОК
14.04.2011, 13:46
Янукович пропонує скасувати обов’язковий техогляд ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Олена ЛУКАШПрезидент України Віктор Янукович пропонує скасувати обов’язковий технічний огляд для легкових автомобілів, що не використовуються у комерційних цілях, а також скасувати талони про проходження ТО. Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень» сьогодні буде внесений до ВР, як невідкладний. Про це під час брифінгу повідомила радник Президента України, представник Президента в КСУ Олена Лукаш.

Prospero
14.04.2011, 14:01
Янукович пропонує скасувати обов’язковий техогляд
Добровольно отказаться от куормушки? Не верю :rolleyes:

Тушелюб
14.04.2011, 14:10
Буде користь з відміни ТО, чи не буде - час покаже.

Але в там законопроекті є ще одна важлива деталь:

"...Зміни до закону також передбачають скасування адміністративної відповідальності водіїв за непередачу для перевірки документів на право керування транспортними засобами. Такі документи достатньо буде просто пред’явити для перевірки, "передавати їх уже не треба буде", уточнила Лукаш..."

Виходить так, що мені тепер не те що виходити з машини не потрібно буде, а й шкло опускати також - повний Lock на двері. Показав права, техпаспорт і страхівку через шкло (або й приклеїв з внутрішньої сторони) і хай там читає:rofl:. Щось воно аж занадто добре, щоб бути правдою :).

ЧЕРЕП
14.04.2011, 14:13
Янукович пропонує скасувати обов’язковий техогляд ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Олена ЛУКАШПрезидент України Віктор Янукович пропонує скасувати обов’язковий технічний огляд для легкових автомобілів, що не використовуються у комерційних цілях, а також скасувати талони про проходження ТО. Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень» сьогодні буде внесений до ВР, як невідкладний. Про це під час брифінгу повідомила радник Президента України, представник Президента в КСУ Олена Лукаш.
Только что по радио инфу услышал, новость отличная, но зная способности и умения ВР где то будет подвох

Stason-Tucson
14.04.2011, 15:28
Думаю всё таки отменят так как рейтин ПР и самого преза упал до самого плинтуса и проведение популярной меры резко повысит их.

Borisich
14.04.2011, 16:20
Отменят скорее всего. И передадут в руки страховых, поскольку вытягивать денюжку из гос. кармана гараздо более чревато чем из частных (своих же) страховых и СТО. И будет: ОСАГО обязательно, а хочешь получить иди на акредитованное этой страховой СТО и плати скоко скажут. Так шо, похоже, мало чего хорошего.:( Но будем надеяться на лучшее.

LRM
14.04.2011, 17:36
Мне как раз тех осмотр нужно делать на Опель, до 07.11, на тушечку до 09.11, а на прицеп вообще нету. Сижу думаю делать или стоит подождать..

Ёжик
14.04.2011, 17:47
Мне как раз тех осмотр нужно делать на Опель, до 07.11, на тушечку до 09.11, а на прицеп вообще нету. Сижу думаю делать или стоит подождать..
Он не сразу вступит в силу, в лучшем случае через пол-года (если вообще примут). Так что надо делать, как ни обидно...

Cracker
14.04.2011, 17:56
Еще доверенности хотят отменить.

Kassi
27.05.2011, 18:42
Гаишникам запретили останавливать за талоны ТО, грязные номера и обязали включать мигалки

МВД начало перестройку своих структур "для людей" с самой, пожалуй, приближенной к этим людям — Госавтоинспекции. Для инспекторов ввели ряд суровых ограничений и требований.

Вступила в силу новая инструкция деятельности подразделений дорожно-патрульной службы. Сотрудникам ГАИ предписывается патрулировать дороги на автомобилях со включенными световыми сигналами синего цвета, размещать наряды в местах высокой концентрации ДТП и проводить профилактическую работу с водителями. Представители профсоюза таксистов полагают, что новая инструкция уменьшит возможности для получения взяток недобросовестными сотрудниками ГАИ, но не стабилизирует ситуацию на дорогах.

Согласно приказу 131 "Об утверждении изменений в инструкцию по деятельности подразделений дорожно-патрульной службы Госавтоинспекции МВД", подписанному министром внутренних дел Анатолием Могилевым, в работу ГАИ добавлен ряд ключевых новшеств. Как сообщил Ъ руководитель пресс-службы департамента ГАИ МВД Игорь Клопотий, новая инструкция ориентирует работу сотрудников на "профилактику ДТП и помощь участникам дорожного движения". "О качестве работы инспекторов будет свидетельствовать снижение количества ДТП. Мы планируем изменить имидж службы, выполняющей карательные функции, в пользу обеспечения безаварийного дорожного движения" - уточнил господин Клопотий.

Помимо этого, из инструкции были изъяты положения об "открытом", "скрытом" и "смешанном" способах патрулирования, разрешающие инспекторам работать на автомобилях без специальной цветографической окраски и опознавательных знаков. Теперь сотрудники ГАИ не имеют права останавливать автомобили в случае отсутствия талона о прохождении государственного технического осмотра, а также если номерные знаки размещены в неустановленном месте либо загрязнены так, что с расстояния 20 м невозможно прочитать, что на них написано. Кроме этого, в новом документе отсутствует глава о поквартальном планировании работы патрулей ДПС и об отчетности по итогам планового периода.

Напомним, в ноябре 2010 года на сайте YouTube появился видеоролик оперативного совещания в Бердянской ГАИ, где его руководитель зачитывал план по количеству протоколов, которые нужно составить: "Не меняемся, пока не будет по восемь протоколов. Четырех пьяных нам каждый день надо передавать". Инцидент вызвал резонанс, после чего министр внутренних дел Анатолий Могилев освободил от должности начальника ГАИ Запорожской области Владимира Зозулю (см. Ъ от 24 мая).

По новой инструкции сотрудникам ГАИ разрешается патрулировать дороги только на служебных автомобилях с включенными световыми сигнальными устройствами синего цвета. В частности, "мигалки" на автомобилях ДПС должны быть постоянно включены на трассах государственного значения и между стационарными постами в пределах территории обслуживания. В черте города допускается размещение патрулей ДПС без световых сигналов, исключительно в местах повышенной концентрации ДТП. "Место наибольшей концентрации ДТП может меняться в зависимости от многих факторов: времени суток, погодных условий" - отметил господин Клопотий, добавив, что в столице наиболее опасными считаются Столичное шоссе, проспект Победы и Кольцевая дорога. Он уточнил, что в Киеве для обеспечения безопасности дорожного движения ежедневно задействовано около 400 сотрудников ГАИ.

В общественном движении "Дорожный контроль" убеждены, что водителям будет проблематично оспорить размещение постов ГАИ. "Наша практика показывает, что очень часто патрули ДПС размещаются там, где их плохо видно, используя для этого и рельеф местности, и зеленые насаждения. Поэтому, чтобы доказать, что наряд ГАИ расположен вопреки инструкции, придется раздобыть как минимум информацию о статистике ДТП на соответствующем участке дороги" - сказал Ъ руководитель проекта Ростислав Шапошников. По его мнению, наличие новой инструкции не улучшит отношения между водителями и инспекторами ДПС: "Сотрудники ГАИ становятся вежливыми с водителями, только когда видят камеру или понимают, что их слова записываются на диктофон, поскольку в случае неадекватного поведения им грозит увольнение".

<a href="[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]">Источник</a>

Roma007UA
27.05.2011, 21:19
Вчера прошёл. Пол года ездил так, а потом ... совесть замучала! спать не мог спокойно :D

aerodron
28.05.2011, 01:37
А я ездил без ТО, так на второй раз, когда без таклона ловят, забирают машину на штрафплощадку. Вот раз на третий не удалось уговорить их - чуть не забрали, потратил и время и нервы, спасибо VIC подсобил, выкрутился. Сразу сделал ТО и вздохнул. Ну его в баню, без ТО ездить)

Poshtarik
31.05.2011, 12:11
31 мая обещают решить. ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Закон об отмене техосмотра принят в первом чтении ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Poshtarik
31.05.2011, 12:17
Начинаем искать подводные камни...
депутаты отметили, что вместе с популярной нормой об отмене техосмотра, закон содержит ряд норм об усилении ответственности водителей в случае правонарушений, а также усилении роли Госавтоинспекции.

VIC
31.05.2011, 13:03
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у

сфері автомобільних перевезень"

1. Обгрунтування необхідності прийняття Закону
За чинним Законом України "Про дорожній рух" усі транспортні засоби, що беруть участь у дорожньому русі, а також причепи (напівпричепи) до них підлягають обов'язковому державному технічному огляду в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України
Відповідно до цього Закону державний технічний огляд транспортних засобів, призначених для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування, здійснюється підрозділами Державтоінспекції, а перевірка технічного стану таких транспортних засобів під час проведення державного технічного огляду – уповноваженими суб'єктами господарювання на підставі дозволу, виданого Державтоінспекцією у порядку і за плату, що встановлюються Кабінетом Міністрів України.
Як свідчить досвід,чинна система технічного огляду не дозволяє забезпечити реальний контроль за технічним станом транспортних засобів.
Це зумовлено тим, що у більшості випадків (за оцінками експертів, близько 90 %) власники транспортних засобів отримують талон про проходження технічного огляду без здійснення перевірки, за допомогою налагоджених корупційних схем. За оцінками експертів, щороку обсяг таких неофіційних платежів становить близько мільярда гривень.
Разом із тим проведений МВС України аналіз причин аварійності на автошляхах України показує, що в існуючій ситуації на автошляхах дорожньо-транспортні пригоди здебільшого відбуваються не через неналежний технічний стан автомобілів, а з інших причин.
Як свідчить статистика, основними причинами дорожньо-транспортних пригод у 2010 році були порушення правил маневрування (39,5 %), недодержання дистанції (20 %), перевищення швидкості руху (17,3 %), порушення правил проїзду перехресть (6,7 %), виїзд на смугу зустрічного руху (3 %), керування у нетверезому стані (2,5 %). Несправність же транспортних засобів зумовила менше 0,3 % дорожньо-транспортних пригод.
Наведене свідчить, що існуючий механізм обов'язкового технічного огляду всіх транспортних засобів, який є надзвичайно витратним і тривалим для автовласників (а щороку техогляд проходить понад 6 млн транспортних засобів), безпосередньо не впливає на безпеку дорожнього руху.
З іншого боку, очевидно, що для автовласника значно більшим стимулом для того, щоб утримувати власний легковий автомобіль у справному стані, є забезпечення безпеки власного життя та здоров'я, ніж нав'язана державою формальна процедура.
До того ж чинним законодавством запроваджено певні механізми запобігання участі у дорожньому русі несправних автомобілів, які становлять ризик для інших учасників дорожнього руху.
Так, законодавством забороняється експлуатація транспортних засобів у разі наявності технічних несправностей (наприклад, несправності гальмової системи, рульового керування, зовнішніх світлових приладів) чи невідповідності автомобіля вимогам правил, норм та стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху (наприклад, автомобіль неналежно переобладнано), а також неукомплектованості автомобіля відповідно до призначення.
У випадку ж виявлення транспортного засобу з відповідними технічними несправностями або не укомплектованих належним чином інспектор Державтоінспекції вправі заборонити його подальший рух.
Таким чином, на сьогодні назріла нагальна потреба і є об'єктивна можливість скасувати бюрократичну, фінансово обтяжливу процедуру проходження державного технічного огляду принаймні для легкових автомобілів, що не використовуються у комерційній діяльності.
Поряд із проблемою неефективного та корумпованого механізму проходження державного технічного огляду транспортних засобів від соціалістичної правової системи України успадкувала і низку вкрай обтяжливих вимог у сфері автомобільних перевезень, що давно застаріли і не відповідають вимогам сьогодення.
До таких слід віднести, наприклад, вимоги щодо обов'язкової наявності у водія дорожнього (маршрутного) листа та нотаріально посвідченої довіреності на управління транспортним засобом. Доцільність таких вимог наразі є досить сумнівною. Розвинуті держави з багатоукладною економікою давно відмовилися від їх застосування.
Вбачається, що і Україна може відмовитись від застарілих вимог щодо передачі права управління та користування транспортним засобами.
Останнім часом також поширилася практика безпідставних перевірок працівниками підрозділів Державтоінспекції автомобілів, що належать фізичним та юридичним особам. Такі дії порушують права і свободи громадян. Зумовлені ж вони відсутністю в законі вичерпного переліку підстав для зупинки працівником міліції транспортного засобу.
Тож, очевидно, що і це питання потребує невідкладного реагування з боку держави.

2. Мета та завдання проекту Закону
Мета проекту Закону полягає в усуненні надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень, що передбачає:
скасування обов'язкового технічного огляду для легкових автомобілів, що не використовуються у комерційних цілях;

суттєве спрощення порядку проходження обов'язкового технічного контролю для інших транспортних засобів;
усунення Державтоінспекції МВС України від проведення обов'язкового технічного контролю транспортних засобів та передачу цих повноважень суб'єктам господарювання;
скасування вимоги щодо обов'язкової наявності у водія дорожнього (маршрутного) листа та нотаріально посвідченої довіреності на керування транспортним засобом.

