Показати повну версію : Ответственность пешеходов.
Цікаво, коли у нашій країні, нарешті на практиці, реалізують відповідальність пішохода. У Європі , Ви не побачите пішохода, що перебігає дорогу. Знаю, ще за марок , штраф складав 250 марок у Німеччині. У нас реально працівники ДАІ для виконання особистого плану також складають протоколи на пішоходів. Їх близькі родичі постійно порушують ПДР, самі ж ДАІшники їх і оплачують. За нашими ПДР у більшості випадків винин водій, адже він керує джерелом підвищеної небезпеки та повинен передбачити. Простий приклад з практики : 4 смуги, між ними подвійна суцільна.
Стоїть пішоход на полосі. В останній момент рушає і під колеса. Водій, що не стикався з такими ситуаціями, одразу у поясненнях пише, що бачив заздалегідь пішохода, який спокійно стояв не планував переходити проїздну частину. Нажаль, такі пояснення "самогубство", адже водій при виявлені перешкоди зобов"язаний вжити усі дії, аби забезпечити безпечний проїзд, аж до повної зупинки.
Якщо трактувати наші ПДР, зупиняєшся , переводиш через дорогу, або можеш нажити "мінінгіт".
У нас багато проблем на дорогах, самі дороги, пішоходи і дураки. Думаю, ці проблеми не вирішаться ніколи !
Видал я одного такого пешехода, машина остановилась, вышел водитель и его друг, отметелили пешехода, отвели в безопастную зону на тротуар, сели и поехали. Я думаю что такой пешеход больше не будет так поступать. Всё по честному. Машина тормозила так что её аж развернуло. Я бы наверное поступил так-же. Уж очень жёсткое было торможение. А водитель молодец. Леси Украинки - Ивана Кудри.
У мене товариш саме так і зробив. У залитого дідуся виявилась хороша пам"ять на номера та усиновлений ним колись хлопчина, який на той момент уже працював у адніністрації президента. Наспуного ранку вивели мало не у наручниках з дому. Результат - один удар = 500 у.о. залитому дідусю. Скільки віддав міліціонерам не знаю. Закон необхідно міняти, тоді питання знімляться самі собою. Усіх хто бігає по дорогах. рано чи пізно "перетовчуть"
Хамство и дешёвая элитность на этой славянской земле не искоренить, правило "3Д" (Дай Дорогу Дураку)-покажи фигу в кармане, сэкономь время и нервы [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Це філософія, але поки культури не буде у суспільстві , її не буде і на дорогах. Це аксіома
Це філософія, але поки культури не буде у суспільстві , її не буде і на дорогах. Це аксіома
Культура приходит с молоком матери, с возрастом, обучением. Раз они (пешеходы) уже ходят, остаётся либо учить невоспитанных либо ждать пока состарятся и помудреют (кто-то научит но не мы). [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Европейские пешеходы именно так и ходят. И никто их не давит, проверено. Водители уважают пешехода и наблюдают за его действиями. А у нас нужно за ямами наблюдать.
у нас пешеход воспринимает зебру как продолжение тротуара а не как часть автомобильной дороги предназначенную для пересечения пешеходами
у них пешеходы переходят дорогу группами, около некоторых знаков переходов даже табличка с цифрой висит (3-5-7 и тд минимальная- максимальная группа) у нас как шел так и идет
Вспомните пересечение зебр около рынков. Например Скляренка около Куреневского, Героев Днепра в выходной день
P.S. Пешеходов пропускаю всегда, даже вне переходов
Вот, блин...! [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] А когда я, ( несколько постов выше), написал, что типа Украинскому пешеходу наплевать на правила, элементарную осмотрительность и вообще на всех кто за рулем, Вы меня злым обозвали... [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Я по прежнему считаю, что нужно и по пешеходам, и по велосипедистам ужесточать правила и штрафы...
В Венгрии, если ночью у велосипедиста не горят ( электрические!!!) передний и ЗАДНИЙ фонари, полиция тупо останавливает и забирает велосипед, плюс штраф... ( изъятые велосипеды пускают с аукционов)...Это у них установлено на законодательном уровне, но... у них просто нет подобных нарушений, все велосипедисты передвигаются по правилам!!!! [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
yurat2008
20.12.2010, 18:39
В финляндии если ты сбил пешехода не на переходе - то есть в месте не предназначеном для его перебывания - даже в случае его смерти родственники восстанавливают автомобиль (возвращают страховой компании бабло)
Угадайте - у них под колёса кидаются?