3. Загальна характеристика та основні положення проекту Закону
Законопроектом передбачається внесення змін до Законів України "Про дорожній рух", "Про автомобільний транспорт", "Про міліцію", "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", "Про страхування", а також до Цивільного кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення.
А. Змінами до Закону України "Про дорожній рух" пропонується:
1) заміна існуючого архаїчного державного технічного огляду на обов'язковий технічний контроль транспортних засобів, який передбачає спрощену та прозору процедуру його проходження лише окремими категоріями автомобілів;
2) звільнення від проходження обов'язкового технічного контролю:
легкові автомобілі усіх типів, марок і моделей, причепи (напівпричепи) до них (крім автомобілів таксі та тих, що використовуються у комерційних цілях), мотоцикли, мопеди, мотоколяски та інші прирівняні до них транспортні засоби – незалежно від строку експлуатації;
легкові автомобілі, що використовуються у комерційних цілях,вантажні автомобілі незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепи до них – зі строком експлуатації до двох років.*
Отже, громадяни, юридичні особи, які є власниками зазначених транспортних засобів, вже не сплачуватимуть будь-яких коштів, не вистоюватимуть черги заради одержання талона про проходження державного технічного огляду, який за нинішньої системи проходження технічного огляду не є гарантією технічної справності автомобіля.
Слід наголосити, що пропоноване звільнення від проходження обов'язкового технічного контролю жодним чином не стосуватиметься транспортних засобів, що використовуються для автомобільних перевозок людей, вантажів, зокрема небезпечних.
Так, для інших категорій автомобілів передбачається на законодавчому рівні визначити таку періодичність проходження обов'язкового технічного контролю:
для легкових автомобілів, що використовуються у комерційних цілях,вантажних автомобілів незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепів до них зі строком експлуатації понад два роки* – кожні два роки;
для вантажних автомобілів вантажопідйомністю більше 3,5 тонни,
причепів до них та автомобілів таксі незалежно від строку експлуатації – щорічно;
для автобусів та спеціалізованих транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від строку експлуатації – двічі на рік;
3) просту процедуру одержання права на проведення обов'язкового технічного контролю – будь-якими суб'єктами господарювання, які мають обладнання, що дає змогу перевіряти технічний стан транспортних засобів на відповідність вимогам безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища (суб'єкти обов'язкового технічного контролю).
При цьому для одержання суб'єктами обов'язкового технічного контролю (це будуть суб'єкти підприємницької діяльності) відповідного права необхідно буде лише подати документи, що підтверджуватимуть наявність у них на праві власності або користування обладнання, що дозволяє перевіряти технічний стан транспортних засобів на відповідність вимогам безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища.
У такий спосіб буде ліквідована існуюча система уповноваження суб'єктів господарювання на проведення обов'язкового технічного контролю, яка передбачає складну і непрозору процедуру.
Отже, кожен суб'єкт підприємницької діяльності, який має належне обладнання, після набрання чинності Законом, про проект якого йдеться, зможе одержати право на проведення обов'язкового технічного контролю;
4) законодавче визначення вичерпного переліку елементів автомобіля, які перевірятимуться під час проведення обов'язкового технічного контролю. Це:
системи гальмового і рульового керування;
зовнішні світлові прилади;
пневматичні шини та колеса;
світлопропускання скла;
газобалонне обладнання (за наявності);
інші елементи у частині, що безпосередньо стосується безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища.
Елементи автомобіля, які жодним чином не пов'язані з безпекою дорожнього руху та охороною навколишнього середовища,під час проведення обов'язкового технічного контролю перевірятися не будуть;
5) покладення на Кабінет Міністрів України визначення порядку проведення обов'язкового технічного контролю та обсягів перевірки технічного стану транспортних засобів;
6) запровадження (замість нині чинного талону про проходження державного технічного огляду) складення суб'єктом проведення обов'язкового технічного контролю на кожний транспортний засіб, що пройшов обов'язковий технічний контроль і визнаний технічно справним, протоколу перевірки його технічного стану, який видаватиметься водієві транспортного засобу.
Для здійснення контролю за проходженням, проведенням обов'язкового технічного контролю законопроектом пропонується запровадити загальнодержавну базу даних про результати обов'язкового технічного контролю транспортних засобів. Передбачається, що ця база формуватиметься на підставі інформації від суб'єктів проведення обов'язкового технічного контролю (про результати перевірки технічного стану транспортних засобів) та від страховиків (про укладення договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів, що підлягають обов'язковому технічному контролю). Формування бази покладається на Державтоінспекції.
Забезпечення суб'єктів проведення обов'язкового технічного контролю бланками названих вище протоколів, а також доступом до зазначеної загальнодержавної бази даних здійснюватиметься на платній основі.
Визначення порядку забезпечення суб'єктів проведення обов'язкового технічного контролю зазначеними бланками, доступом до загальнодержавної бази даних та розміру плати за надання таких послуг пропонується віднести до компетенції Кабінету Міністру України;
7) позбавлення Державтоінспекції невластивих їй функцій і обмеження її повноважень у сфері технічного контролю транспортних засобів лише веденням реєстру суб'єктів проведення обов'язкового технічного контролю та формуванням загальнодержавної бази даних про результати обов'язкового технічного контролю транспортних засобів.
Б. Пропонованими змінами до Цивільного кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Законів України "Про дорожній рух", "Про автомобільний транспорт" пропонується скасувати:
існуючий на сьогодні обов'язок водія (якщо він не є власником транспортного засобу) мати при собі нотаріально посвідчену довіреність на право керування таким автомобілем
вимогу для водіїв автомобілів, що здійснюються транспортні перевозки, щодо обов'язкової наявності дорожнього (маршрутного) листа і документів на вантаж, що перевозиться.
Пропонується застосувати сучасний світовий підхід до вирішення цього питання – для керування автомобілем водієві буде достатньо мати при собі посвідчення водія та реєстраційний документ на автомобіль.
В. Змінами до Закону України "Про страхування" передбачається зобов'язати страховиків укладати договори обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підлягають обов'язковому технічному контролю, лише за умови проходження зазначеними транспортними засобами обов'язкового технічного контролю, якщо вони згідно з протоколом перевірки технічного стану визнані технічно справними. Таким чином, вони стають складовою механізму забезпечення проходження обов'язкового технічного контролю тими автомобілями, для яких це є обов'язковим.
Іншою складовою цього механізму є положення законопроекту, за яким договори обов'язкового страхування можуть укладатимуться на строк, що не перевищує строку чергового проходження транспортним засобом обов'язкового технічного контролю відповідно до вимог Закону України "Про дорожній рух".
Водночас пропонованими змінами до Кодексу про адміністративні правопорушення України встановлюється відповідальність посадових осіб страховиків за укладення договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підлягають обов'язковому технічному контролю, та видачу спеціального знака державного зразка без відповідного документа про технічну справність транспортного засобу.
Г. Змінами до Закону України "Про міліцію" встановлюється детальний вичерпний перелік підстав для зупинення працівниками міліції транспортних засобів, що унеможливлює його суб'єктивне трактування.
При цьому передбачається зобов'язання для працівника підрозділу міліції обов'язково повідомити водієві про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення.

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання
Правові відносини у даній сфері регулюються Цивільним кодексом України, Кодексом України про адміністративні правопорушення, Законами України "Про дорожній рух", "Про автомобільний транспорт", "Про міліцію", "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", "Про страхування".

5. Фінансово-економічне обгрунтування проекту Закону
Реалізація Закону в разі його прийняття не потребуватиме додаткових витрат із Державного бюджету України.

6. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків
Зазначений Закон має усунути корупцію у сфері державного технічного огляду транспортних засобів, скасувати неефективні та надмірні регуляторні норми, надати можливість ефективного використання сил та засобів органів внутрішніх справ, а також підвищити рівень довіри громадян.

Перший заступник Глави
Адміністрації Президента України І.Акімова

за прохождением следим здесь ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

ЧЕРЕП
31.05.2011, 14:41
Начинаем искать подводные камни...:D
Они и так все видны, по техосмотру не ясно что будут требовать страховщики для получения цивилки.
По довереностям полная ...опа вносят изменения в ст.21 ЗУ "Про милицию" – слова "перевіряти у водіїв документи на право користування й керування ними, дорожні листи" замінити словами "перевіряти у водіїв посвідчення водія та реєстраційний документ на транспортний засіб";

и тут же в ст.21" - зупиняти транспортні засоби лише в разі:....для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, документів на транспортний засіб....

Ст.16 ЗУ "Про дорожній рух" вносят изменение - в абзаці другому слова "посвідчення, реєстраційні та інші документи, що підтверджують право на керування транспортним засобом, а також дорожні (маршрутні) листи і документи на вантаж, що перевозиться (крім власників транспортних засобів, які використовують їх в індивідуальних некомерційних цілях)" замінити словами "посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб"

А про ПДР вообще забыли п.2.1 - Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:
а) посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення;
б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил — технічний талон), а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, — свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб або реєстраційний чи інший засвідчений в установленому порядку документ, що підтверджує право керування, користування чи розпорядження таким транспортним засобом;

У нас как всегда сначала делаем, потом думаем:dash:

yuriy_od_ua
31.05.2011, 14:58
Подводные камни также хорошо описаны в висновку Головного науково-експертного управління ВР: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Например
"...на території Російської Федерації забороняється рух транспортних засобів без відповідних документів про проходження технічного огляду. Тому водії транспортних засобів, які зареєстровані на території України, під час руху по території Російської Федерації будуть порушувати вимоги російського законодавства і підлягатимуть адміністративній відповідальності, а подальший рух цих засобів може бути заборонений. Аналогічні проблеми для українських транспортних засобів можуть виникати і на території інших держав."
Для некоторых водителей это может быть важно.

VIC
31.05.2011, 15:11
вносят изменения в ст.21 ЗУ "Про милицию" – слова "перевіряти у водіїв документи на право користування й керування ними, дорожні листи" замінити словами "перевіряти у водіїв посвідчення водія та реєстраційний документ на транспортний засіб";
только плюс, исключены дорожні листи

и тут же в ст.21" - зупиняти транспортні засоби лише в разі:....для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, документів на транспортний засіб....

Документ користування - техпаспорт или техталон, на право керування - посвідчення на право керування ТЗ відповідної категорії (можливо медичне посвідчення), все нормально

Ст.16 ЗУ "Про дорожній рух" вносят изменение - в абзаці другому слова "посвідчення, реєстраційні та інші документи, що підтверджують право на керування транспортним засобом, а також дорожні (маршрутні) листи і документи на вантаж, що перевозиться (крім власників транспортних засобів, які використовують їх в індивідуальних некомерційних цілях)" замінити словами "посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб"

уже было, я не усмотрел ужесточения или противоречий

ЧЕРЕП
31.05.2011, 15:29
Подводные камни также хорошо описаны в висновку Головного науково-експертного управління ВР: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Одним словом - ликбез от целого доцента юридических наук, хотя есть моменты здравого смысла, а писать нужно было про противоречие норм закона.

EarthKiller
31.05.2011, 15:30
А про ПДР вообще забыли п.2.1 - Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:
а) посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення;
б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил — технічний талон), а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, — свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб або реєстраційний чи інший засвідчений в установленому порядку документ, що підтверджує право керування, користування чи розпорядження таким транспортним засобом;

В данном случае документами на право управления будут права и тех. паспорт (для часников).

ЧЕРЕП
31.05.2011, 15:43
Я имел ввиду, что ПДР для нас (водителей) является специальным нормативным актом то есть при применении ЗУ "Про дор.рух" и ПДР, ПДР для нас является приоритетным. Отсюда следует, что остановив тебя Гаишник может требовать от тебя доверенность на управление тс и будет прав на 100% ЗУ "Про милицию" позволяет ст.21", а ПДР п.2.1. обязывает. В данной ситуации суд будет на стороне ГАИ сто пудов, я когда то на приоритетности нормативного акта отсудил 3,5млн. грн, в той ситуации было: ЗУ говорил - бесплатно, Постанова КМУ - платно.

ЧЕРЕП
31.05.2011, 15:56
Читаем внимательней: посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії .. крім того, — чи інший засвідчений в установленому порядку документ, що підтверджує право керування, користування чи розпорядження таким транспортним засобом. Право керування - це право користування річчю ЦК України, по этому поводу уже когда то были разъяснения ВСУ

VIC
31.05.2011, 16:12
Право керування - це право користування річчю ЦК України, по этому поводу уже когда то были разъяснения ВСУ
право користування ширше, воно включає право керування, ховатися від дощу в запаркованому авто - також користування

ЧЕРЕП
31.05.2011, 16:15
право користування ширше, воно включає право керування, ховатися від дощу в запаркованому авто - також користування
Не спорю, я имел ввиду в конкретном случае:)

EarthKiller
31.05.2011, 17:03
Не спорю, я имел ввиду в конкретном случае:)

В данном проекте есть такое изменение в КОАП по штрафам:

2) назву і частину першу статті 126 викласти в такій редакції:

"Стаття 126. Керування транспортними засобами особами,
які не мають відповідних документів на право
керування такими транспортними засобами
або не пред'явили їх для перевірки

Керування транспортними засобами особами, які не пред'явили для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, а у випадках, передбачених законодавством, ліцензійної картки на транспортний засіб, а так само поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), –
тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян";

У Законі України "Про дорожній рух"

5) у частині другій статті 16:

в абзаці другому слова "посвідчення, реєстраційні та інші документи, що підтверджують право на керування транспортним засобом, а також дорожні (маршрутні) листи і документи на вантаж, що перевозиться (крім власників транспортних засобів, які використовують їх в індивідуальних некомерційних цілях)" замінити словами "посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб";

Будет отсутствовать наказание если не будет доверенности. Собственно в данном случает и имеется ввиду, что пользоваться можно если у тебя есть права на данную категорию ТС и тех. паспорт данного автомобиля.

Из ПДР:

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Ці Правила відповідно до Закону України «Про дорожній рух» встановлюють єдиний порядок дорожнього руху на всій території України. Інші нормативні акти, що стосуються особливостей дорожнього руху (перевезення спеціальних вантажів, експлуатація транспортних засобів окремих видів, рух на закритій території тощо), повинні ґрунтуватися на вимогах цих Правил.

То-есть согласно пункта 1.1 ПДР основываются на законе «Про дорожній рух» и соответственно они будут менятся согласно закона.

И еще мне очень сомнительно, что Правила могут быть выше Закона, а особенно те которые на этом законе основаны.

Stason-Tucson
31.05.2011, 17:18
ну а кто мешает поехать на сертифицирование СТО и пройти полную проверку,получить талон и едь на здоровье. Мне например заграница не светит,даже Росия))))

Kassi
31.05.2011, 18:19
И еще мне очень сомнительно, что Правила могут быть выше Закона, а особенно те которые на этом законе основаны.

Ты прав на 100 процентов!!!

Toljanos
31.05.2011, 18:45
Закон вище постанови, тому на цьому навіть не слід зациклюватись. Якщо є суперечності то треба дивитись по закону.

Mayor
01.06.2011, 12:05
Что-то я пропустил? Про уплату транспортного сбора ничего не сказано или его тоже упразднили?:D

VIC
01.06.2011, 12:11
Что-то я пропустил? Про уплату транспортного сбора ничего не сказано или его тоже упразднили?:D
2011 уже платить не нужно, техосмотр пока в силе

ЧЕРЕП
01.06.2011, 12:17
Я не писал о иерархи нормативных актов, тут действительно закон имеет выше юридическую силу чем постанова КМ, я писал о специальности нормативного акта приведу пример по ЗУ "о водопользовании" для бурения скважин любой глубины необходимо оформлять спец водопользование - прямая норма закона, а в постанове КМ о спец водопользовании оформление спецводопользования нужно если скважина от ... метров, и все в данном случае применяют постанову, а не норму закона.
Да исходя из внесенных в КУпАП изменений ответственность за отсутствие доверенности нет, но и это но является ключевым, изъятие автомобиля на штраф площадку предусмотрено у нас в одном случае - если авто мешает движению. Однако наши гаишники рьяно выполняя свой долг найдут еще миллион причин забрать автомобиль и из-за коллизий нормативных актов к этому прибавится еще одна. Плюс слова типа "машину нужно пробить по базе" войдут в норму и т.д.

Игорёха
01.06.2011, 14:12
рано радуемся:mad::mad:

как говориться: бесплатный сыр бывает только ...:help:

особенно понравилось - цитата:

Очень похоже, что водителей действительно перестанут гонять в ГАИ за талонами, зато направят к инспекторам частных СТО за сертификатами. Одним словом - те же взятки, только без очередей в коридорах, пишет газета.

EarthKiller
01.06.2011, 14:37
рано радуемся:mad::mad:

как говориться: бесплатный сыр бывает только ...:help:

Очень похоже, что водителей действительно перестанут гонять в ГАИ за талонами, зато направят к инспекторам частных СТО за сертификатами. Одним словом - те же взятки, только без очередей в коридорах, пишет газета.

Посмотрим конечно, что будет во втором чтении. Как говорится, будем надеяться на лучшее.

Bad
01.06.2011, 14:57
Можно сказать - та же взятка, т.к. одну платил за сертификат, другую за талон в ГАИ. Вопрос сколько будет стоить эта так называемая взятка за сертификат, не умножится ли она в n-раз:dur02:

Игорёха
01.06.2011, 16:26
очень сомнительно:confused: что упроститься или удешевится всё это дело

ОНИ свою кормушку вряд ли отдадут... сами себе враги что ли...:Ukraine:

СТО ХАДО
04.06.2011, 20:34

Bad
04.06.2011, 21:41
На 17 секунде случайно не клубный Тушкан:clapping:

stin_ua
04.06.2011, 22:14
:) похоже на то.

Sergey5
10.06.2011, 13:49
ТО: Могилев рекомендует не наказывать за отсутствие талона, но ГАИ все равно ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

KARAY
10.06.2011, 20:02
ТО: Могилев рекомендует не наказывать за отсутствие талона, но ГАИ все равно ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Интересно, а сам этот начальник или его родные прошли техосмотр...

VIC
12.06.2011, 15:55
Я прохожу в июне

DRAKO
12.06.2011, 22:28
Я прохожу в июне
Прошел в апреле. Отменят не отменят, а иметь на дороге все равно будут. Один-два штрафа за отсутствие "живого" талона равняются стоимости его приобретения.

Cracker
13.06.2011, 10:13
9 июня прошел техосмотр. Медицинскую справку не нужно и дорожный сбор только за 2010 год, с 2011 года дорожный сбор не платится. Спрашивал у начальника ГАИ по что слышно по поводу отмены техосмотра, так он сказал что еще точно не известно, но им пришло устное постановление за просроченный техосмотр пока не штрафовать. Еще сказал что пока можна не проходить, но я подумал что если не отменят, то все кинутся проходить и будут очереди, а гайцы как с цепи сорвутся и будут писать протоколы направо и налево. :)

Mayor
14.06.2011, 11:10
но я подумал что если не отменят, то все кинутся проходить и будут очереди, а гайцы как с цепи сорвутся и будут писать протоколы направо и налево.
Если не отменят, то слетит Могилев за ослушание Президента, так что я уверен на 50,1% что отменят. Вопрос только когда? Пока езжу с просроченным с апреля.

VIC
14.06.2011, 11:15
Если не отменят, то слетит Могилев за ослушание Президента, так что я уверен на 50,1% что отменят. Вопрос только когда? Пока езжу с просроченным с апреля.
после того как акциз на топливо поднимут и цена станет 15 грн//литр
бюджет и так дефицитный

Mayor
14.06.2011, 23:58
после того как акциз на топливо поднимут и цена станет 15 грн//литр бюджет и так дефицитный
Нашей стране профицит бюджета не грозит и топливом дыру в закромах не залатать. Подорожание будет и ждать его предположительно ближе к осени, когда пройдет "битва за урожай", Но, это уже другая тема.

DRAKO
15.06.2011, 09:08
так что я уверен на 50,1% что отменят. Вопрос только когда?
Конец света тоже по обещаниям вот-вот наступит

Roma007UA
15.06.2011, 09:13
Конец света вот-вот наступит
Офф: Был 21 мая :D

Mayor
15.06.2011, 23:11
Пойду заплачу транспортный сбор за 2010-й, а там посмотрим. Если до августа не отменят, придется проходить, в конце лета ехать в отпуск через пол страны во избежание незапланированных остановок.

мыкола
16.06.2011, 22:39
У меня в талоне 7/2011.Техосмотр для нас с 15 января по 15 декабря.Вычитал в Нете,что согласно 122 статьи Админкодекса техосмотр должен быть пройден вовремя.Так вот,автор утверждает,что вовремя-это до 15 декабря,А не до конца июля(в моем случае). В статье 122 АК не указана дата.Мысль интересная,ссылку,где прочитал,дать не смогу.

Stason-Tucson
30.06.2011, 12:10
Может кому нервы успокоит:D

Бомж
01.07.2011, 15:28
читал на днях, что депутаты так и не вынесли пока в повестку принятие закона об отмене техосмотра. последняя дата это 4 июля, когда они еще могут вынести.

VIC
02.07.2011, 10:45
я прошел перед поездкой в Крым

Poshtarik
05.07.2011, 11:15
Депутаты отменили техосмотр ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Stason-Tucson
05.07.2011, 11:19
Ну хоть что то приятное))))))))

Borisich
05.07.2011, 11:26
Теперь в 5 раз больше будем отдавать в страховых и их прикормленных СТО. :help:

Offroader
05.07.2011, 11:34
Чи означає фраза "Ухвалений законодавчий акт також скасовує вимогу щодо обов’язкової наявності у водія дорожнього (маршрутного) листа та нотаріально посвідченої довіреності на керування транспортним засобом", що тепер можна користуватися будь-яким автомобілем маючи тільки свідоцтво про реєстрацію (техпаспорт в народі) ?

Stason-Tucson
05.07.2011, 11:43
Представляю какой сейчас дипресняк у ГАЙцов:D:rofl:

Milaya_Ginger
05.07.2011, 12:12
Кому, сколько, когда? 10 главных пунктов нового закона о техосмотре ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

С 1 января 2012-го года вступают в силу новые правила процедуры техосмотра. Новшества коснуться и условий, и стоимости, и сроков прохождения ТО

EarthKiller
05.07.2011, 12:15
А вот собственно и сам Текст законопроекту до другого читання 01.07.2011 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])(Word документ) с теми изменениями, что будут вносится. Начало действия через 30 дней после опубликования.

EarthKiller
05.07.2011, 12:19
Кому, сколько, когда? 10 главных пунктов нового закона о техосмотре ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

С 1 января 2012-го года вступают в силу новые правила процедуры техосмотра. Новшества коснуться и условий, и стоимости, и сроков прохождения ТО

Ну это только россиян касается.

Poshtarik
05.07.2011, 12:30
що тепер можна користуватися будь-яким автомобілем маючи тільки свідоцтво про реєстрацію (техпаспорт в народі) ? мабуть це може бути відповіддю:
3. У Законі України "Про міліцію" (Відомості Верховної Ради УРСР, 1991 р., № 4, ст. 20 із наступними змінами):
2) у частині першій статті 11:
а) у пункті 21:
в абзаці першому:
слова "перевіряти у водіїв документи на право користування й керування ними, дорожні листи" замінити словами "перевіряти у водіїв посвідчення водія та реєстраційний документ на транспортний засіб";

4. У Законі України "Про дорожній рух" (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., № 31, ст. 338; 2002 р., № 26, ст. 176; 2003 р., № 29, ст. 233; 2004 р., № 6, ст. 38; 2005 р., № 1, ст. 1; 2006 р., № 22, ст. 184; 2009 р., № 10 – 11, ст. 137 зі змінами, внесеними Законом України від 2 грудня 2010 року № 2756-VІ):
4) у частині другій статті 16:
в абзаці другому слова "передавати для перевірки посвідчення, реєстраційні та інші документи, що підтверджують право на керування транспортним засобом, а також дорожні (маршрутні) листи і документи на вантаж, що перевозиться (крім власників транспортних засобів, які використовують їх в індивідуальних некомерційних цілях)" замінити словами "пред’являти для перевірки посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб";

EarthKiller
05.07.2011, 12:37
А еще гайцам разрешили останавливать машины для проверки документов
зупиняти транспортні засоби лише в разі: порушення правил дорожнього руху водіями; якщо характер руху транспортного засобу викликає підозру щодо спроможності водія керувати ним (різка та періодична зміна напрямку руху і (або) швидкісного режиму); відсутності номерного знака на транспортному засобі або наявності номерного знака, який не відповідає встановленим вимогам, закріплений у не встановленому для цього місці, закритий іншими предметами чи забруднений, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів; наявності ознак, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу; наявності даних, що свідчать про причетність транспортного засобу, його водія, пасажирів або вантажу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, злочину чи адміністративного правопорушення; перебування транспортного засобу в розшуку; наявності даних про використання транспортного засобу з протиправною метою; необхідності опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди, злочину чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути; необхідності залучення водія транспортного засобу для надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або працівникам міліції чи як свідка при оформленні протоколів про адміністративні правопорушення чи матеріалів дорожньо-транспортних пригод; проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, документів на транспортний засіб; виконання рішень про обмеження чи заборону руху, прийнятих уповноваженими на це державними органами; якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху; порушення визначеного порядку встановлення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв. Працівник підрозділу міліції повинен повідомити водію про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення".
Хотя конечно тут можно у них требовать распоряжение на операцию, отработку и оперативный план. Хотя не знаю есть какие-то документы на тот же оперативный план...