Так вот пока не будет одинаковых правил для пешеходов, велосипедистоов и водил - толку не будет. А то админ кодекс кабы один - только пешеход больше 185 Грн помоему вообще не может заплатить, а для нас меньшего 185 и штрафа то не бывает.
В венгрии для пешеходов зелёный горит столько, что нужно очень быстро идти чтобы успеть - честное слово, я сам обалдел и приятно удивился, а нашим туристам с расслабленными булками даже пипикали [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Но мы же расслабленные, можем по телефону поговорить на зебре, или остановиться музыку в плеере переключить - убил бы.Но мы же на зебре и на свой зелёный.
yurat2008
20.12.2010, 20:04
Пешеходы вообщето делятся на шустрых и мёртвых. Может злая шутка. но доля правды в ней есть
Мы все уже несколько постов подряд говорим одно и то же. Пешеходов штрафовать нужно. Одна только маленькая подробность есть : Для этого ДПС-никам нужно работать ! У пешехода права не заберешь и номер на нем не написан. Нужно составлять протокол, при необходимости - препровождать в отделение. Выписав штраф нужно потом отслеживать его уплату, т.к. техосмотр пешеход не проходит. Этого никто делать не хочет. Точно так же безбилетники в электричке "посылают" контролера и наряд по этому поводу за ними не приходит. Точно так же никто не приедет штрафовать собаковладельца за то, что его собака кладет кучу в детскую песочницу. Никто не приедет из-за того, что у вас в подъезде живет бомж и ходит к вам под дверь и т.д. Сидеть в засаде с феном - другое дело. Дешево и сердито ! Остановил - протокол - деньги. А из-за мелких правонарушений с пешеходом на красный свет никто пальцем о палец не ударит у нас в стране еще лет 20
Мы все уже несколько постов подряд говорим одно и то же. Пешеходов штрафовать нужно. Одна только маленькая подробность есть : Для этого ДПС-никам нужно работать ! У пешехода права не заберешь и номер на нем не написан. Нужно составлять протокол, при необходимости - препровождать в отделение. Выписав штраф нужно потом отслеживать его уплату, т.к. техосмотр пешеход не проходит. Этого никто делать не хочет. Точно так же безбилетники в электричке "посылают" контролера и наряд по этому поводу за ними не приходит. Точно так же никто не приедет штрафовать собаковладельца за то, что его собака кладет кучу в детскую песочницу. Никто не приедет из-за того, что у вас в подъезде живет бомж и ходит к вам под дверь и т.д. Сидеть в засаде с феном - другое дело. Дешево и сердито ! Остановил - протокол - деньги. А из-за мелких правонарушений с пешеходом на красный свет никто пальцем о палец не ударит у нас в стране еще лет 20
Так всё просто. Устанавливается личность, составляется протокол, штраф, и исполнительная служба рулит. Кстати новый закончик уж есть. Про державну виконавчу службу. Я читал, пульс учащался. Заёмщикам посвящается.
Я не о том , что это невозможно сделать. Я о том, что никому не нужно. Не нужен пешеход ДАИ, пока они в засаде с феном сидят. Не нужен он и исполнительной.На одного исполнителя в районной исполнительной службе около 1000 дел. Поинтересуйтесь, сколько исполнительных производств умирает с надписью "неможливо виконати у зв,язку..." Да о чем это я ? Пример гораздо ближе. Перед техосмотром идешь в ГорГАИ и узнаешь, какие там на тебе висят штрафы.... И висят они там годами и не доходят до них ни у кого руки....
yurat2008 - Ви цілком праві. Може я радикальний, але достатньо зняти з водія відповідальність за наїзд на пішохода у місці, де це не передбачено.
На сьогодні водій оплачує лікування + моральний збіиток, послуги СПД-ФО слідчий районного відділу міліції, що приймає рішення про кримінальні справі (відкривати чи чи відмовити), іноді судмедексперта щоб встановити як " травма легкої степені важкості", а за ремонт своєї машини уже і думати не хочеться.