Poshtarik
05.07.2011, 12:44
будем отдавать в страховых и их прикормленных СТО
А это наверное ответ:
5. У Законі України "Про страхування" (Відомості Верховної Ради України, 2002 р., № 7, ст. 50; 2007 р., №33, ст.440):
1) статтю 18 після частини першої доповнити новою частиною такого змісту:
"Договори обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підлягають обов'язковому технічному контролю відповідно до Закону України "Про дорожній рух", укладаються страховиками за умови проходження транспортними засобами обов'язкового технічного контролю, якщо вони згідно з протоколом перевірки технічного стану визнані технічно справними.
6. У Законі України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., № 1, ст. 1; 2009 р., № 10 – 11, ст. 137; із змінами, внесеними Законом України від 17 лютого 2011 року, № 3045 – VI):
2) пункт 17.1 статті 17 доповнити абзацами шостим та сьомим такого змісту:
"Договори обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів, що підлягають обов'язковому технічному контролю відповідно до Закону України "Про дорожній рух", укладаються страховиками за умови проходження зазначеними транспортними засобами обов'язкового технічного контролю
ну и:
Обов'язковому технічному контролю не підлягають:
1) легкові автомобілі усіх типів, марок і моделей, причепи (напівпричепи) до них (крім таксі та автомобілів, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку), мотоцикли, мопеди, мотоколяски та інші прирівняні до них транспортні засоби - незалежно від строку експлуатації;
2) легкові автомобілі, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку,вантажні автомобілі незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонн, причепи до них - із строком експлуатації до двох років.

VIC
05.07.2011, 13:06
Хотя не знаю есть какие-то документы на тот же оперативный план... такие ориентировки дают в усной форме на вводном инструктаже при заступлении на дежурство под запись в служебный блокнот, а в течении дежурства поступает радиограмма типа "зупиняем серые автомоболили ланос, проверяем пошкодження такие-то, в таком-то месте скоив ДТП (наезд на пешехода) з мисця прыгоды знык, или водий пидозрюеться по 01 (алкоголь) и прочее"

NaTusia
05.07.2011, 13:18
Отменили![Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Тушелюб
05.07.2011, 13:23
Теперь в 5 раз больше будем отдавать в страховых и их прикормленных СТО. :help:

А це ще подивимось. І до цього автоцивільний кусок був ну дуже вже жирним, через що конкуренція за нього була достатньо високою. Тепер він стане ще жирнішим і конкуренція зросте. Відтак такої наглоти, як монополька ДАІ швидше всього вже не буде. Конкуренція - то є сила :good:.

LRM
05.07.2011, 13:31
Отличная новость :)

Stason-Tucson
05.07.2011, 13:37
Интересно а что с ТО ГБО,он в силе остаётся?

Mayor
05.07.2011, 14:07
Рано еще хлопать в ладоши. Зная наше правительство, можно ожидать много подводных камней в виде юридических коллизий.
Возникают вопросы с автогражданкой, как и сколько? Возможно автогражданка уже не станет обязаловкой или наоборот, страховики поднимут тарифы, ...
Нудно подождать комментарии экспертов.

Stason-Tucson
05.07.2011, 14:20
то что страховики своё не упустят это однозначно. Страховка станет априори а получить её сможем только через справку с СТО о технически исправном авто.Сколько будут стоить такие справки можно только догадываться. Но учитывая что почти у всех есть знакомые на СТО думаю проблем не будет,Киррил поможет;).

Тушелюб
05.07.2011, 14:43
то что страховики своё не упустят это однозначно. Страховка станет априори а получить её сможем только через справку с СТО о технически исправном авто.Сколько будут стоить такие справки можно только догадываться. Но учитывая что почти у всех есть знакомые на СТО думаю проблем не будет,Киррил поможет;).

Там, де конкуренція і Кирила просити не треба :). Клієнт піде в ту СК, яка забезпечить найкращі умови. СК у боротьбі за клієнта одні поперед других будуть намагатись спрощувати цю процедуру :cool:.

Игорёха
05.07.2011, 15:09
или сраховку сделают в обязательном порядке, на любого водителя сидящего за рулём. ну если доверенность не требуется..
а она в несколько раз дороже, чем если на хозяина или 2-х вписанных человек...:confused:

Borisich
05.07.2011, 15:13

А у каждой страховой будет перечень СТО (как в банках страховые) которые больше дали, что б быть акредитованными. А потом с нас больше и взяли. Все делается для зарабатывания денег мимо гос.казны. Отуда их себе в карман еще вытащить надо было, а так напрямую: транспортный сбор в цену бензина; техосмотр в страховые и частные (свои) СТО. :mad:

Stan
05.07.2011, 16:11
Чего столько "шума"?
Вы что все используете авто "для отримання прибутку"...?

ИМХО: Вот первый нормальный комментарий: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

EarthKiller
05.07.2011, 16:41
Нудно подождать комментарии экспертов.
Интересно, а у нас был хоть один закон который эксперты бы сказали, что он нормальный???? Все эксперты покупаются так-же как и журналисты, и будут критиковать или наоборот восхвалять то за что им заплатили. И вообще если сравнивать наше государство с другими - разница заключается в первую очередь не в качестве или количестве законов (у нас похоже законы одни из самых гуманных), а в том как исполняются эти законы людьми, и ГАИшники такие же люди и из такого-же мяса как все мы. И мы законы нарушаем точно так же как все, только каждый в своей сфере.
Сорри за ОФФ.

Alex Under
05.07.2011, 16:57
Рада приняла во втором чтении. ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

5 Июля 2011, 12:29

Верховная Рада приняла во втором чтении и в целом президентский законопроект, предусматривающий отмену обязательного технического осмотра для легковых автомобилей, которые не используются в коммерческих целях.

Соответствующий проект «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно устранения избыточного государственного регулирования в сфере автомобильных перевозок» поддержали 262 народных депутата, передал корреспондент ГолосUA.

Документ также отменяет требование обязательного наличия у водителя дорожного (маршрутного) листа и нотариально заверенной доверенности на управление транспортным средством; устраняет Госавтоинспекцию МВД Украины от проведения обязательного технического контроля транспортных средств и передачу этих полномочий субъектам хозяйствования; существенно упрощает порядка прохождения обязательного технического контроля для других транспортных средств.

Подробнее: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

EarthKiller
05.07.2011, 17:23
Чего столько "шума"?
Вы что все используете авто "для отримання прибутку"...?

ИМХО: Вот первый нормальный комментарий: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
В этой статье один из примеров того как комментируют "эксперты"
из статьи:
Как пояснил генеральный директор Всеукраинской ассоциации автоимпортеров и дилеров (ВААИД) Олег Назаренко, если раньше "автогражданка" проверялась только при возникновении аварии, или в случае нарушения правил дорожного движения, то теперь она является обязательным документом подтверждающим право управления автомобилем.
где интересно в изменениях об этом сказано?
я нашел только

перевіряти у водіїв документи на право користування й керування ними, дорожні листи" замінити словами "перевіряти у водіїв посвідчення водія та реєстраційний документ на транспортний засіб

Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, а у випадках, передбачених законодавством, ліцензійної картки на транспортний засіб, а також поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка")

по поводу автоцивилки ничего не изменилось, как было "у випадках, передбачених законодавством" так и осталось.

almond
05.07.2011, 17:26
Конкуренція - то є сила :good:.
Хотелось бы, но, боюсь, будет - как всегда ! Сертификацию на ТО получат 1-2 СТО на область, как раз те, которые в ОблГАИ хорошо занесут..... Ну вот возьмем маршрутки : там что, правда есть конкуренция ? Нет, носят себе люди в Гор. администрацию и все :)

Stan
05.07.2011, 17:42
В этой статье один из примеров того как комментируют "эксперты"...

Согласен, тут "ляп".:) Хотя, зная наших журналистов, можно предположить, что они чего-то не так поняли...;)

Но хотя бы ситуацию с техосмотром адекватно объяснили.

Запорожец
05.07.2011, 17:44
Документ также отменяет требование обязательного наличия у водителя дорожного (маршрутного) листа и нотариально заверенной доверенности на управление транспортным средством
То есть, угонять авто теперь будут так: нападать на водилу, отбирать техпаспорт, водилу в цемент и в море - и вся ГАИ страны будет угонщикам честь отдавать (документы в порядке), так что ли? :confused:

almond
05.07.2011, 17:55
То есть, угонять авто теперь будут так: нападать на водилу, отбирать техпаспорт, водилу в цемент и в море - и вся ГАИ страны будет угонщикам честь отдавать (документы в порядке), так что ли? :confused:
И раньше так угоняли ! Например, лет 8 назад автомобиль директора Авиаса :) Если кому-то сильно стремно без доверенности ехать - сделают себе, стоит это счастье 300 грн, делается 1 день. Липовая, правда, но у гайца на дороге нет с собой базы доверенностей по Украине :) Повертит в руках и все Да и вообще, угнанный автомобиль минут 15 на дороге бывает, а потом стоит в тихом гараже, новыми вин-кодами обрастает, или разбирается :)

Bad
06.07.2011, 09:17
Как-то уже обсуждали этот вопрос, с 36 поста и дальше по тексту ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Stason-Tucson
06.07.2011, 09:58
зато как упростится продажа авто по идее.Хотя вот интересно при переоформлении будут требовать экспертизу? И вообще какая теперь будет процедура переоформления авто?

Bad
06.07.2011, 10:21
зато как упростится продажа авто по идее.Хотя вот интересно при переоформлении будут требовать экспертизу? И вообще какая теперь будет процедура переоформления авто?
ЗДЕСЬ ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) немного поднимался вопрос

Лыжник
07.07.2011, 19:48
А кто в курсе? ГАИ заставили для того что бы они не прятались по кустам, ставить за 500м. до места патрулирования знак с надписью "ГАИ 500м." ?
Правда они его у нас ставят гораздо ближе к себе чем 500м. но все же.

Stason-Tucson
07.07.2011, 22:20
ЗДЕСЬ ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) немного поднимался вопрос

но вопросов масса. означает ли это что теперь перерегистрация авто на нового владельца будет стоить грн 200 например?

DRAKO
07.07.2011, 22:58
А кто в курсе? ГАИ заставили для того что бы они не прятались по кустам, ставить за 500м. до места патрулирования знак с надписью "ГАИ 500м." ?
Правда они его у нас ставят гораздо ближе к себе чем 500м. но все же.
ОФФ Сфотографируйте, плз., а то так и помру не видя, как ГАИ свою засаду палит:)

Лыжник
07.07.2011, 23:05
ОФФ Сфотографируйте, плз., а то так и помру не видя, как ГАИ свою засаду палит:)
Попробую .

Sergey5
08.07.2011, 13:06
президент Украины подписал закон ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Lordi
08.07.2011, 14:55

Витя, знак 6.10, а также информационные знаки о том, что идет фото- и видеофиксация на данном участке дороги. Все видели, надеюсь, и многократно.....

Интереснее другой вопрос: транспортный сбор вроде никто не отменял - как его выполнять, где брать реквизиты и кому платить. Какова периодичность (раньше перед ТО сделал за 2 года и порядок). Если просрочен транспортный сбор - что сделает ГАИшник, будут ли придалбываться к аптечкам и пожарным средствам???

В общем, вопросов больше,чем ответов. Обидно другое - уже была налажена технология прохождения ТО. Без очередей и нервотрепки. Процедура занимала 0,5 часа, причем больше в очереди в банк выстаивать, чем самой процедуры и порядка 600 грн. за все (с учетом транспортного сбора), из которых за услугу брали порядка 150 грн. Но при этом ни одно ГАяЙцо не могло к тебе придолбаться, что у тебя неисправен автомобиль.....или чего-то не хватает, конечно, если умеешь с ними разговаривать и не прогибаешься.

EarthKiller
08.07.2011, 15:20
Интереснее другой вопрос: транспортный сбор вроде никто не отменял - как его выполнять

Покупай бензин и плати сразу транспортный сбор)

Прощай транспортный сбор, здравствуй дорогой бензин! ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

транспортный сбор вроде никто не отменялотменили, на форуме инфа есть

EarthKiller
08.07.2011, 15:32
Еще в этом законопроекте вычитал, что передавать документы уже не надо, только предъявлять )))

Выписка из текста изменений:
1. У Кодексі України про адміністративні правопорушення (Відомості Верховної Ради УРСР, 1984 р., додаток до № 51, ст. 1122):

2) назву і частину першу статті 126 викласти в такій редакції:
"Стаття 126. Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки
Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, а у випадках, передбачених законодавством, ліцензійної картки на транспортний засіб, а також поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), -
тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян";

У Законі України "Про дорожній рух" (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., № 31, ст. 338; 2002 р., № 26, ст. 176; 2003 р., № 29, ст. 233; 2004 р., № 6, ст. 38; 2005 р., № 1, ст. 1; 2006 р., № 22, ст. 184; 2009 р., № 10 – 11, ст. 137 зі змінами, внесеними Законом України від 2 грудня 2010 року № 2756-VІ):

4) у частині другій статті 16:
в абзаці другому слова "передавати для перевірки посвідчення, реєстраційні та інші документи, що підтверджують право на керування транспортним засобом, а також дорожні (маршрутні) листи і документи на вантаж, що перевозиться (крім власників транспортних засобів, які використовують їх в індивідуальних некомерційних цілях)" замінити словами "пред’являти для перевірки посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб";

tranzit42
08.07.2011, 21:49
передавать документы уже не надо, только предъявлять
Может плохо читал но не увидел! это точно можно уже не передавать?

Vado
08.07.2011, 23:16
так типа отменили ? ТОЧКУ поставили!

EarthKiller
09.07.2011, 02:49
Может плохо читал но не увидел! это точно можно уже не передавать?
Ну еще пока что нельзя, а вот через 30 дней после опубликования можно будет только предъявлять.

tranzit42
09.07.2011, 09:24
а вот через 30 дней после опубликования можно будет только предъявлять.
Ткните носом где об этом написано?

EarthKiller
09.07.2011, 09:32
Ткните носом где об этом написано?
Прочитай спойлер поста №136

tranzit42
09.07.2011, 09:41
Прочитай спойлер поста №136
Ага спасибо-увидал! Только Гайцы все равно ручонки свои тянуть будут за нашими документами со словами "удостоверится в их подлинности"!

EarthKiller
09.07.2011, 09:50
Ага спасибо-увидал! Только Гайцы все равно ручонки свои тянуть будут за нашими документами со словами "удостоверится в их подлинности"!
Так окошко на 2-3 см опустил и показываешь через стекло )))))))))
Во блин обижаться будут...

DOKTOR
10.07.2011, 08:59
Примета.
Если гаец стоит раком-значит смотрит документы. :)

tranzit42
10.07.2011, 11:26
:rofl:

almond
11.07.2011, 00:13
Не бейте сильно, если что-то не то скажу... Я и раньше, до принятия закона, что-то не особо видел, чтобы гаишник схватил права и побежал в поле с кукурузой.... Если у него будет право изъять права, он их изымет, попросит окно опустить.... А если нет такого права - пусть в руках подержит, жалко что ли ???

Stason-Tucson
11.07.2011, 09:42
Я и раньше, до принятия закона, что-то не особо виделесли у него типа есть притензии к якобы нарушению то он сразу с правами уходил к себе в авто и тогда уже ты должен был идти к нему в авто а там уже решалось

almond
11.07.2011, 09:48
Спасибо, я то думал..... А теперь будем через щелочку в окне препираться, а потом, если чего, идти к нему в машину :)

Игорёха
11.07.2011, 09:53
маленькая ложечка "дёгтя":
Цитата:
"Надзор за прохождением обязательного техконтроля теперь ляжет на плечи страховых компаний. Они будут выдавать полис «автогражданки» только тем владельцам автомобилей, которые, по закону, обязаны проходить контроль лишь при наличии у них протокола проверки технического состояния. При этом срок страховки не должен превышать срока очередного прохождения технического контроля. Информацию о составлении договоров страховые компании должны будут предоставлять ГАИ. Но поскольку большинство зарегистрированных в Украине машин подвергаться проверке теперь не будут, то Госавтоинспекция собирается усилить контроль за техническим состоянием автомобилей на линии."

тут самая интересная последняя фраза...

т.е. как по-старинке: сержант Петренко, перевірка документів, перевірим наявність вогнегесника, знака та вмісту вашої аптечки... наявність тріщин на склі та стан ваших шин....
трішечки повернемося до "старих добрих часів"...

Stason-Tucson
11.07.2011, 10:22
трішечки повернемося до "старих добрих часів"...думаю если всё снимать на видео то охота придалбываться у них отпадёт сразу. они и сами не знают что им можно будет а что нет))))

tranzit42
11.07.2011, 10:37
трішечки повернемося до "старих добрих часів"...
Согласно закона который принят с ГАИ снята обязанность контроля техосмотра и возложенная на плечи СТО аккредитованный и то только для коммерческого транспорта - по моему так!

D.I.M.O.N.
11.07.2011, 10:46
не ребят, Игорьок прав, уже в СМИ гаишники всё начинают перекручивать и делать акцент на неисправности авто, так что привет "старые времена"

Игорёха
11.07.2011, 11:19
Цитата:
особенно нравиться пункт 21.1 и то что раньше эти пункты были расписаны, как инструкция для ГАИ(приказ), а сейчас чёрным-по белому прямо в законе...
ссулка на весь текст:[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

2) у частині першій статті 11:

а) у пункті 21:

в абзаці першому:

– слова "зупиняти транспортні засоби в разі порушення правил дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про технічну несправність транспорту або забруднення ним навколишнього середовища, а також при наявності даних про те, що він використовується з протиправною метою" виключити;

– слова "перевіряти у водіїв документи на право користування й керування ними, дорожні листи" замінити словами "перевіряти у водіїв посвідчення водія та реєстраційний документ на транспортний засіб";

абзац другий викласти в такій редакції:

"організовувати при необхідності медичний огляд водіїв, затримувати, відстороняти від керування транспортними засобами осіб, які перебувають у стані сп'яніння, а також тих, які не мають посвідчення водія та реєстраційного документа на транспортний засіб, тимчасово вилучати посвідчення водія, ліцензійну картку на транспортний засіб";

б) доповнити частину пунктом 211 такого змісту:

"211) зупиняти транспортні засоби лише в разі: порушення правил дорожнього руху водіями; якщо характер руху транспортного засобу викликає підозру у спроможності водія керувати ним (різка та періодична зміна напрямку руху і (або) швидкісного режиму); відсутності номерного знака на транспортному засобі або наявності номерного знака, який не відповідає встановленим вимогам, закріплений у не встановленому для цього місці, закритий іншими предметами чи забруднений, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів; наявності ознак, які прямо свідчать про технічну несправність транспортного засобу; наявності даних, що свідчать про причетність транспортного засобу, його водія, пасажирів або вантажу до скоєння дорожньо-транспортної пригоди, злочину чи адміністративного правопорушення; перебування транспортного засобу в розшуку; наявності даних про використання транспортного засобу з протиправною метою; необхідності опитування водія чи пасажирів про обставини скоєння дорожньо-транспортної пригоди, вчинення адміністративного правопорушення, злочину, свідками якого вони є або могли бути; необхідності залучення водія транспортного засобу для надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або працівникам міліції чи як свідка при оформленні адміністративних матеріалів; проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, документів на транспортний засіб; виконання рішень про обмеження чи заборону руху, прийнятих уповноваженими на це державними органами; якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху; порушення визначеного порядку встановлення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв. Працівник підрозділу міліції повинен повідомити водієві про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення".

П.С. Я не выискиваю подводные камни "покращень", т.к. в целом закон действительно неплохой. Но,размышления о том,что Гайцы просто так эту кормушку не упустят, а если ведут себя тихо - значит будет другая, привели к поиску "объяснений"...
В данном случае хочется быть просто готовым к "сюрпризам", а как у нас говориться: "Кто предупреждён - тот вооружён..."

Игорёха
11.07.2011, 11:21
не ребят, Игорьок прав,

сорри, но Игорёха )))

EarthKiller
11.07.2011, 11:47
Не пойму чего все такие пессимисты. Техосмотр отменили, для коммерческих автомобилей он остался как был, (то есть хуже не сделали) страховку все равно покупали только сейчас ее купить можно после техосмотра - те же яйца только в профиль. Гаишникам останавливать авто нельзя для проверки тех. состояния, только если это конкретно видимая неисправность. По поводу проверки комплектации авто - не пойму, неужели тяжело купить аптечку и огнетушитель для себя, а не для ГАИ - в дороге все может случится. Да и сомневаюсь я, что они будут придалбываться к явно исправному авто. А то что мне лично (думаю всем так-же) драндулеты которые могут развалиться в любой момент на дороге не нужны.
И еще вот полистал админ кодекс и не нашел я там штрафов за отсутствие аптечки или огнетушителя.

Игорёха
11.07.2011, 11:53
Артём! А кто говорил за пессимизм?

никак не выходит из головы: про бесплатный сыр...

Я тоже могу ошибаться, хотя может действительно идём в Европу...

EarthKiller
11.07.2011, 12:38
Про пессимизм я говорил, после того как почитал Коментарии к новому закону.

Stason-Tucson
11.07.2011, 12:50
Всё будет хорошо))))))))))))!!!!!!!!!:good:

Urik
11.07.2011, 13:04
Немного не понятна формулировка "отмена доверенности", т.е. получается можно брать техпаспорт на машину и ехать, или получается что надо брать в ГАИ временный талон?

Poshtarik
11.07.2011, 13:05
получается что надо брать в ГАИ временный талон? не надо подбрасывать им идеи - нигде пока такого не написано

Poshtarik
11.07.2011, 13:09
Министерство внутренних дел по результатам тендера закупило 27 мобильных диагностических станций проверки технического состояния на базе Peugeot Boxer 330 2.2 HDi. ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Стоимость одного автомобиля составила 320 тыс. грн. В базовой комплектации такой автомобиль стоит около 220 тыс. грн. ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Согласно тендерной документации, закупленные автомобили должны иметь следующее оборудование: ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
измеритель эффективности тормозных систем автомобилей типа "ЭФФЕКТ" или эквивалент; ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
измеритель параметров света фар автотранспортных средств типа "ИПФ-01" или эквивалент; ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
измеритель дымности отработанных газов двигателей транспортных средств, работающих на дизельном топливе типа "МЕТА-01МП" или эквивалент; ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
газоанализатор концентрации оксида углерода, двуокиси углерода, углеводородов, кислорода для одновременного определения содержания указанных газов в отработанных газах двигателей транспортных средств, работающих на бензине или газовом топливе типа "Автотест" или эквивалент; ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
прибор для определения светопропускания стекол транспортных средств типа "Люкс ИС-2" или эквивалент; ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
измеритель суммарного люфта рулевого управления транспортных средств типа "ИСЛ-М" или эквивалент. ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

EarthKiller
11.07.2011, 13:11
Немного не понятна формулировка "отмена доверенности", т.е. получается можно брать техпаспорт на машину и ехать, или получается что надо брать в ГАИ временный талон?
Просто берешь тех. паспорт, права и страховку форма 1 (на любого за рулем) на всякий случай. И все.

almond
11.07.2011, 13:24
не надо подбрасывать им идеи - нигде пока такого не написано
Где-то уже написано :) С 2010 езжу без доверенности, но с "тимчасовим" талоном сроком на 5 лет :)

Alex Ice
11.07.2011, 13:41
Я тоже могу ошибаться, хотя может действительно идём в Европу...
А в Европе никто техосмотр не отменял,и за просрочку больше суток,штраф 180 евро и запрет на передвижение до прохождения ТО.....

EarthKiller
11.07.2011, 14:10
А в Европе никто техосмотр не отменял,и за просрочку больше суток,штраф 180 евро и запрет на передвижение до прохождения ТО.....

И думается еще и на дорогах проверяют... и если не прошел то машинку конфискуют. Так или нет?

almond
11.07.2011, 14:29
машинку конфискуют. Так или нет?
Конфисковать - это наш метод, с 17 года "взять все и поделить". Там к собственности больше уважения :)

Stason-Tucson
11.07.2011, 14:43
А в Европе никто техосмотр не отменялно я думаю что там и не такие зверские условия прохождения ТО!

Alex Ice
11.07.2011, 14:50
И думается еще и на дорогах проверяют... и если не прошел то машинку конфискуют. Так или нет?На дорогах не проверяют,здесь ТО прямо на номере,поэтому его сразу видно.Машину не конфискуют,но поехать на ней нельзя.Вызываешь эвакуатор и вези куда хочешь,под дом или сразу на станцию.Только так!

Bad
11.07.2011, 14:50
запрет на передвижение до прохождения ТО.....
а как же доехать до прохождения ТО:1049::D

Alex Ice
11.07.2011, 14:56
Конфисковать - это наш метод, с 17 года "взять все и поделить". Там к собственности больше уважения :)
Все правильно,только про штрафы ТО суммы не понятные,нет таких мелких штрафов.И права забирают после превышения на 25 а не 31 на месяц.

Alex Ice
11.07.2011, 14:56
а как же доехать до прохождения ТО:1049::D
Я же написал: вызываешь эвакуатор........

Alex Ice
11.07.2011, 15:00
но я думаю что там и не такие зверские условия прохождения ТО!
Очень строго,каждый болтик потрогают,в каждую щелочку заглянут,даже с вмятиной на бампере или крыле ТО не пройдешь!!!Дают список работ,потом приезжай и делай снова.

Bad
11.07.2011, 16:24
Я же написал: вызываешь эвакуатор........
упс, не успел...