Радикалізм у тому, що якщо пішоход оплатить сам своє лікування + ремонт авто, ні він, ні його близькі і знайомі через дорогу не побіжать. Покажіть це по телебаченню дідусям і бабусям(перша категорія дорожніх бігунів), що таке бі-ксенонова фара, чому вона коштує 700 у.о. і скільки пенсій, степендій чи з\п доведеться віддати за ремонт авто, повірте 50 % бігати перестануть. Інших 50% побігають рік, їх перетовчуть і ось Вам культура на дорозі, але така їх доля. Я ж не заставляю їх бігати по дорозі....
yurat2008 - Ви цілком праві. Може я радикальний, але достатньо зняти з водія відповідальність за наїзд на пішохода у місці, де це не передбачено.
На сьогодні водій оплачує лікування + моральний збіиток, послуги СПД-ФО слідчий районного відділу міліції, що приймає рішення про кримінальні справі (відкривати чи чи відмовити), іноді судмедексперта щоб встановити як " травма легкої степені важкості", а за ремонт своєї машини уже і думати не хочеться.
Радикалізм у тому, що якщо пішоход оплатить сам своє лікування + ремонт авто, ні він, ні його близькі і знайомі через дорогу не побіжать. Покажіть це по телебаченню дідусям і бабусям(перша категорія дорожніх бігунів), що таке бі-ксенонова фара, чому вона коштує 700 у.о. і скільки пенсій, степендій чи з\п доведеться віддати за ремонт авто, повірте 50 % бігати перестануть. Інших 50% побігають рік, їх перетовчуть і ось Вам культура на дорозі, але така їх доля. Я ж не заставляю їх бігати по дорозі....
А теперь не плохо бы эти мысли "донести" до законодателя [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Осталось кинуть жребий кого пошлём? А не послать ли нам гонца!
Так вони і самі ж це розуміють. про те у ВР досить потужне лобі департаменту ДАІ, які таку законодавчу ініціативу не підтримають, а успішно поховають...
Хорошо сказал [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Ты думаешь это поможет? Сколько рекламных роликов, сколько видеорепортажей с мест ДТП с участием пешеходов транслируется, где зачастую пешеход накрыт простыней. И ты думаешь после этого становится меньше желающих успеть перебежать дорогу в неположенном месте. Кто-то из юмористов шутил по этому поводу: "Красный сигнал, желтый, зеленый - это теория, а вот пока машина не переедет ..."
думаю, 50 % врозумить. інших 50% доведеться передавити... [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
А теперь не плохо бы эти мысли "донести" до законодателя [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Донести, это самое сложное. Я бы еще ввел им штрафы хотя бы в 1000грн. А по поводу выяснения личности, так это просто, гаишник - это мент поэтому на него распространяются почти все права ментов в том числе и задерживать на три часа. Любому не захочется торчать рядом с ментом три часа, поэтому либо быстро установят личность либо решать на месте с гаишником, а при таком штрафе такса как для водил, основной контингент бегающих быстро успокоятся. Провести несколько месячников по пешеходам должно помочь. В каждом городе есть такие места где пешеходов на дороге больше чем машин и бегают кто как хоче(в Днепре это озерка и победа после круга)
Хотя сижу пишу, а жену научить переходить по правилам никак заставить не могу [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Хотя сижу пишу, а жену научить переходить по правилам никак заставить не могу [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Действуй через детей, я малую 5 лет так научил, что если с старшей (11 лет) или женой на красный перейдут или за пределами зебры то на всю улицу орет: "так неможна!!!" и потом мне дома докладывает. Все плюнули и начали ее слушать что бы потом от меня не выслушивать [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
А если по делу, то ответственности таки не хватает ни у водителей ни у пешеходов, и если бы она была, то вряд ли бы кому на ум пришло поднять штрафы, ибо - нет нарушителей, нет дохода, независимо от размера штрафа! ИМХО
yuriy_od_ua
21.12.2010, 23:29
Согласен с вышеописанным, но кроме разъяснительной и прочей работы с пешеходами, нужно рассматривать этот вопрос в целом в рамках дорожного строительства и грамотной организацией движения.
Не должно быть возле рынков и крупных торговых центров нерегулируемых пешеходных переходов - там же вообще невозможно проехать по правилам, все время идут люди. Нужно делать или регулируемые, или подземные/надземные переходы.
Также не должно быть купленных магазинами собственных переходов (со светофорами и без) через каждые 10 м, что нарушает нормы по градостроительству в плане расстояния между перекрестками и переходами на дорогах различных категорий.