Запорожец
11.07.2011, 18:11
То бишь без техосмотра теперь не дадут обязательную страховку?
Где же здесь "отмена ТО"? Просто функция контроля перешла к страховикам.
Или я не так что-то понял?

Шматко О.Н.
11.07.2011, 18:54
Рекомендую ознакомиться ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]): :dash:

Alex Ice
11.07.2011, 19:24
Рекомендую ознакомиться ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]): :dash:
Ну все правильно.....
Разве у нас бывает что-то ПРОСТО???
У нас всегда все СЛОЖНО.......

Запорожец
11.07.2011, 19:36
Ну что сказать? Тазоводам и К" теперь точно кранты...
А нам теперь не лишне сервиску с собой возить (у меня там регулировка фар в последнем ТО отмечена).

D.I.M.O.N.
11.07.2011, 21:15
Рекомендую ознакомиться ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

вот вам и бесплатный сыр)))))
:mad::mad::mad::mad:

KARAY
11.07.2011, 22:12
Сегодня общался с одним из страхавщиков, говорит пока к ним никаких инструкций не поступало, страхуют как и раньше ( не глядя на тех осмотры и др. справки ) :confused:

Stason-Tucson
11.07.2011, 22:18
следующий шаг- разгонят ГАИ как структуру и сделают только функцию контроля скорости и помощи водителям на дороге. ГАЙцы начали открытую войну уже с правительством и президентом и думаю их скоро немного успокоят)))).Будет обычная дорожная полиция.

VIC
11.07.2011, 22:26
ГАЙцы начали открытую войну уже с правительством и президентомошибаешся, ГАИ не государство в государстве, а часть государства

СТО ХАДО
11.07.2011, 22:30
То бишь без техосмотра теперь не дадут обязательную страховку?
Где же здесь "отмена ТО"? Просто функция контроля перешла к страховикам.
Или я не так что-то понял?

Мож я чего не понял... Но это ведь не относится к владельцам ЧАСТНЫХ автомобилей не использующихся для коммерческих целей...

P.S. Ну, признавайтесь, кто на Тушке зарабатывает? :D
P.P.S. Ну закупили гайцы микроавтобусы с прибамбасами, ну остановили вас на дороге тормоза или тонировку проверить... "Да пошли вы в оппу со своим техосмотром, я не использую автомобиль для коммерческих целей!"

Лыжник
11.07.2011, 22:47
Ну .... пока что нечего боятся, на ту сумму, они купят две газели с манометром и термометром, (людям отчитаются что спецтехника очень дорогая.) А самое главное что обе газели останутся в Столице. :rofl:
У нас в стране так всегда.
А если серьезно, то давно пора фары повыбивать тем кто в простую фару ставит ксенон.

www007
11.07.2011, 23:42
следующий шаг- разгонят ГАИ как структуру
У нас в Крыму все к этому и идет в ГАИ сейчас прголовное сокращение штата

Poshtarik
12.07.2011, 08:40
с одним из страхавщиков, говорит пока к ним никаких инструкций не поступало, страхуют как и раньшеВчера застраховался по КАСКО и ГО. Даже машину не смотрели, не говоря уже о ТО. Без блата.

Stason-Tucson
12.07.2011, 08:48
я на прошлой неделе оформил страховку, пока никаких телодвижений нет а вот ГАЗ начал дорожать лихо это да!!!

Шматко О.Н.
12.07.2011, 09:35
Подождите, все скоро будет, и указания и новый порядок страхования. Природа не терпит пустоты

Bad
12.07.2011, 10:58
Сегодня общался с одним из страхавщиков, говорит пока к ним никаких инструкций не поступало, страхуют как и раньше ( не глядя на тех осмотры и др. справки ) :confused:
Не согласен, ориентировочные цены у страховиков есть, которые в 1.5-2 раза выше нынешних, т.ч. знакомый знакомому - рознь;) Пока держат в секрете...

almond
12.07.2011, 13:35
Не согласен, ориентировочные цены у страховиков есть, которые в 1.5-2 раза выше нынешних, т.ч. знакомый знакомому - рознь;) Пока держат в секрете...
Страшное дело, прям Алекс Юстасу :) Т.е. КАСКО теперь будет 7-10 % от оценки ? Или это только автогражданка ? Если автогражданка - то ясное дело поднимется :) Транспортный сбор отменили , техосмотр тоже.... Наша держава проигрывать не любит....

Bad
12.07.2011, 13:49
Страшное дело, прям Алекс Юстасу :) Т.е. КАСКО теперь будет 7-10 % от оценки ? Или это только автогражданка ? Если автогражданка - то ясное дело поднимется :) Транспортный сбор отменили , техосмотр тоже.... Наша держава проигрывать не любит....
Прям не прям, но я располагаю данной инфой, а KARAY нет. Страхкомпаниям разослали тарифы, но для слежебного использования, так сказать до востребования:D

Urik
12.07.2011, 14:11
Это спецом слушок так распускается. Если и будет подорожание, то об этом сами страховики узнают только за пару дней, т.к. автогражданка регулируется нормативными актами государства.

Запорожец
12.07.2011, 14:52
У нас в Крыму все к этому и идет в ГАИ сейчас прголовное сокращение штата
И у нас слух пошёл что до половины штата сократят

EarthKiller
15.07.2011, 06:23
Гаишники не будут проверять исправность частных машин ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Stan
15.07.2011, 11:20
З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про внесення змін до деяких законодавчих актів України
щодо усунення надмірного державного регулювання
у сфері автомобільних перевезень

Документ 3565-17 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]), редакцiя вiд 05.07.2011 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]), набирає чинності
( Увага! Остання подiя - Набрання чинності вiдбудеться 13.08.2011 ) :cool:

Urik
15.07.2011, 12:21
Нашел для себя в ст. 121 следующие положительные моменты:

То что крассным, удалено в новом законе:

Керування водієм транспортним засобом, що має несправності системи гальмового або рульового керування, тягово-зчіпного пристрою, зовнішніх світлових приладів (темної пори доби) чи інші технічні несправності, з якими відповідно до встановлених правил експлуатація його забороняється, або переобладнаний з порушенням відповідних правил, норм і стандартів, -або такими, що своєчасно не пройшли державного технічного огляду, -
....
Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованими або не перереєстрованими в установленому порядку, без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим, -а також без талона про проходження державного технічного огляду чи з талоном, що не належить цьому засобу або не відповідає вимогам стандарту, -

ст. 126
Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила чи не передали для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб реєстраційних та інших документів, що підтверджують право користування чи розпорядження транспортним засобом,, а у випадках, передбачених законодавством, належно оформленого дорожнього (маршрутного) листа або документів на вантаж, що перевозиться ліцензійної картки на транспортний засіб, а також поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), -

Borisich
15.07.2011, 12:24
А вот и деготь:
Автоцивілка на машину без техогляду коштуватиме значно дорожче ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Poshtarik
15.07.2011, 12:44
А вот и деготь:Да нету тут прямой зависимости между ТО и цивилкой. Это жадные страховщики раздувают специально шумиху, пишут заказуху, чтобы потом под шумок поднять тарифы. А потом типа: ну ведь кругом же написано. А ведь что и кем написано, уже поздно пить боржоми.

а ведь есть и нормальные среди них:
У свою чергу страховики не розділяють подібної думки. За словами директора департаменту організації та розвитку продажів "PZU Україна" Василя Дужака, навіть у випадку законодавчих змін, що дозволяють коректувати страховий платіж в залежності від наявності або відсутності ТО, страхові компанії навряд чи будуть робити будь-які надбавки.и не надо себя уже морально готовить к тому что поднимут тарифы. Не унижайте самих себя.

а если уверены, что поднимут, идите дострахуйте машины от сегодняшнего числа по старым тарифам еще на год. Неиспользованные деньги по действующему полису засчитают в будущий. Какая никакая экономия...

Borisich
15.07.2011, 13:10
Это жадные страховщики раздувают специально шумиху, пишут заказуху, чтобы потом под шумок поднять тарифы. А потом типа: ну ведь кругом же написано. А ведь что и кем написано, уже поздно пить боржоми.

а ведь есть и нормальные среди них:
и не надо себя уже морально готовить к тому что поднимут тарифы. Не унижайте самих себя.

Так я ж о том же. А не жадных среди них нет, работа у них такая. Идет информационная подготовка как было с бензином, гречкой и тп.
А "нормальных" быстренько на место поставят шоб не демпинговали.

Urik
15.07.2011, 13:54
Как и все в нашем гондурасе, забыли сказать про поднятие страховых сумм.
Ведь одно поднятие без другого не бывает...

Poshtarik
15.07.2011, 13:56
все в нашем гондурасебывает
как то так...

Andrew
15.07.2011, 14:35
Щось мені здається ,що "покращать життя" як і в інших сферах...головне,правильно осідлати фінансові потоки...:D

EarthKiller
15.07.2011, 14:41
и не надо себя уже морально готовить к тому что поднимут тарифы. Не унижайте самих себя.
+100000
Тоже всегда говорил, что нельзя сразу кричать все пропало, все пропало... Такое ощущение иногда по форумам и по комментариям складывается, что у нас страна паникеров.

Bad
15.07.2011, 15:40
ничто не приводит к панике, как высказывание: "Спокойно, без паники"

tranzit42
16.07.2011, 11:03
Техосмотр отменили - появились "подводные камни"

Bad
16.07.2011, 13:41
...значит будем искать секретные фарватеры:D

Sergey5
02.08.2011, 09:58
ТО на дорогах: кого и что могут проверять гаишники ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

ПРАКТИК
08.08.2011, 10:38
Можно еще добавить:dash:
После отмены техосмотра исправность авто будут проверять прямо на трассе

Днем постовые собираются ловить водителей «за дым и шум», ночью — «за плохой свет»

EarthKiller
08.08.2011, 12:52
На том же сайте
Гаишники не имеют права устраивать "техосмотр" на дорогах - юрист ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
И с другой стороны... Есть ли у меня такая обязанность, как предоставить транспорт для проверки технического состояния?

2.4. На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з
дотриманням вимог цих Правил, а також:

а) передати для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1;

б) дати можливість перевірити номери агрегатів і
комплектність транспортного засобу; { Підпункт "б" пункту 2.4 із
змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 395 ( 395-2009-п ) від
22.04.2009 }

в) дати можливість оглянути транспортний засіб відповідно до
законодавства за наявності на те законних підстав.

2.4-1. У місці здійснення габаритно-вагового контролю на
вимогу працівника пункту габаритно-вагового контролю або
працівника МВС водій вантажного автомобіля (в тому числі
механічного транспортного засобу) повинен зупинитися з дотриманням
вимог цих Правил, а також:

а) передати для перевірки документи, зазначені в підпунктах
"а", "б" і "г" пункту 2.1 цих Правил;

б) надати транспортний засіб та причіп (за наявності) для
вагового та/або габаритного контролю відповідно до встановленої
процедури.
{ Правила доповнено пунктом 2.4-1 згідно з Постановою КМ N 879
( 879-2007-п ) від 27.06.2007 }

2.4-2. У разі виявлення під час здійснення габаритно-вагового
контролю невідповідності фактичних вагових та/або габаритних
параметрів установленим нормам і правилам рух такого транспортного
засобу та/або причепу забороняється до отримання в установленому
порядку дозволу на проїзд автомобільними дорогами транспортних
засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують
нормативні, про що складається відповідний акт.
{ Правила доповнено пунктом 2.4-2 згідно з Постановою КМ N 879
( 879-2007-п ) від 27.06.2007 }

2.5. Водій повинен на вимогу працівника міліції пройти в
установленому порядку медичний огляд для визначення стану
алкогольного сп'яніння, впливу наркотичних чи токсичних речовин.

2.6. За рішенням уповноваженої на те посадової особи
Державтоінспекції, за наявності на те підстав, водій зобов'язаний
пройти позачерговий медичний огляд з метою визначення здатності
безпечно керувати транспортним засобом і перевірку знання цих
Правил та навичок водіння.

2.7. Водій, крім водіїв транспортних засобів дипломатичних та
інших представництв іноземних держав, міжнародних організацій,
оперативних і спеціальних транспортних засобів, повинен надавати
транспортний засіб:

а) працівникам міліції та охорони здоров'я для доставки до
найближчого лікувального закладу осіб, які потребують негайної
медичної допомоги;

б) працівникам міліції для виконання непередбачених і
невідкладних службових обов'язків, пов'язаних із переслідуванням
правопорушників, доставкою їх у міліцію, та для транспортування
пошкоджених транспортних засобів.

Примітки: 1. Для транспортування пошкоджених транспортних
засобів залучаються лише вантажні автомобілі.

2. Особа, яка скористалася транспортним засобом,
повинна видати довідку або зробити запис у
дорожньому листі із зазначенням пройденої відстані,
тривалості поїздки, свого прізвища, посади, номера
посвідчення, повного найменування свого підрозділу
чи організації.