Какая разъяснительная работа ? Звиздюлей им подсрачниками давать нужно ! Ведь если что, сидеть водиле, и откупаться бакинскими тоже ему,
и взятки следакам давать тоже ему. Водила кругом неправ ! Даже если какая-то тупая овца или баран идёт не по переходу, по сторонам не смотрит,
как будто его Бог поссать отпустил. Ещё-бы ,ведь он где-то слышал, что его везде пропустить должны, а машины остановиться, как вкопанные !
Задрали тупые пешеходы !
yuriy_od_ua
21.12.2010, 23:55
Задрали, не спорю. Ну так разъяснительная работа разная бывает. Может в себя и звездюли включать)
а кстати, по моим наблюдениям, основная масса пешеходов идущих по зебре, обязательно говорят по сотовому и им наплевать кто там и что там едет по дороге - главное что ОНО переходит дорогу! [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
И совершенно не участвуют в дорожной обстановке, даже если на улице темно, если выходит из за припаркованной машины или с остановившейся во второй полосе маршрутки. Наверное все насмотрелись Дункана Маклауда или заигрались в Сталкера....
yurat2008
22.12.2010, 08:11
ну если каждый водитель хотябы раз выпишет пи....лей (можно и не только моральных) таким левым пешеходам - часть из них станет дисциплинированей. Я например грешен - пару раз когда пешеходы прям под колёса бросались матом обкладывал, один раз мужик даже в ухо схлопотал - правда он дюже разговорчивый был, не смотря на разные весовые (у меня спортивная молодость за плечами, 2,05 роста и 120кг живого веса, короче лет уже так с 14 професионально не тренеруюсь, а ручки то помнят [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
ну если каждый водитель хотябы раз выпишет пи....лей (можно и не только моральных) таким левым пешеходам - часть из них станет дисциплинированей. Я например грешен - пару раз когда пешеходы прям под колёса бросались матом обкладывал, один раз мужик даже в ухо схлопотал - правда он дюже разговорчивый был, не смотря на разные весовые (у меня спортивная молодость за плечами, 2,05 роста и 120кг живого веса, короче лет уже так с 14 професионально не тренеруюсь, а ручки то помнят [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Пора объединяться в банду.
yurat2008
22.12.2010, 08:15
ОФФ ну банды это прерогатива лихих девяностых, мы пропустим эту цепь эволюции и обьединимся сразу в депутатские фракции [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
ОФФ ну банды это прерогатива лихих девяностых, мы пропустим эту цепь эволюции и обьединимся сразу в депутатские фракции [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
только не в опозиционную - их бью чаще [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
У нас в Днепре место городского депутата на последних выборах примерно 2 Тушкана стоило [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Тушканов не напасемся
yurat2008
22.12.2010, 08:42
у нас в один вкладывались
ну если каждый водитель хотябы раз выпишет пи....лей (можно и не только моральных) таким левым пешеходам -
.... попадет под действие статьи Криминального Кодекса
таким левым пешеходам А наоборот? Докладываю случай, произошедший года 2-3 назад. Около 22:00 идем компанией человека 4 через зёбру. Машин в такое время не монго. Лето, жара, народ пьет пиво на ходу. Т.е. не стоим, а идем с прежнй скоростью. Тут какой то конь педальный из 3-го ряда (всего 4 . это поворот с пр. Победы на Воздухофлотский в сторону КВО для киевлян) летит в поворот. Едва успели увернуться. Потоком воздуха попки припекло. Выхватываю у жены бутылку пива и удачненько так попадаю шумахеру в заднее стекло. Думаете он остановилсяи вернулся разбираться?
Ребята, давайте жить дружно! И с пешеходами в том числе. Прикинь, как им "весело" тащиться по скользким не очищеным тротуарам, а ветер в лицо несет снег. Как мы их окатываем водой в дождь. Короче, злой вы yurat2008 [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
таким левым пешеходам Едва успели увернуться. Потоком воздуха попки припекло. Выхватываю у жены бутылку пива и удачненько так попадаю шумахеру в заднее стекло. Думаете он остановилсяи вернулся разбираться?
Короче, злой вы yurat2008 [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
DRAKOА Ты добрый? 1.Обидел женщину .Выхватываю у жены бутылку пива ... 2.удачненько так попадаю шумахеру в заднее стекло... [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
yurat2008
22.12.2010, 11:38
Короче, злой вы yurat2008 [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Я строгий, но справедливый [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
А нашим по другому не доходит, менталитет такой.
Я строгий, но справедливый [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
А нашим по другому не доходит, менталитет такой.
Пора заказывать биты с клубной символикой? [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
yurat2008 100% правий. Не думаю, що якщо я зіб"ю дурня в неположеному для переходу місці, він буде справедливим і візьме провину на себе ще й витрати на ремонт мого авто відшкодує. Такі питання повинні бути закріпленими на рівні закону .
Для настрою і прикладу :
Мій клієнт збив на дорозі з 4 смугами хворого, який втік з лікарні для душевно хворих. При цьому форма одягу була відповідна. (хворому я не дивуюся, у нас здорові, вроді, по дорогах бігають).
Враховуючи, що водій був 21 року, з нього зняли гроші, щоб закрити кримінальну справу, хоч реально я думаю, що слідак ще успішно зняв гроші із головного лікаря цієї лікарні. Але, пояснення,що не були грамотно написані моїм клієнтом, по усіх признаках зробили його винним. Достатньо було написати. що він завчасно бачв хворого, але не думав, що останній побіжить. А це 100% вина водія.
VIC- були пропозиції створити тему порад учасникам форуму , щодо правильності поведінки та написання пояснень при ДТП чи правопорушеннях. Обізнаний, значить озброєний. Колеги, прошу підтримати !!!!
VIC- були пропозиції створити тему порад учасникам форуму , щодо правильності поведінки та написання пояснень при ДТП чи правопорушеннях. Обізнаний, значить озброєний. Колеги, прошу підтримати !!!!
Підтримую.Скоро для всіх стане актуально.
yurat2008
23.12.2010, 07:16
+1
Підтримую.Скоро для всіх стане актуально.
Целый раздел есть: Здесь [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Парни, а ткните плз кто знает где в ПДД пункт касательно пешехода стоящего на двойной, что его нужно отвести в безопасное место.
Парни, а ткните плз кто знает где в ПДД пункт касательно пешехода стоящего на двойной, что его нужно отвести в безопасное место.
Не, там не так, это если он переходил, но не успел, то должен остаться на двойной осевой и ждать зелёного на островке.
Не, там не так, это если он переходил, но не успел, то должен остаться на двойной осевой и ждать зелёного на островке.
пішохід - особа, яка бере участь у дорожньому русі поза транспортними засобами і не виконує на дорозі будь-яку роботу. До пішоходів прирівнюються також особи, які рухаються в інвалідних колясках без двигуна, ведуть велосипед, мопед, мотоцикл, везуть санки, візок, дитячу чи інвалідну коляску;
пішохідний перехід - ділянка проїзної частини або інженерна споруда, призначена для руху пішоходів через дорогу. Пішохідні переходи позначаються дорожніми знаками 5.35.1-5.37.2 (див. додаток 1), дорожньою розміткою 1.14.1-1.14.3 (див. додаток 2) ( 306а-2001-п ), пішохідними світлофорами. За відсутності дорожньої розмітки межі пішохідного переходу визначаються відстанню між дорожніми знаками або пішохідними світлофорами, а на перехресті за відсутності пішохідних світлофорів, дорожніх знаків та розмітки - шириною тротуарів чи узбіч.
4.7. Пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності - на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.
4.8. Якщо в зоні видимості немає переходу або перехрестя, а дорога має не більше трьох смуг руху для обох його напрямків, дозволяється переходити її під прямим кутом до краю проїзної частини в місцях, де дорогу добре видно в обидва боки, і лише після того, як пішохід упевниться у відсутності небезпеки.
4.9. У місцях, де рух регулюється, пішоходи повинні керуватися сигналами регулювальника або світлофора.
У таких місцях пішоходи, які не встигли закінчити перехід проїзної частини дороги одного напрямку, повинні перебувати на острівці безпеки або лінії, що розділяє транспортні потоки протилежних напрямків, а у разі їх відсутності - на середині проїзної частини і можуть продовжити перехід лише тоді, коли це буде дозволено відповідним сигналом світлофора чи регулювальника та переконаються в безпеці подальшого руху.
4.10. Перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких об'єктів, що обмежують оглядовість, пішоходи повинні впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються.
4.14. Пішоходам забороняється:
а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;
в) допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину;
г) переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху
в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;
ґ) затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов'язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;
д) рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.
4.16. Пішохід має право:
а) на перевагу під час переходу проїзної частини позначеними нерегульованими пішохідними переходами, а також регульованими переходами за наявності на те відповідного сигналу регулювальника чи світлофора;
б) вимагати від органів виконавчої влади, власників автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів створення умов для забезпечення безпеки дорожнього руху.