2.8. Водій-інвалід, що керує мотоколяскою або автомобілем,
позначеними розпізнавальним знаком "Інвалід", може відступати від
вимог дорожніх знаків 3.1, 3.2 і 3.35-3.38, а також знака 3.34 за
наявності під ним таблички 7.18 (див. додаток 1) ( 306а-2001-п ).

Stason-Tucson
08.08.2011, 13:38
а как насчёт того что я могу просто отказаться от этой процедуры? Ведь даже сами гайцы говорили если нет прямых фактов неисправности авто то я могу отказаться от проверки техсостояния.

VIC
08.08.2011, 13:43
если нет прямых фактов неисправноститонировка и ксенон.... прямее не бывает

EarthKiller
08.08.2011, 14:22
а как насчёт того что я могу просто отказаться от этой процедуры?
как по мне, то и отказываться не надо - просто не помогать им.
Тонировка - опустил стекло полностью и пусть меряет.
Настройка фар - выключил.
СО2 - заглушил двигатель.
Я не мешаю ему проводить тех. осмотр. но чего я должен к примеру запускать двигатель или поднимать стекла, или включать фары. Как у него получится так пусть и замеряет параметры.

KARAY
08.08.2011, 15:31
Я не мешаю ему проводить тех. осмотр. но чего я должен к примеру запускать двигатель или поднимать стекла, или включать фары. Как у него получится так пусть и замеряет параметры.

может начать попахивать ст.185 КоАП "Злостное неповеновение законному распоряжению работника милиции"... Не помню, как она трактуется в Коментариях к КоАП...

EarthKiller
08.08.2011, 16:06
может начать попахивать ст.185 КоАП "Злостное неповеновение законному распоряжению работника милиции"... Не помню, как она трактуется в Коментариях к КоАП...Не повиновение в чем? В том, что меня заставляют сделать то, что я не обязан?

Stason-Tucson
08.08.2011, 17:41
тонировка и ксенон.... прямее не бываетэто не неисправность которая мешает эксплуатировать авто. ИМХО.

almond
08.08.2011, 20:02
Нет, ну до абсурда же нельзя доводить. А кде сказано, что чемодан на таможне нужно открывать ? Пусть как хотят, так и досматривают закрытый на замок. И через металлоискатель в аэропорту никакой закон не обязывает проходить. ИМХО, это из той же серии, что право не давать водительское удостоверение в руки :) Дайте менту 50 грн, пусть радуется. У него тоже хлеб не легкий. Или отстаивайте свое право не запускать двигатель в течении минут 40, стоя на дороге :)

EarthKiller
08.08.2011, 20:11
А кде сказано, что чемодан на таможне нужно открывать ?
Как раз в таможенных правилах есть, что требуется предъявить то что перевозишь по первой просьбе.
На счет хлеб не легкий... Согласен - но не верю в то, что он у кого-то бывает вообще легким. И почему ГАИ-шник в данном случае не должен следовать правилам, а я должен следовать тому чему не должен?
А остановка из серии у вас кажется тонировка сильно темная или кажется фары неисправны, кажется СО2 выше нормы и т.п. - давайте проверим - явно не подходит под явные признаки неисправности или переоборудования авто.

almond
08.08.2011, 20:18
А будет, как в Рашке - на ксеноновых штатных фарах есть маркировка, а у вас нет :) Есть тонировка - предъяви справку о прозрачности ... и т.д. Распорочка под капотом ? А ну ко ся, покажите, где она в мануале у тебя нарисована ? У нас в стране чтобы не придумали, как пэрэсичному громадянину кровь испортить ???

EarthKiller
08.08.2011, 20:41
по поводу ксенона многие пишут что надо регистрировать чтоб официально был разрешен...

ПОРЯДОК
переобладнання транспортних засобів

1. Цей Порядок визначає процедуру переобладнання транспортних засобів, призначених для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування, що призводить до зміни повної маси та її розподілу по осях, розміщення центру ваги, типу двигуна, його ваги і потужності, колісної бази чи колісної формули, системи гальмового і рульового керування та трансмісії, зокрема для роботи на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і газового палива (далі - переобладнання транспортного засобу).

Тут ничего про световое оборудование нету. Как я понимаю это последний приказ т.к. его Азаров утверждал в 2010.
В ПДД сказано

31.4.3. Зовнішні світлові прилади:

а) кількість, тип, колір, розміщення і режим роботи зовнішніх
світлових приладів не відповідають вимогам конструкції
транспортного засобу;

б) порушено регулювання фар;

в) не горить лампа лівої фари в режимі ближнього світла;

г) на світлових приладах немає розсіювачів або
використовуються розсіювачі і лампи, що не відповідають типу
даного світлового приладу;

ґ) на розсіювачах світлових приладів нанесено тонування або
покриття, що зменшує їх прозорість чи світлопропускання.
Что из этого попадает под ксенон? Могу предположить что тип, хотя тип фары может быть и ближний и дальний...
Конечно можно спорить очень долго на эту тему, но ГАИ не должно останавливать для того чтоб найти какую либо неисправность.
А справки на тонировку и тому подобное тем более не могут требовать потому как конкретно сказано, что водитель должен иметь при себе.

almond
08.08.2011, 20:52
ГАИ всегда найдет, за что остановить. "Есть ориентировка на точно такой же Тушкан" , - вот и вся причина. Что касается того, ЧТО водитель обязан возить с собой - согласен, сегодня никаких справок нет. Но сегодня и за тонировку с ксеноном никого не жарят..... Время покажет. Я имел ввиду, что у нас обязать водилу возить с собой справку о тонировке, состоянии здоровья, сертификат качества на огнетушитель и т.д. не так уж и сложно :)

EarthKiller
08.08.2011, 21:04
у нас обязать водилу возить с собой справку
Ну вот когда обяжут, будет другой разговор ;-)

EarthKiller
08.08.2011, 22:09
Еще нашел по поводу незаконности проверок на дорогах - но более расширено. ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

VIC
08.08.2011, 22:53
Еще нашел по поводу незаконности проверок на дорогах - но более расширено. ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
все это хорошо. но не следует забывать о том, что неисправный автомобиль на дороге - источник повышенной опасности, думаю немало форумчан-водителей со стажем видели ДТП (в том числе и дневные лобовухи на нормальной дороге) из-за неисправностей ТС, ИМХО - чем больше выявят - тем лучше

EarthKiller
08.08.2011, 22:56
что неисправный автомобиль на дороге - источник повышенной опасности
Витя согласен с тобой на все 100000%... И реально не хочется встречаться на дороге с автомобилем у которого может в любой момент отвалится колесо или что-то еще.

VIC
08.08.2011, 23:20
проверка должна проводиться при следующих внешних условиях: - температура воздуха - 20±5°С; - давление – 80-106 кПа; - относительная влажность воздуха - 60±20%но эти параметры тоже должны контролироваться повереными и сертифицироваными приборами (так же как рулетка с помощью которой производят замеры для фиксации расположения транспортных средств для схемы)

EarthKiller
09.08.2011, 10:39
Вот по поводу света сложнее спорить.
а ты их просто не включай - не обязан)

EarthKiller
09.08.2011, 10:50
Это в смысле если ночью тормозят, то тупо гасишь свет и все? Именно, а пока ты стоишь никто не может заставить тебя включить фары - габаритов достаточно.

almond
09.08.2011, 10:51
а ты их просто не включай - не обязан)
Если речь о ксеноне - то необязательно и включать. Там на стекле должна быть маркировка

EarthKiller
09.08.2011, 10:57
Если речь о ксеноне - то необязательно и включать. Там на стекле должна быть маркировка
Сегодня весь день рыскал по инету по поводу законодательства на ксенон. Не нашел я нигде, что она должна быть. В ГОСТ 3544-75 который регулирует как должны светить фары нету ничего про газоразрядные лампы - ни запрета, ни разрешения. Под переоборудование которое должны регистрировать не попадает (выписку из закона в посте 219 давал), согласно ПДД, они могут докопаться только если не настроены согласно того-же ГОСТ 3544-75.
Немного дополню.
В КОаП про неисправности и переоборудование написано:
Стаття 121. Порушення водіями правил експлуатації
транспортних засобів, правил користування
ременями безпеки або мотошоломами

Керування водіями транспортними засобами, що мають
несправності гальмової системи, рульового управління,
тягово-зчіпного пристрою, зовнішніх світлових приладів (темної
пори доби) чи інші технічні несправності, з якими відповідно до
встановлених правил експлуатація їх забороняється, або
переобладнаними з порушенням відповідних правил, норм і
стандартів, або такими, що своєчасно не пройшли державного
технічного огляду
еще не редактированный, но в новом разница только про тех. осмотр. Под неисправный свет не попадает ксенон никак если он нормально отрегулирован.

Yurchello
09.08.2011, 11:05
Для информации господа

Я так понимаю, на каждом посту будет теперь эта их мини лаборатория по выкачке денег и мотания нервов:(

Олександр
09.08.2011, 11:53
Сегодня весь день рыскал по инету по поводу законодательства на ксенон.
UNECE Regulations(1958 Agreement) ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

almond
09.08.2011, 12:17
Сегодня весь день рыскал по инету по поводу законодательства на ксенон.
Так за ксенон и не пытаются жарить :) Пока....Чего толку спорить, КАК будут штрафоавать за тонировку, если этого пока нет. Вот начнется - будем думать :)

EarthKiller
09.08.2011, 18:41
UNECE Regulations(1958 Agreement)
Международные договора насколько я помню не распространяются на внутреннее использование. Вот за границу когда едешь тогда оно будет применяться. Жаль не могу открыть ссылку - инет очень плохой.
Согласно преобладающей пока в современной отечественной доктрине международного права точке зрения физические лица (индивиды) и внутригосударственные организации (в т. ч. межнациональные, торговые и промышленные компании, корпорации) не являются С.м.п. ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

KARAY
09.08.2011, 19:20
+ 100 Вот и я думаю, чо мы копья ломаем, "будут - не будут", бубль гум какой то... Давайте подождем, что бы хоть за что то гайцы докапались, а потом будем искать противоядия!...

EarthKiller
09.08.2011, 19:24
+ 100 Вот и я думаю, чо мы копья ломаем, "будут - не будут", бубль гум какой то... Давайте подождем, что бы хоть за что то гайцы докапались, а потом будем искать противоядия!...
Дык, так и я с этим согласен, разговор начался с того, что народ начинает паниковать по поводу закупки моб. станций для тех. осмотра на дорогах. Пытался обьяснить, что ничего в этом страшного нету)))

almond
09.08.2011, 20:02
Дык, так и я с этим согласен, разговор начался с того, что народ начинает паниковать по поводу закупки моб. станций для тех. осмотра на дорогах. Пытался обьяснить, что ничего в этом страшного нету)))
Да и вообще , наше поколение испугать - попотеть нужно :) Такого уже насмотрелись :)

~Cherry~
10.08.2011, 05:43
Да и вообще , нашеме поколение испугать - попотеть нужно :) Такого уже насмотрелись :)
+10000500

EarthKiller
10.08.2011, 05:49
Да и вообще , нашеме поколение испугать - попотеть нужно Такого уже насмотрелись
+10000500
Интересно, а как тогда понимать посты типа - "вот теперь будут..." до того как еще что-то случилось? Хотя может о другом поколении идет разговор :-)

~Cherry~
10.08.2011, 06:15
Интересно, а как тогда понимать посты типа - "вот теперь будут..." до того как еще что-то случилось? Хотя может о другом поколении идет разговор :-)
да просто интересно, что придумают, что бы зарабатывать...наши же без этого не могут

VIC
10.08.2011, 10:27
что бы зарабатывать...наши же без этого не могут
ОФФ
не знаю таких среди людей, кто без этого может

~Cherry~
10.08.2011, 18:17
ОФФ
не знаю таких среди людей, кто без этого может
я к тому, что от отмены легче не станет