Где то я тут читал, что сбили психа на двойной и при написании объяснения фраза " видел его на двойной но не знал что он прыгнет под машину" это приговор. А что должен был сделать водитель?
Где то я тут читал, что сбили психа на двойной и при написании объяснения фраза " видел его на двойной но не знал что он прыгнет под машину" это приговор. А что должен был сделать водитель?
Была похожая ситуация только пьяный, зацепил заркалом(40 км.ч.), т.к. чел стоял а потом внезапно пошёл. Я остановился, спросил как он,оказалось запачкал плащ, и он упал на одно колено. предложил больницу. Он сказал что сотрудник таможни и ему нельзя что-бы на работе узнали что он пьяный на дороге, от милиции тоже отказался. В общем довёл до квартиры, встретили родители и девушка. Хорошо расстались. Утром за мной домой приехали и в наручники. Скрылся с места дтп. Чел нашёл адвоката и началось 10 000..у.е. 1996г.-на минуточку. Цена квартиры 2-х комнатной. Я их и послал. Он пообещал следаку денег.Я тоже тогда носил форму военную,потому и знаю. Меня просто уговаривали дать денег. Нашёлся знакомый в Генеральной. Позвонил к следаку, задал пару вопросов, и сказал что состава приступления нет, что вы делаете? А??? через пол часа у меня на руках была справка об отсутствии состава преступления. Ну тогда мне всю картину и нарисовали. Что меня хотели тупо развести. А у меня в машине три свидетеля что всё происходило не на пеш. переходе. и с моей стороны нарушений небыло. Всё зависит от заинтересованности следователя.
Це п ПДР, які першими напишуть слідчі, коли відкриватимуть матеріал при наїзді на пішохода.
2.3. Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний:
• б) бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі;
• 12.1. Під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен ураховувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним.
•
VIC, Ви праві і витяги з ПДР правильні. Про те, якщо пішоход стоїть на осьовій смузі, наїзд на нього всеодно порушення :-)
12.3. У разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об'єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об'їзду перешкоди. [/color] [/color]
LRM - єдиний вихід у ситуації настоювати на тому, що Ви не бачили, об"єктивно не могли бачити перешкоду(пішохода), так як вона раптово з"явилась на проїздній частині. Ваша швидкість (в рамках дозволеної навіть якщо була вищою якщо 60 то пришете 40-55) та дії спрямовані на уникнення наїзду, а саме екстренне гальмування, до якого Ви вдалися при виявлені перешкоди не дали змоги уникнути наїзду.
У ситуації з "псіхом" закривати варто було головного лікаря лікарні, з якої втік хворий.
Sabid[/color], Ви закрили тему, до того як хотів написати корисну річ, тепер змушений тут :-(.
Чому наголошую за швидкість:
Якщо Ви перевищили швидкість менш ніж на 20 км\год Вас не оштрафують(принаймі по сьогодні діючих ПДР)
Але, якщо Ви напишете, що рухались зі швидкістю 61км\год і сталося ДТП, тоді ймовірність висока, що Вас визнають винним, або частково винним і тоді у простій ситуації може бути обоюдка
С начала недели на на одной из волн постоянно слышно как проверяют водителей на рецедив ст. 122 ч.1
отсюда вывод:
- 122 ч1 уже работает
- под неё уже останавливают и по первому разу предупреждают
- за повторне скоєння что-то делают, что - пока загадка
VIC, я правильно Вас розумію, попереджають про відміну не наказуваного перевищення швидкості (20 км/год) ???
Вить, а про что там? в 122?
VIC, я правильно Вас розумію, попереджають про відміну не наказуваного перевищення швидкості (20 км/год) ???
Яку відміну?
Ще нічого не відмінили.
Вить, а про что там? в 122?
Стаття 122. Перевищення водіями транспортних засобів
встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на
заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та
порушення інших правил дорожнього руху
Перевищення водіями транспортних засобів встановлених
обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять
кілометрів на годину, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки
проїзної частини доріг, правил перевезення вантажів, буксирування
транспортних засобів, зупинки, стоянки, проїзду пішохідних
переходів, ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих
пішохідних переходах, а так само порушення встановленої для
транспортних засобів заборони рухатися тротуарами чи пішохідними
доріжками, -
тягнуть за собою накладення штрафу від п'ятнадцяти до
двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Порушення водіями транспортних засобів правил проїзду
перехресть, зупинок транспортних засобів загального користування,
проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника,
ненадання переваги в русі маршрутним транспортним засобам,
порушення правил обгону і зустрічного роз'їзду, безпечної
дистанції або інтервалу, розташування транспортних засобів на
проїзній частині, порушення правил руху автомагістралями,
користування зовнішніми освітлювальними приладами або
попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його
напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з
порушенням вимог відповідних стандартів, користування водієм під
час руху транспортного засобу засобами зв'язку, не обладнаними
технічними пристроями, що дозволяють вести перемови без допомоги
рук (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час
виконання ними невідкладного службового завдання), а так само
порушення правил навчальної їзди, -
тягнуть за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до
тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Перевищення водіями транспортних засобів встановлених
обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на п'ятдесят
кілометрів на годину, ненадання переваги в русі транспортним
засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги,
пожежної охорони, міліції, що рухаються з увімкненими спеціальними
світловими або звуковими сигнальними пристроями, а так само
порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди
дорожньому руху або загрозу безпеці руху, -
тягнуть за собою накладення штрафу від тридцяти до сорока
неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи
на строк від тридцяти до сорока годин.
Порушення, передбачені частинами першою, другою або третьою
цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки, а саме:
примусили інших учасників дорожнього руху різко змінити швидкість,
напрямок руху або вжити інших заходів щодо забезпечення особистої
безпеки або безпеки інших громадян, що підтверджені фактичними
даними, а саме: поясненнями особи, яка притягається до
адміністративної відповідальності, потерпілого, свідків, показань
технічних приладів та засобів фото- і відеоспостереження та іншими
документами, -
тягнуть за собою накладення штрафу від сорока до п'ятдесяти
неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права
керування транспортними засобами на строк від шести місяців до
одного року.
{ Стаття 122 із змінами, внесеними згідно з Указами ПВР N 7542-11
від 19.05.89, N 1369-12 від 29.07.91, N 1818-12 від 15.11.91;
Законами N 3785-12 від 23.12.93, N 55/97-ВР від 07.02.97,
N 2350-III ( 2350-14 ) від 05.04.2001; в редакції Закону N 586-VI
( 586-17 ) від 24.09.2008 }
{ Статтю 122-1 виключено на підставі Закону N 586-VI
Стаття 122-2. Невиконання водіями вимог про зупинку
Невиконання водіями вимог працівника міліції, а водіями
військових транспортних засобів - вимог посадової особи військової
інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у
Збройних Силах України про зупинку транспортного засобу, -
тягне за собою накладення штрафу від дев'яти до одинадцяти
неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права
керування транспортними засобами на строк від трьох до шести
місяців.
{ Частину другу статті 122-2 виключено на підставі Закону
N 3785-12 від 23.12.93 }
{ Кодекс доповнено статтею 122-2 згідно з Указом ПВР N 1369-12 від
29.07.91; із змінами, внесеними згідно з Указом ПВР N 1818-12 від
15.11.91; Законами N 3785-12 від 23.12.93, N 55/97-ВР від
07.02.97, N 2350-III ( 2350-14 ) від 05.04.2001, N 743-IV
( 743-15 ) від 15.05.2003, N 586-VI ( 586-17 ) від 24.09.2008 }
{ Статтю 122-3 виключено на підставі Закону N 586-VI
Стаття 122-4. Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди
Залишення водіями транспортних засобів, іншими учасниками
дорожнього руху на порушення встановлених правил місця
дорожньо-транспортної пригоди, до якої вони причетні, -
тягне за собою накладення штрафу від п'ятнадцяти до
вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або
громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або
адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб.
{ Кодекс доповнено статтею 122-4 згідно із Законом N 586-VI
Стаття 122-5. Порушення порядку встановлення і використання
спеціальних світлових або звукових сигнальних
пристроїв
Порушення визначеного порядку встановлення і використання на
транспортних засобах спеціальних світлових або звукових сигнальних
пристроїв -
тягне за собою накладення штрафу від п'ятдесяти до шістдесяти
неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією
спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв або без
такої.
{ Кодекс доповнено статтею 122-5 згідно із Законом N 586-VI
так за що водіїв дістають ???
так за що водіїв дістають ???
пока непонятно, возможно максимальным штрафом, возможно повторным скоенням
vBulletin версії 3.8.6, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010