Andrew
11.08.2011, 21:09
Вступає в дію з 14 серпня.
Сам толком не з"ясовував ,бо мало часу...:D наткнувся на статтю де все розжовано
13 серпня набуває чинності закон ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]), який спрощує життя автомобілістів.Тепер керувати чужим авто можна буде без довіреності. Не доведеться проходити і техогляд, крім комерційного пасажирського і вантажного транспорту.
Правда, інспектор, як і раніше, матиме право зупинити будь-який автомобіль на власний розсуд. Для цього водію не обов'язково порушувати правила.
Раніше причини зупинки містилися у наказі МВС. Вони були розмитими, що давало міліції необмежені права. Тепер підстави закріплені у законі "Про міліцію" і вони чіткіші.
Тим не менш, прав у даішників не поменшало. Законних причин зупинити авто настільки багато, що інспектор може піднімати жезл, не задумуючись. Наприклад, для перевірки документів або через схожість водія із злочинцем.
Представитися і назвати причину зупинки - обов'язок працівника ДАІ. Коли міліціонер попросить показати документи - не варто давати йому їх в руки. Тепер документи потрібно пред'являти, а не передавати для перевірки, як це було раніше. Це записано в статті 16 закону "Про дорожній рух".
Менше документів, більше прав
Відтепер інспектору слід показувати лише водійське посвідчення та реєстраційний документ на автомобіль. Тим, хто перебуває за кермом чужого авто, не потрібно возити з собою довіреність від імені власника, а працівники підприємств, що користуються службовим транспортом, не зобов'язані пред'являти дорожні листи.
Реєстраційний документ на авто - ось доказ, що водій користується автомобілем законно, вимагати "додаткових доказів" працівники ДАІ не мають права.
Поліс "автоцивілки", як і раніше, потрібен. За його відсутність передбачений штраф, тож працівник ДАІ може його перевірити. Однак за новим законом інспектор може вимагати лише два документи: водійське посвідчення та реєстраційний документ на авто. Чи правомірною буде його вимога показати ще й страховий поліс?
Логічно припустити: якщо водія зупинили для перевірки документів або встановлення особи, то запитати можуть лише водійське посвідчення та реєстраційний документ. Якщо зупинили за порушення правил та складають протокол або водій став учасником ДТП, можуть поцікавитися і наявністю поліса. І це буде в рамках закону.
Техогляд майже скасували
Прекрасна новина для автомобілістів: відтепер проходити техогляд не потрібно. Втім, це стосується не всіх: легкові автомобілі, що перевозять пасажирів і вантажі у комерційних цілях, повинні будуть діагностуватися один раз на два роки, таксі та вантажівки - раз на рік, автобуси - раз на півроку.
Власникам цих транспортних засобів для проходження техогляду більше не потрібно буде звертатися в МРЕВ. Перевірити свій автомобіль можна буде на приватних СТО, які мають відповідний дозвіл. Держава лише видаватиме дозволи станціям, тож називатиметься техогляд не "державним", як було раніше, а "обов'язковим".
Втім, нововведення не означають, що тепер можна буде не стежити за технічним станом авто. ДАІ активно закуповує мобільне обладнання, яке дозволить перевірити технічний стан транспортних засобів прямо на дорозі.
Перевірка гальм у полі
Правила дорожнього руху, як і раніше, забороняють керувати автомобілем, який має несправності: непрацюючі вночі фари, несправні гальма, рульове керування. За це передбачено штраф 340-425 гривень. За повторне порушення можуть позбавити права керувати транспортним засобом на півроку і навіть арештувати.
Однак для діагностування авто на дорозі автоінспекції недостатньо мати сучасне обладнання. Потрібно, щоб закон передбачав таку процедуру. Інспектор повинен мати законні підстави змусити водія надати свій автомобіль для огляду і могти перемістити автомобіль у зручне місце - не на узбіччі ж перевіряти гальма.
Нині таких прав у ДАІ нема, отже, поки не будуть внесені зміни до законів про дорожній рух, міліцію та до правил дорожнього руху, вимоги про проведення техогляду на дорозі можна ігнорувати.
Якщо ж інспектор таки захоче затримати водія для проведення діагностики, варто поцікавитися, на яких підставах він це робить, і звернути увагу на те, що його дії мають ознаки перевищення влади, а за це передбачена кримінальна відповідальність за статтею 365 Кримінального кодексу.
Страхування "всліпу"
Зараз активно обговорюється питання, як поведуть себе страхові компанії у зв'язку із скасуванням державного техогляду. Раніше поліс "автоцивілки" можна було придати на будь-який автомобіль, незалежно від його технічного стану. Таку політику страховиків можна було зрозуміти - за станом транспортних засобів стежила ДАІ.
Слідкувала погано, іноді з корупційними зловживаннями, але слідкувала. Тепер страхові компанії, виписуючи поліси цивільної відповідальності, можуть поцікавитися, на які автомобілі виписуються поліси, і який їх технічний стан. Чи не приведе страхування "всліпу" до збільшення ризиків та фінансових втрат компаній?
Відповідь на це питання буде відома згодом, коли ДАІ матиме статистику ДТП, а страховики підсумують результати своєї роботи. Поки що достеменно відомо лише одне: закон не вимагає огляду авто для оформлення страховки.
ДАІ без штрафів
Скасування "класичного" державного техогляду є безумовним позитивом. Втім, у бочці меду мусить бути ложка дьогтю - штрафи за порушення правил. Раніше їх оплату контролювала ДАІ під час проходження чергового техогляду: якщо є несплачений штраф, його пропонували сплатити, і інцидент вичерпувався.
Тепер сплату штрафів буде контролювати виконавча служба, яка робитиме це за загальними правилами. Тож якщо у водія є такий борг, до нього можуть застосувати засоби впливу: арештувати авто, помешкання, заморозити банківські рахунки.
Спілкування з державним виконавцем навряд чи буде приємним, тому треба бути уважним і вчасно оплачувати штрафи, а ще краще - не порушувати. Є висока ймовірність, що скасування техогляду негативно вплине на аварійну ситуацію на дорогах, а це може призвести до відновлення державного техогляду.

almond
11.08.2011, 22:04
Особенно порадовал абзац "Перевірка гальм у полі" ! Едешь с семьей куда-нибудь, а тебя остановили и предлагают проверить, держит ли у тебя ручник :) Я все понимаю, что пока этого нет, что все еще 100 раз поменяемтся - не в Швейцарии живем и т.д. и т.п. Просто порадовала сама идея - едешь в аэропорт к самолету и берешь запас минут 15 на случай пробок, остановок ГАИ.... А теперь часик накидывать ? В любую минуту ТО может "привалить" ?

Andrew
12.08.2011, 06:27
Ну я так зрозумів,що поки що, в полі ніхто не зупинить...оскільки немають таких прав...далі,поживем-побачим:friends:
Правила дорожнього руху, як і раніше, забороняють керувати автомобілем, який має несправності: непрацюючі вночі фари, несправні гальма, рульове керування. За це передбачено штраф 340-425 гривень. За повторне порушення можуть позбавити права керувати транспортним засобом на півроку і навіть арештувати.
Однак для діагностування авто на дорозі автоінспекції недостатньо мати сучасне обладнання. Потрібно, щоб закон передбачав таку процедуру. Інспектор повинен мати законні підстави змусити водія надати свій автомобіль для огляду і могти перемістити автомобіль у зручне місце - не на узбіччі ж перевіряти гальма.
Нині таких прав у ДАІ нема, отже, поки не будуть внесені зміни до законів про дорожній рух, міліцію та до правил дорожнього руху, вимоги про проведення техогляду на дорозі можна ігнорувати.

Yurchello
15.08.2011, 16:47
Господа-водители, подскажите как на сегодняшний день обстоят дела с путевыми и доверенностями?Кого то останавливали за эти дни?Требовали вышеупомянутые документы показать?
Не знаю, писать ли на служебный путевку или так ездить?

EarthKiller
15.08.2011, 16:53
Не знаю, писать ли на служебный путевку или так ездить?
Закон вступил в силу 13 числа, путевки не нужны более.
А на счет остановок - сам хотел поинтересоваться, требуют ли теперь ГАЙцы права им в руки давать или без ругани достаточно просто повертеть перед носом?

Stason-Tucson
15.08.2011, 17:05
за непередачу документов ментам в руки хотят применить 185-ю статью"грубое неповиновения законным требованиям работника милиции".Вот так....

Непередачу документов ГАИ расценивает как неповиновение
В редакции Закона Украины О дорожном движении, которая действовала до вступления изменений, была четко прописана обязанность водителя передавать работнику милиции документы. Однако, ст. 126 КУпАП наказывала автомобилиста в случае, если он не передал или не предъявил права и техпаспорт.

То есть, если вы только показали инспектору документы, но не передали их в руки, то формально вы не выполнили свою обязанность, но наказать вас за это нельзя, поскольку в ваших действиях нет административного проступка.

Тема передачи документов была одна из самых болезненных - на ее почве возникло множество конфликтов, судебных процессов, незаконных задержаний. В итоге был сделан правильный вывод: в ЗУ Про милицию cлово «передавать» заменили выражением «предъявить».

Газета Сегодня пишет, что это противоречит Правилам дорожного движения, в которых пока указано, что водитель обязан именно «передать», а не «предъявить» права, техпаспорт и полис. Поэтому возможны конфликты: инспектор будут ссылаться на ПДД, а водитель на закон. Прав водитель, потому что ПДД ниже по статусу — они утверждаются постановлением Кабмина и являются подзаконным актом. Но это продлится недолго: в заключительных положениях закона указано, что Кабмин обязан привести свои нормативные документы в соответствие с законом, поэтому противоречие скоро устранят.

На сайте Управления ГАИ МВД появился проект изменений в ПДД под номером 1306. Гаишники предлагают сделать такую редакцию правил: «пред’явити, а в разі виникнення підозри щодо підроблення, передати для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1».

ГАИ также пошла на другой шаг - в милиции решили трактовать непередачу документов не только по ст. 126 КУпАП, но и как ст. 185 КУпАП - злостное неповиновение законному распоряжению сотрудника милиции.
Дорожный контроль напоминает, что согласно Конституции, гражданин не может быть привлечен дважды к юридической ответственности за одно правонарушение.

Замначальника ГАИ Киева Опанасенко И.Б., однако, считает, что за неперадачу документов можно писать два штрафа, как по ст. 126 так и по ст. 185.

Трактовка Госавтоинспекцией норм законодательства, было опровергнуто Университетом Драгоманова в лингвистическом выводе которого, прямо указано, что водитель имеет право только предъявить документы, но не передавать их.
МВД отвергает лингвистический вывод Университета Драгоманова и настаивает, что водитель все-таки обязан передавать документы, а не то будет протокол за злостное неповиновение по ст. 185 КУпАП. Об этом Министерство написало в своем обращении на имя Верховной Рады Украины (полный текст здесь).

Как известно согласно ст. 19 Конституции Украины «органи державної влади їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України».

Простыми словами это означает, что у работника милиции должно быть не только право, но и обозначены рамки применения и способ реализации этого права.

Сотрудник ГАИ, как и любой сотрудник милиции, имеет право проверить документы. Но, ни в одном законе Украины не указано, что гаишник во время реализации своего права проверять документы может требовать передать их в руки.

Если же в законах не указано право сотрудника милиции требовать передачи документов в руки или же не указано в процессуальных нормах, что документы проверяются исключительно в руках - то гаишник не может настаивать на том, чтобы водитель передал в руки свои документы.

МВД ссылается на обязанность водителя передавать документы. Тогда, как пишет ДК, ст. 185 должна звучать так: «злостное невыполнение водителем своих законных обязанностей». Такая статья уже есть, и эта ст. 126 КУпАП, которая регламентирует ответственность за непередачу документов.

Однако, ст. 126 старой редакции была написана так, что ответственность наступала только, если водитель отказался предъявить документы. То есть закон хоть и обязывает водителя передавать, но не предполагает за это какого либо наказания, а следовательно - человек не совершает ни одного правонарушения.

Yurchello
15.08.2011, 17:07
Закон вступил в силу 13 числа, путевки не нужны более.
А на счет остановок - сам хотел поинтересоваться, требуют ли теперь ГАЙцы права им в руки давать или без ругани достаточно просто повертеть перед носом?

Закон то вступил, но правила до сих пор не изменены:eek:

EarthKiller
15.08.2011, 17:20
Закон то вступил, но правила до сих пор не изменены
То, что ПДР не изменены проблема КАБМИНА который должен был привести в норму всю регламентирующую законодательную базу к моменту вступления в действие данного закона.

Stan
15.08.2011, 17:22
То, что ПДР не изменены проблема КАБМИНА который должен был привести в норму всю регламентирующую законодательную базу к моменту вступления в действие данного закона.
Не "к моменту вступления", а в течении месяца после опубликования...
В законе так написано.

Публiкацiї документа
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Голос України вiд 14.07.2011 - № 126
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Офіційний вісник України вiд 22.07.2011 - 2011 р., № 53, стор. 83, стаття 2095, код акту 57492/2011
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Урядовий кур'єр вiд 28.07.2011 - № 136

Интересно от какой даты считать месяц...

EarthKiller
15.08.2011, 17:31
А в статье которую Stason-Tucson привел они чет сильно там перемудрили, а последние два абзаца... так вообще запутали.
На данный момент нигде законодательно не указано, что требуется передавать документы в руки сотруднику милиции для проверки. Кроме правил ПДД которые должны поменять в ближайшем будущем.
В законе так написано.
Ну перефразировал, но в лубом случае данный закон вступает(вступил) в силу через месяц после опубликования.

EarthKiller
15.08.2011, 18:30
Голос України вiд 14.07.2011 - № 126

Bad
15.08.2011, 20:42
В законе так написано.

Публiкацiї документа
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Голос України вiд 14.07.2011 - № 126
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Офіційний вісник України вiд 22.07.2011 - 2011 р., № 53, стор. 83, стаття 2095, код акту 57492/2011
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Урядовий кур'єр вiд 28.07.2011 - № 136

ст. 253 ЦПУ ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Голос України вiд 14.07.2011 - № 126
:good: Указ ПУ ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])